Vijesti / Arhiva

ARHIVA (455)

Vrste tarota

TAROT

Vrste tarota

Postoji više različitih stilova karata, a najrašireniji su egipatski, francuski i ciganski, jer su najbliži izvornim kartama. Pogledajte koji tarot se Vama osobno najviše sviđa i koji bi odgovarao najviše Vašim potrebama.

Život Anne Marie Lenormand

TAROT

Život Anne Marie Lenormand

Predviđala je budućnost mnogim poznatim osobama, među kojima su carica Josephine, Marat, Robespierre, St-Just Zar i Aleksandar.

Tarot i mogućnosti

TAROT

Tarot i mogućnosti

Proricanje sudbine podrazumijeva postavljanje pitanja i dobivanje odgovora o događajima u budućnosti.

Znakovi i njihovi grijesi

ASTROLOGIJA

Znakovi i njihovi grijesi

Kao što svaki znak ima svoje vrline, tako ima i sklonost ka grijehovima. Saznajte koji je Vaš, preispitajte se da li tu ima istine, i što možete učiniti po tom pitanju.

Duhovni broj

NUMEROLOGIJA

Duhovni broj

Pomoću Duhovnog broja možemo dosta saznati o tome što nam govori naš dan rođenja. Duhovni broj može biti jednocifren i dvocifren, tj. od 1 do 12. Pročitajte koje su karakteristike Vašeg broja!

Što brojevi govore o Vama?

NUMEROLOGIJA

Sto brojevi govore o vama

Ovo su opće karakteristike brojeva, a da bi se donio konkretniji sud, neophodno je sagledati sve segmente numerološkog koda. Osnovni segmenti koda su - bioritamski, generacijski i osobni broj.

Savjeti za lucidno sanjanje

SNOVI

Savjeti za lucidno sanjanje

Koliko često se upitate: “Jeli ovo san?” Jeste li baš potpuno, sto posto uvjereni kako upravo sada ne sanjate ekran i retke koje čitate? Ako si nikada ne postavljate to pitanje...

Proročanstvo Vangelije Gušterove

RUNE I VIDOVITOST

Proročanstvo Vangelije Gušterove

Bugarka Vangelija Gušterova, koja je mnogo poznatija pod imenom baba Vanga, izrekla je mnoga previđanja koja su se još za njenog života ostvarila. Među događajima koji tek trebaju da se obistine jeste i to da će Evropom zavladati muslimani.

Nevjerovatna predskazanja ruskog astrologa

RUNE I VIDOVITOST

Nevjerovatna predskazanja ruskog astrologa

Pavel Globa ruski astrolog je prvi put je objavio svoja predskazanja početkom 80-tih godina prošlog veka, tada je najavio da će se SSSR uskoro raspasti i da će u leto 1991. na ulicama Moskve biti tenkovi pa i ono da će se Ukrajina raspasti tokom 2014. godine.

Tirkiz

KRISTALI I TALISMANI

Tirkiz

Tirkiz je mineral koji su cijenile sve civilizacije. Ime nosi iz francuske riječi za državu Tursku. U Europu su ga donijeli križari upravo iz Turske. U Osmanskom Carstvu ili Orijentu tirkiz je kamen sreće. Arapi tirkiz nazivaju fajruz ili firuzaj što znači "sretni kamen".

Ahat - Boje i tipovi

KRISTALI I TALISMANI

Ahat - Boje i tipovi

Uzemljujući kamen koji donosi emocionalnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Opuštajući i smirujući, djeluje polako, ali donosi veliku snagu. Olakšava prihvaćanje samoga sebe, gradi samopouzdanje. Poboljšava koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmjeravajući nas ka praktičnim rješenjima.

Principi akupunkture

KARMA I BIOENERGIJA

Principi akupunkture

Fenomen akupunkture objašnjava se istočnjačkim filozofijama kao što su yin i yang, tao i zen. Yin princip je ženski, negativan, hladan, mekan, mesečev. Yang princip je muški, pozitivan, topao, tvrd, sunčev. Yin i yang su povezani i stalno se smenjuju. Fizičke manifestacije su odraz yin i yanga.

Proricanje po magičnom krugu Nostradamusa

RUNE I VIDOVITOST

Proricanje po magičnom krugu Nostradamusa

Michelle de Notre Dame, poznatiji kao Nostradamus; Astrolog, liječnik, alkemičar i prorok. A evo i samo nekih od njegovih proročanstava i što sto je predvidio;

Motivi crne magije

MAGIJA I MISTIKA

Motivi crne magije

Ljubav i mržnja, jedni su od glavnih razloga zašto se ljudi upuštaju i rade magiju. Crna magija nema nikakve veze sa istinskom magijom, sličan je samo princip evokacije!

PremiumSam svoj numerolog - Financije

NUMEROLOGIJA

Sam svoj numerolog

Za razmatranje područja posla i financija, vrlo važno je u obzir uzeti sve relevantne segmente koda, kao i brojeve koji su najviše zastupljeni. Pokazat ćemo Vam kako da izračunate svoje brojeve.

Natalna karta

ASTROLOGIJA

Natalna karta

Natalna karta je osnovni podatak pomoću kojega astrolog može pročitati vašu sudbinu. U svijetu astrologije to je vaš rodni list koji biva ispisan u trenutku vašeg rođenja, i koji vas prati kroz cijeli život.

Gratis savjetovanje

BESPLATNI SAVJETI

Gratis savjetovanje

Svim novim i starim registriranim članovima Ocultu portala darujemo jedno besplatno savjetovanje sa Tarot majstorom. Postavite svoje besplatno pitanje!

Korisni trikovi i savjeti

BESPLATNI SAVJETI

Savjeti za jednostavno korištenje

U najkraćim crtama smo saželi kako sudjelovati u našoj zajednici, kako sakupljati i zaraditi kredite, na što ih možete potrošiti, kako najbolje iskoristiti horoskop i natalnu kartu te mnoge druge pogodnosti.

PremiumMjesec Bika od 26.04. do 25.05.2017.

ASTROLOGIJA

Mjesec Bika od 26.04. do 25.05.2017.

U periodu od ranih jutarnjih sati 26.4. na Nebu se obrazuje konstelacija Mladog Mjeseca u Biku, koja će ujedno označiti početak Lunarnog Mjeseca Bika. Detaljno smo obradili ovu konstelaciju i sto kome donosi.

Mars u Blizancima od 21.4. do 4.6.2017.

ASTROLOGIJA

Mars u Blizancima od 21.4. do 4.6.2017.

U periodu od 21.4. do 4.6.2017. , bit će aktualan tranzit Marsa u Blizancima. Detaljno smo analizirali ovaj period i otkrivamo kakav je ovo konkretno period.

Registrujte se