Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Cicimici

Poruke:3

Pregleda:1319

<1>

Nivo: Stanovnik foruma / 1412 postovi

Objavljeno: utorak, 1.3.2016 / 18:42

Tema: Lunarni horoskop

Horoskop lunarnog povratka se zasniva na Mesečevom povratku u svoj natalni položaj ( kao što se solarni zasniva na Sunčevom povratku). To se dešava svakih 28 do 29 dana. On ukazuje na polje aktivnosti u narednih 28 dana.

Najvažnije je koja kuća iz natalnog horoskopa izlazi na Ascendent lunarnog povratka.Horoskop ima najveću snagu kada su u usponu isti znaci kao i u natalu. Važno je obratiti pažnju na kuću u kojoj se nalazi natalno Sunce.

Način tumačenja

1. Koja kuća natalnog horoskopa izlazi na Ascendentu Lunarnog povratka – ukazuje šta osobi dolazi, koje aktivnosti i dešavanja su aktuelni. Ako, na primer, Asc Lunarnog povratka pada u natalnu 5. kuću tokom tog meseca osoba će biti usmerena na ljubav, decu, stvaranje, zabavu, godišnji odmor i sl. Za razliku od Solarnog povratka koji je vrlo racionalan i jasan, Lunarni povratak opisuje lični odnos, sferu osećanja i intimnosti (a ne primarno objektivna dešavanja). Ako je Asc u kući koja je ispod Horizonta to posebno naglašava intimno proživljavanje nečega, dok ako je iznad ukazuje na ispoljavanje osećanja. Asc Lunarnog povratka predstavlja eterično biće natusa tokom tog meseca.

2. Kuća Lunarnog povratka koja sadrži Mesec – ukazuje na glavno polje aktivnosti za određeni mesec. Ako je Mesec, na primer, u 7. kući Lunarnog povratka u pitanju će biti mesec dana kada će osoba primarno biti usmerena na odnose, veze, ili će pak izaći u javnost. Pri proceni ne smemo izgubiti iz vida natalnu predispoziciju za bilo šta što se pojavljuje u Lunarnom povratku. Samo ono što već u natalu postoji, a ponavlja se u Lunaru, ukazuje na važan mesec za osobu, jer samo sličnost inicira događaj.

3. Kuća Lunarnog povratka na čijem vrhu je znak Raka – ukazuje u kojim oblastima, poljima ili kroz koje osobe se doživljava primarna priča koju nosi Lunarni povratak. Pretpostavimo da je Mesec u Lunarnom povratku u 7. kući, a da je znak Raka na vrhu 10. kuće – ovo je slika izlaska u javnost, a dispozitori planeta koje opisuju taj događaj ukazuju kako će on rezultirati. Naravno, ovu pretpostavku moraju potvrditi i natal i sekundarna progresija i solar. Ukoliko osoba u natalu nema predispoziciju za izlazak u javnost preko karijere ovaj lunar, budući da Mesec significira odnose, ukazuje na mesec dana kada je osoba posebno usmerena na partnera, a Rak na vrhu 10. kuće može ukazati na upoznavanje sa roditeljima partnera ili na odlazak u kuću partnera (4 od 7). Ovo bi mogla biti i slika partnera koji pravi značajan iskorak u karijeri.

4. Horoskop Lunarnog povratka sam za sebe – planete na uglovima i u egzaktnim aspektima, vladari kuća, daju slike konkretnih događaja u okviru tog kratkog perioda.
Ukoliko se planete nađu na uglovima horoskopa u pitanju je Lunarni povratak koji je bitniji od ostalih jer planete položene na uglu dobijaju na snazi.
Ukoliko u Lunarnom povratku postoji neki egzaktan aspekt to je znak da se neki važan događaj u simbolici tih planeta događa u toku tih mesec dana. Potrebno je tu egzaktnost povezati sa natalnom pričom (aspekt može biti isti kao i u natalu, ili isti aspekt preko vladara kuća)i proceniti o čemu jer reč, jer egzaktnost significira da je Univerzum nešto hteo da naglasi i poruči.

5. Aspekti Lunarnih planeta - Da bi se neka planeta u horoskopu Lunarnog povratka smatrala aktivnom mora da ima aspekt sa natalnom planetom ili vrhom natalne kuće (orbis 3 stepena). Svaki aspekt Lunarne planete ka sekundarnoj, tercijarnoj, Solarnoj, harmoničnoj planeti ima važnost samo ako je egzaktan i simboliše događaj u svojoj prirodi i pritom ukazuje da se događaj odvija u toku tog meseca.


Svaki aspekt koji lunarni Mo ima sa nekom planetom je znacajan. To nikada nece izolovano ukazivati na neki dogadjaj. Lunar nema snagu za to. On je vise tu da nam pojasni neke nedoumice koje imamo,a koje se ticu perioda od oko 30 dana.

Znacajni su aspekti koji lunarni ac,mc ic i dc prave(kad i ako prave) sa natalnim planetama.

Mesec u prvoj kuci lunarnog horoskopa.U ovom periodu se možemo osećati mnogo osetljivijim i ranjivijim,ali takođe možemo biti i otvoreniji za nova poznanstva, što naravno najviše zavisi od natalne pozicije Vašeg Meseca!

Mesec u drugoj kuci lunarnog horoskopa.U ovom periodu u prvi plan izbijaju pitanja vezana za novac, finansije, kada zarađivanje novca može da postane problem, ili imate osećaj da vam stalno nedostaje.

Mesec u trećoj kući lunarng horoskopa.Ovo je period kada se intezivira svaki vid komunikacije, bilo putem pisane ili izgovorene reči. Đacima ili studentima se može pojaviti problem sa učenjem, a takođe se mogu pojaviti problemi sa braćom, sestrama, komšijama ili sa nekim iz vaše bliže okoline.

Mesec u četvrtoj kući lunarnog horoskopa.Ovo je period kada se bavite osećajem svog unutrašnjeg mira i sigurnosti, svojim ukućanima i razmišljanjima koji se tiču vašeg doma i porodice. U svakom slučaju više vremena želite da provodite u kući sa članovima svoje porodice zajednički rešavajući probleme.

Mesec u petoj kući lunarnog horoskopa.Ovo je mesec kada se aktivira vaš društveni život, pa ovaj mesec možete doživeti kao izuzetno uzbudljiv, dinamičan i može proteći u znaku zabave, druženja, izlazaka što vam može doneti višak pozitivne energije.

Mesec u šestoj kući lunarnog horoskopa.U ovom periodu ćete uglavnom biti okupirani svojim poslom,zdravljem i svakodnevnim životom. Može doći do uspona i padova na poslovnom planu a takođe se možete posvetiti malo više svom zdravlju, započeti dijetu ili krenuti sa redovnim vežbanjem.

Mesec u sedmoj kući lunarnog horoskopa.U ovom periodu su posebno naglašene veze, bilo koje vrste, emotivne, poslovne ili partnerske. Takođe ćete biti otvoreniji za nova prijateljstva na svim nivoima. Ovo takođe može biti značajan mesec u pogledu kontakata sa javnošću.

Mesec u osmoj kuci lunarnog horoskopa.Ovaj mesec može označiti krizu,bilo koje vrste, koja vas može podstaći na to da preispitati najdublje slojeve svoje emotivne prirode. Može doći do preokreta u prijateljstvu ili vezi. Takođe morate obratiti pažnju na ulaganje novca ili dizanje kredita.

Mesec u devetoj kući lunarnog horoskopa.Glavna tema ovog meseca su putovanja ili studije. Ili ćete putovati ili planirati putovanje. Možete upisati fakultet, višu školu ili neki tečaj.

Mesec u desetoj kući lunarnog horosopa.U ovom periodu ćete uglavnom biti obuzeti svojim profesionalnim statusom i položajem. Imaćete osećaj da ste zadovoljni ostvarenim rezultatima ili ćete postati svesni da još uvek niste postigli svoj profesionalni maksimum.

Mesec u jedanaestoj kući lunarnog horoskopa.U ovom periodu je naglašen vaš društveni život. Možete se družiti više nego obično ili biti angažovani u okviru nekog društvenog kruga. Ovo je takođe period kada ćete osetiti dublju povezanost sa vašim idealima i verovanjima.

Mesec u dvanaestoj kući lunarnog horoskopa.Ovo je vreme odstupanja i povlačenja, vreme tranzicije, vreme kada se osećate zbunjeno i izgubljeno. Ovo je povoljan period da se povučete i ne donosite nikakve bitne odluke. U ovom periodu preispitujete sebe i svoj dosadašnji život. Udubljeni u svoje misli pokušajte da meditirate.

Lilanabez kartona

Lilana

F / 46 god.

Novi Sad

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 508 postovi

Objavljeno: četvrtak, 5.5.2016 / 11:16

Tema: Lunarni horoskop

Od sutra mi krece zanimljiv Lunar.Elem kako su Sunce i Mesec u konjukciji,tako je Fortuna egzakrno na Asc...Asc Lunarni mi je u prvoj kuci,znaci u prvom planu sto je znacajno i pokazuje koliko cu biti u potrazi za svojom Fortunom jer Asc znacajno blokiraju sa jedne strane retrogradni Mars ,a sa druge Saturn koji je u konju sa Neptunom i losim aspektima sa Suncem. Potpuna blokada ASC...Mars je u svojo prirodnoj kuci u licu Jupitera i terminu...
Jupiter je Retro0Merkur u devetoj Lunarnoj kuci i pravi 90 sa Saturnom 0Ne... Jupiter je u svojoj prirodnoj kuci lunarno,ali je u Devici u izgonu i u Saturnovoj kuci natalno....Ovo mi verujem govori da ne bi ispalo na dobro ako bih otisla u inostranstvo, da bi donelo otkrivanje nekakvih lazi,prevara i probleme sa autoritetima.
MarsR iz prve pravi...12 Lunarne 120 sa Venerom iz devete natalne i lunarne osme...rekli bi tajna veza,ali mislim da bi pokrenuo neke stare boli...s obzirom da je Mars retro...opet lose....
Sunce,Mesec,Merkur,Venera u konju na Asc....svi su spaljeni od Sunca,jedino sto je Sunce na Mesecu natalno u trigonu sa Merkurom Ju i So...sto je moguce da ce me ipak pokrenuti da krenem u iostrantsvo. Sva polja su pvezana sa pvim steijumom i svim spaljenim planetama...

Vidi li neko nesto ovde dobro? jer sam pesimisticna ovih dana.

Lilanabez kartona

Lilana

F / 46 god.

Novi Sad

Serbia

Nivo: Iskusan forumaš / 508 postovi

Objavljeno: utorak, 31.5.2016 / 12:24

Tema: Lunarni horoskop

Bravo ja. Tako i bijase :)

<1>
  • POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove

bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10

Numerološke godine

Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56

Horarna astrologija

Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00

Mjesec i ličnost

Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22

Anđeoske karte

Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56

Pravila i propisi
Registrujte se