Vijesti / Kristali i talismani

Tirkiz

KRISTALI

Tirkiz

Tirkiz je mineral koji su cijenile sve civilizacije. Ime nosi iz francuske riječi za državu Tursku. U Europu su ga donijeli križari upravo iz Turske. U Osmanskom Carstvu ili Orijentu tirkiz je kamen sreće. Arapi tirkiz nazivaju fajruz ili firuzaj što znači "sretni kamen".

Ahat - Boje i tipovi

KRISTALI

Ahat - Boje i tipovi

Uzemljujući kamen koji donosi emocionalnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Opuštajući i smirujući, djeluje polako, ali donosi veliku snagu. Olakšava prihvaćanje samoga sebe, gradi samopouzdanje. Poboljšava koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmjeravajući nas ka praktičnim rješenjima.

Orgoniti u svakodnevnom životu

KRISTALOTERAPIJA

Orgoniti u svakodnevnom životu

Orgonit Vas štiti od elektro-smoga u vašoj okolici, kao i od negativne energije ljudi i predmeta koji Vas okružuju. Poboljšava kvalitetu spavanja, pomaže pri uravnoteženju emocija,...

Malahit

KRISTALI

Malahit

Malahit je izuzetno prilagodljiv iscjeljujući kamen. Posebno je korisan za grčeve, uključujući menstrualne grčeve, olakšava porođaj. Evo kako još djeluje.

Gorski kristal i njegova moć

KRISTALOTERAPIJA

Gorski kristal i njegova moć

Gorski kristal je kamen blagostanja, zdravlja i sreće. On je jedini kristal koji se može izdvojiti da bi svi imali koristi od njega. Evo za koje svrhe je namijenjen.

Forme kristala

KRISTALI

Forme kristala

Kristali se javljaju u svim oblicima i veličinama. Neki imaju prirodne fasete i šiljke, drugi su zaobljeni i glatki. Neki formiraju grozdove, drugi stoje pojedinačno. Postoje kristali koji su formirani u slojevima i drugi koji su formirani u mjehurima. Neki se pojavljuju prirodno; drugi se umjetno isjecaju u određeni oblik.

Citrin

KRISTALI

Citrin

Ovaj kamen budi viši um. Nošenjem privjeska od citrina prevazilaze se teškoće u pretvaranju misli i osjećaja u riječi. Emotivno, citrin ističe radost u životu, otpušta negativne osobine i strahove. Doprinosi prevazilaženju straha od odgovornosti i zaustavlja bijes.

Dimni kvarc

KRISTALI

Dimni kvarc

Dimni kvarc potiče pozitivnu misao i može se koristiti za otkrivanje i neutraliziranje straha od neuspjeha. Potiče koncentraciju i ublažava teškoće u komunikaciji. Dimni kvarc olakšava kretanje između alfa i beta stanja uma i pomaže pročišćavanju uma za meditaciju. Što još?

Programiranje kristala

KRISTALI

Programiranje kristala

Kristali su prirodni mikro i makro čipovi. Većina kristala koji se koriste u kristaloterapiji spadaju u silicijumsku grupu minerala. Upravo na tu mogućnost kristala da zapamte i drže informaciju, obraćamo pažnju kada ih aktivno koristimo.

Liječenje kristalima

KRISTALI

Liječenje kristalima

Kristali su čvrsta tijela geometrijski pravilnog oblika. Nastali su dok se Zemlja formirala i nastavili su se preobražavati dok se i sama planeta mijenjala. Kristali su minijaturna skladišta, koja sadrže zapise o razvoju zemlje kroz milijune godina i nose neizbrisiva sjećanja o moćnim silama koje su je oblikovale.

Turmalin

KRISTALI

Turmalin

Turmalin je najbogatiji mineral na planeti po kemijskim elementima. Riječ turamali ili toramolli potiče iz sinhalskog jezika (Sri Lanka) gdje znači kamen koji privlaći pepeo. U prirodi je često zastupljen mineral. Ima ga u velikom spektru boja.

Tigrovo oko - Boje i oblici

KRISTALI

Tigrovo oko - Boje i oblici

Tigrovo oko preventivno pomaže kod liječenja teških duševnih bolesti kao što je šizofrenija, paranoja ili nekontrolirano ponašanje. Dokaže zagrijati cijeli organizam, probudit ga iz letargije i unijeti u njega vitalnost. Najdjelotvorniji je na čakrama pupka ili pleksusa solarisa.

Odabir i održavanje kristala

KRISTALI I TALISMANI

Odabir i održavanje kristala

Većina kristala i poludragog kamenja u nakitu ili u slobodnoj formi s vremenom pokupi nepoželjnu energiju. Upijaju energiju iz okoline i reagiraju na energiju iz okoline. Jedini za koje podaci govore da ne upijaju negativnu energiju i da ih nikada nije potrebno energetski čistiti su citrin, kijanit, azeztulit i super sedam.

STARIJE VIJESTI

LJUBAV I ČISTOĆA

Safir

POTIČE ČEDNOST

Oniks

OSLOBAĐA OD DEPRESIJE

Jantar

HRABROST

Akvamarin

RAVNOTEŽA

Ahat

SVAKI KAMEN JE ŽIVO BIĆE

Kristali

ŽIVOT

Ankh

LJEKOVITO

Horusovo oko
Registrujte se