Vijesti / Numerologija

ODGOVORNOST I ZAŠTITA

Numerološki profil broja 6

Numerološki profil broja 6
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: FATWRECKWIKI.COM

Ocultu2.8.2015

Posvećenost obitelji i domu je na prvom mjestu i predstavlja im glavni prioritet u životu. Broj šest se želi osjećati korisnim, kako bi istinski bio sretan.

Ako je Vaš numerološki broj šest, osjećaj odgovornosti vjerovatno će biti veoma istaknut. Osobe rođene pod ovim brojem, smatraju se najpitomijim od svih brojeva, a životni put im je povezan sa učenjem iz raznih primjera. Ovo preuzimanje odgovornosti obično znači da su osobe rođene pod numerološkim brojem šest, uvijek tu da pomognu drugima, na bilo koji mogući način. Zapravo, broj šest se mora osjećati korisnim da bi istinski bio sretan.

Oni koji su rođeni pod numerološkim brojem šest, obično su jako fleksibilne osobe i mogu uspostaviti komunikaciju bez obzira na generacijski jaz. Šestice su idealisti i obično su poznate po tome da im je mudrost, razumijevanje i balans, kamen temeljac za preuzimanje odgovornosti na najbolji mogući način.

Uobičajena stvar za šesticu je da bude posvećena svom domu i familiji. To je obično prioritet za ove osobe, uz zalaganje za zajednicu. Ključni kvaliteti i riječi kojima se odlikuju su odgovornost, zaštita, njegovanje, zajednica, balans, simpatija i familija.

Preuzimanje odgovornosti, ponekad i više nego što je potrebno, također može biti zajednička osobina za osobe rođene pod numerološkim brojem šest. S vremena na vrijeme, ovo može jako da iscrpi i iscijedi. Ostale stvari na kojima bi osobe rođene pod brojem šest mogle da rade, su njihova sklonost preuveličavanju i njihova pretjerana pravičnost. Ponašanje kao što je uplitanje ili ometanje, (naročito u obiteljskim stvarima) će vjerovatno dovesti do problema.

FOTOGRAFIJA: GOTYOUR6.ORG

Životna preokupacija za osobe rođene pod numerološkim brojem šest je, da prihvati mogućnost za preuzimanje odgovornosti u ravnoteži i da pruži savjet, uslugu ili podršku osobama oko sebe i u većoj zajednici. Osjećaj nezadovoljstva, gotovo sigurno će se pojaviti kao uzrok potcjenjivanja samog sebe. S obzirom da postoje tendencije da se veze razvijaju inicijativom šestice, ukoliko se ne obrati pažnja na gore navedeno, može doći do usamljenosti i izolacije.

Za neke pripadnike ovog broja, može biti izazov da preuzmu odgovornost za sve sto ih okružuje na “zdrav” način. Pažljivo planiranje i obzirnost prema sebi i drugima, mogu ublažiti osjećaj krivice i zatrpanosti krivicom. Suvišna samokritičnost može biti problem ukoliko želi završiti nešto kako treba. Dobra stvar je što preuzima odgovornost samo za one stvari za koje je sigurna da možete završitt.

OSTALI ČLANCI

Duhovni broj

NUMEROLOGIJA

Duhovni broj

Pomoću Duhovnog broja možemo dosta saznati o tome što nam govori naš dan rođenja. Duhovni broj može biti jednocifren i dvocifren, tj. od 1 do 12. Pročitajte koje su karakteristike Vašeg broja!

Sto brojevi govore o vama

ASTRONUMEROLOGIJA

Sto brojevi govore o vama

Ovo su opće karakteristike brojeva, a da bi se donio konkretniji sud, neophodno je sagledati sve segmente numerološkog koda. Osnovni segmenti koda su - bioritamski, generacijski i osobni broj.

PremiumSam svoj numerolog

NUMEROLOGIJA

Sam svoj numerolog

Za razmatranje područja posla i financija, vrlo važno je u obzir uzeti sve relevantne segmente koda, kao i brojeve koji su najviše zastupljeni. Pokazat ćemo Vam kako da izračunate svoje brojeve.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se