Vijesti / Horoskop

GODIŠNJI HOROSKOP

Jarac 2016.

Jarac 2016.
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: STERNREGISTER.DE

Igor IGOR5.1.2016

Ove godine ćete se nalaziti pod naglašenim uplivom broja 10, što uz druge adekvatne aspekte, ukazuje na to da će Vaš fokus biti na profesionalnom segmentu života, a ljubav ćete pokušati staviti u drugi plan.

Ove godine ćete se nalaziti pod naglašenim uplivom broja 10, što uz druge adekvatne aspekte, ukazuje na to da će Vaš fokus biti na profesionalnom segmentu života, a ljubav ćete pokušati staviti u drugi plan. Sprovešćete u djelo mnogo toga što ste planirali u proteklom periodu, a neki potezi bit će radikalni i doprinijeti ključnim životnim promjenama.

Posao: Odnos dominirajuće 10-ke, kao i trigona između Vaših vladara Saturna i Urana, ove godine će donijeti pojačane poslovne aktivnosti. Ukoliko već neko vrijeme očekujete kakav vid promaknuća, ova godina će ga i donijeti. Mnogi će razmišljati o promjeni posla i na tom planu poduzeti vrlo značajne korake. Ipak, budite oprezni, dobro sagledajte sve prednosti i nedostatke potencijalnog novog radnog mjesta. Nemojte se slijepo držati samo jedne opcije i uvijek imajte na umu da je ono pravo nešto što će tek doći. Kratko i jasno - Potražite sreću na više strana. Odnos 10-ke, Urana u 4. polju i Jupitera u 9. polju govori o drastičnim rezovima na poslovnom planu. Tako će se neki odlučiti za to da se u potpunosti posvete svom privatnom biznisu, a još veći broj Vas za posao u inostranstvu, koji je trajnog karaktera. Komunikacija sa nadređenima u poslu može biti otežana, ali ništa drastično.

Financije: Financijski gledano, 2016. godina bit će praćena manjim tenzijama, ali velikih problema neće biti. U nekim situacijama ćete pomisliti, kako, s obzirom na to koliko truda ulažete, svakako zaslužujete mnogo više. Svakako da jest tako, ali nagomilane obaveze uzet će svoj danak, kao i Vaše lične potrebe, koje će biti veće nego što su bile do sada. Period od 11. mjeseca donosi rasterećenje u tom smislu. Ono, na što bih skrenuo pozornost, to je period od kraja 4. do početka 7. mjeseca, kada nije povoljno za bilo kakve veće investicije, jer Vas iste mogu dovesti do značajnijih gubitaka. Neke od Vas očekuje iznenadni priljev novca u 8. mjesecu.

Rad sa nepokretnom imovinom: Period do sredine 8. Mjeseca ne donosi značajnija događanja. Ukoliko je nešto baš urgentno, 4. mjesec može donijeti rješenje, ali pod daleko nepovoljnijim okolnostima. Jesenji period otvara vrata značajnim događanjima na ovom području. Ipak, nemojte dozvoliti da Vas deprimira, ukoliko sam početak istog, obojen lošim aspektom konjunkcije Marsa i Saturna prouzrokuje određedno loše iskustvo. Samo se sjetite ove stare, kineske izreke - Iskušenje da se predate uvijek je najjače neposredno prije pobede!

Obrazovanje: Tranzit Jupitera u 9. polju, donosi brojne pogodnosti, kada je riječ o procesu obrazovanja,no, nemojte ništa olako shvaćati, jer površnost Vas može koštati, pa da konačni rezultat bude daleko lošiji no što Vi očekujete. Zato budite maksimalno oprezni, kao što ste bili i do sada. U slučaju da razmišljate o nekakvom vidu prekvalifikacije, učinite to već u prvim danima proljeća.

Ljubav i brak: Ove godine, nećete u nekoj značajnijoj mjeri biti fokusirani na ljubav, ali događaji će se sami od sebe odvijati. Svakako, iako ćete možda to i poželjeti, nećete moći da ,,prespavate,, zanimljiva ljubavna događanja. Odnos sa partnerom se neće značajnije mijenjati,jedino, ukoliko ste već određeno vrijeme u nekakvoj tajnoj vezi, pa će period prve polovice godine donijeti značajnije probleme u odnosu,čak i privremene prekide, dok, ljeto donosi poboljšanje. Bez obzira na spomenuto poboljšanje, ako vidite da odnos ne štima, znajte da može biti samo gore, te, kako ne biste još više bili povrijeđeni, stavite točku na vrijeme,jer kraj godine, može donijeti vrlo traumatične situacije. Ukoliko ste slobodni, period od kraja 3. do početka 5. mjeseca pruža lijepe šanse za ulazak u vezu, koja će, kod većine, biti obojena brojnim preprekama a daljnja perspektiva te veze ovisi više o partneru, nego o Vama. Čuvajte se u 5. mjesecu, kada se može dogoditi da nasjednete na laži i manipulacije potencijalnog partnera. Najsretniji je period od 8. do 10. mjeseca, koji donosi vrlo nenadane, u početku i pomalo čudne, ali u biti stabilne veze sa osobama koje su fizički više udaljene, pa čak moguće i stranog porijekla. Ukoliko planirate brak, ne žurite, već sačekajte kraj 9. mjeseca za donošenje odluke, obzirom da u periodu prije kraja 9. mjeseca, naprosto nećete biti u stanju da sagledate sve aspekte datog odnosa, te već sam potencijalni ulazak u brak, može donijeti prva veća razočaranja i kajanje. Imajte na umu - U brak se ne ulazi svakog dana!

Zdravlje: Odnos dominirajuće 10-ke i Saturna u 12. kući ukazuje na to da biste, u ovoj godini trebali obratiti veću pozornost na Vaše zdravlje, ma koliko mislili da ste zdravi. Bit ćete itekako podložni padu imuniteta i aktivaciji kroničnih problema. Vrijeme je da smanjite tempo i da počnete sa redovitijim kontrolama. Slabe točke će biti: koštani sustav, metabolizam, imunitet. Također, aspektirani su problemi sa motoričkim nervima, gornjim tlakom i cirkulacijom.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se