Vijesti / Tarot

NADNARAVNE MOĆI

Život Anne Marie Lenormand

Život Anne Marie Lenormand
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: WOPC.CO.UK

Ocultu28.12.2019

Predviđala je budućnost mnogim poznatim osobama, među kojima su carica Josephine, Marat, Robespierre, St-Just Zar, Napoleon i Aleksandar.

Biografski podaci daju različite informacije tako da je točne podatke zapravo teško znati sa sigurnošču. Jedna biografija govori: "M'lle Lenormand, koji je rođen u Alençon, 1772, od ugledne obitelji" ...

Drugdje se pak navodi: "Gospodin Lenormand je umro mlad, a njegova udovica koja je ponovno u braku, nije dugo uživala ni nakon druge svadbe. Ostala je i bez drugog muža, jer je on uzeo drugu ženu. Nakon toga Mademoiselle Lenormand, njezin brat i sestra, postaju ovisni o skrbi oca i majke, koji su kako bi se oslobodili tereta, kćeri poslali u samostan benediktinki u gradu. U samostanu su počele podučavati gledanju. S godinama prošle su kroz sve samostana u Alenconu, nakon čega je uslijedila budućnost proročice za elitu. Počelo je to u kući benediktinki, kad je Mademoiselle započela svoj poziv predviđanjem da će nadređeni uskoro biti lišeni svoga ureda.

Za to loše predviđanje mlada dama je bila podvrgnuta kazni, pokori i progonu. Nedugo nakon progodan, predviđanje se ostvarilo. Ona je nastavila karijeru je pod svojim imenom i postala djevojka sa nadnaravnim moćima otkrivanja događaja u budućnosti. Kako je grad Alençon bio previše ograničena sredina za njezine ambiciozne vizije, Lenormand je prijetilo da postane samo prostački instrument koji teži gospodariti čarobnim štapićem. U četrnaestoj godini starosti, poslana je u Pariz, gdje joj je živio očuh. Mademoiselle Lenormand je život u metropoli započela bez ikakvih svjetovnih posjeda, nije imala ništa osim odjeće na leđima , i novčić od šest franaka u svom džepu.

FOTOGRAFIJA: MARYGREER.FILES.WORDPRESS.COM

Još jedna biografija tvrdi, da je došla 1790 u Pariz, no ako pogledamo u tekst gore, 1772 + 14 godina starosti = 1786. Tada je navela kako je svoje vještine rada naučila s vračarom Madame Gilbert, čije ime se nalazi u dvije velike biografije i na mnogim drugim stranicama. "Opaki paket karata" po Dummett, Decker & Depaulis, vjerojatno sadrži najbolju kritičku biografiju. Navodi, da je (str. 119) Marie Anne Gilbert ime Anne Marie Lenormand, majka naše zagonetne dame, koja je umrla rano.

Nadalje (str. 117) " Policijska istraga provedena kod žene Gilbert, u istoj godini 1802., pokazala je da je ona posjeduje tri špila karata, uključujući i jedan nazvan Thoth ", te da (str. 120) je Lenormand uhićena zajedno s Francoisom Flammermot i Louise Gilbert. Tada je osuđena na zatvorsku kaznu zbog proricanja sudbine (9. svibanj 1794). Lenormand je sama 1814. tvrdila da je zaglavila u zatvoru jer je propovijedala kontra-revoluciju. Na taj način možda ova "Madame Gilbert" je u odnosu na Anne-Marie zapravo njezina majka, a možda zapravo i njezina učiteljica u pitanjima proricanja sudbine.

Osnovni podaci za Anne Marie Lenormand: 27.05.1772. u Alençon, Basse-Normandie; † 25.05.1843. u Parizu. Ona je tvrdila da je napravila čitanje sudbine iz karata sa vrlo dobrim predviđanjima, u mnogim slučajevima, a posebno za mnoge poznate osobe među kojima su carica Josephine, Marat, Robespierre, St-Just Zar, Napoleon i Aleksandar.

Čini se kako pravu istinu o nastanku i podrijetlu Lenormand karata i Madame Lenormand, nikada nećemo saznati.

OSTALI ČLANCI

Vrste tarota

LIKOVI SVEĆENIKA NA KARTAMA

Vrste tarota

Postoji više različitih stilova karata, a najrašireniji su egipatski, francuski i ciganski, jer su najbliži izvornim kartama. Pogledajte koji tarot se Vama osobno najviše sviđa i koji bi odgovarao najviše Vašim potrebama.

Tarot i mogućnosti

POEZIJA

Tarot i mogućnosti

Proricanje sudbine podrazumijeva postavljanje pitanja i dobivanje odgovora o događajima u budućnosti.

Sve što trebate znati o Tarotu

TAROT

Sve što trebate znati o Tarotu

Ukratko smo Vam saželi najbitnije što trebate znati o Tarotu, njegovom nastanku, kako se razvijala tehnika gledanja te što pomoću njega možemo saznati. Evo što sigurno niste znali;

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se