Vijesti / Numerologija

HUMANOST I DAREŽLJIVOST

Numerološki profil broja 9

Numerološki profil broja 9
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: THEJOURNAL.IE

Ocultu2.8.2015

Osobe rođene pod numerološkim brojem devet, najveći su filozofi među brojevima. Težnja da održi uzvišen položaj koji poseduje određene odgovornosti, bit će jako izražena.

Milosrđe i odustajanje od materijalnih dobara za općte dobro, može biti redovna pojava kod ovih osoba. Devetka kao ličnost ima tendenciju da bude pouzdana i časna osoba, bez predrasuda i sa dubokim suosjećanjem prema manje sretnim ljudima. Vođeni željom da stvari učine boljima, devetke će Vam pomoći na bilo koji mogući način.

Sa takvim intenzitetom emocija, uobičajeno je da devetka pronađe svoj mir kroz umetničke i književne oblasti. Angažiranje u ovim aktivnostima, daje snagu i balans devetkama za emotivno blagostanje. Društvene aktivnosti su jako važne za ove osobe, tako da će tendencija da budu dobro prihvaćene i da imaju puno prijatelja biti izražena. Za pripadnike ovog broja koji teže ka milosrđu, vrlo je bitno da ostave sebi mjesta za smijeh i opuštanje. Ključne riječi i kvalitete za osobe rođene pod numerološkim brojem devet su humanost, darežljivost, nesebičnost, obaveza i kreativno izražavanje.

FOTOGRAFIJA: ALFA-PORTAL.COM

Životna preokupacija za osobe rođene pod numerološkim brojem devet je da stvore suosjećanje, velikodušnost i humanitaran stav. To nije uvijek lako, iz razloga što može zahtijevati žrtvovanje i postavljanje drugih na prvo mesto. Mnogi pripadnici ovog broja, bore se sa svojim osećajem odgovornosti, jer teško prihvaćaju vjerovanje da je davanje zadovoljstvo.

Nije neuobičajeno da se devetka osjeti zloupotrebljeno ili iznevjereno od strane drugih. Njihova ogromna velikodušnost je nešto što drugi često znaju zlorabiti. To se može spriječiti uspostavljanjem ravnoteže između znanja, zdravog razuma i žudnje za pomaganjem drugima. Kreativno izražavanje može ublažiti bol, koja je prouzrokovana ovim dešavanjima.

Koliko god nekada bilo teško osobama rođenim u ovom znaku, potpuno zadovoljstvo u životu neće biti ostvareno bez prihvaćanja svoje humane prirode. Ključna stvar je razvijanje i održavanje svoje unutrašnje podrške.

OSTALI ČLANCI

Duhovni broj

NUMEROLOGIJA

Duhovni broj

Pomoću Duhovnog broja možemo dosta saznati o tome što nam govori naš dan rođenja. Duhovni broj može biti jednocifren i dvocifren, tj. od 1 do 12. Pročitajte koje su karakteristike Vašeg broja!

Sto brojevi govore o vama

ASTRONUMEROLOGIJA

Sto brojevi govore o vama

Ovo su opće karakteristike brojeva, a da bi se donio konkretniji sud, neophodno je sagledati sve segmente numerološkog koda. Osnovni segmenti koda su - bioritamski, generacijski i osobni broj.

PremiumSam svoj numerolog

NUMEROLOGIJA

Sam svoj numerolog

Za razmatranje područja posla i financija, vrlo važno je u obzir uzeti sve relevantne segmente koda, kao i brojeve koji su najviše zastupljeni. Pokazat ćemo Vam kako da izračunate svoje brojeve.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se