Forum / Astrologija

Astrologija
Astrologija

Statistike: 191 teme, 15286 poruke

Najnovije teme:Radi li netko ovdje uopće?

Aktuelna tema:Igre na sreću

Posljednja poruka:Rosario2210, nedelja, 21.4.2024 / 13:06

TEMA

Autor teme:Lenka

Poruke:15

Pregleda:1141

<12>

Lenkabez kartona

Lenka

F / 58 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: četvrtak, 24.5.2018 / 14:00

Tema: Korak po korak

Razmišljala sam malo o danima kad sam počinjala učiti astrologiju, nisam znala kojim redoslijedom što učiti, da bih dobila jasniju sliku kako sve to funkcionira. Ma nisam imala pojma, ajde, sad je ipak malo bolje . Sve mi je bilo kaotično i ne jasno...valjda tako i krene potraga za odgovorima što je to što ne vidim i kako to otkriti. Još učim astrologiju i nakon 17 godina, nekim svojim tempom, sa kraćim i dužim vremenskim prekidima...kako joj kad ne mogu odoljeti i koliko vremena mogu posvetiti Tako si slažem malu skripticu (sebi za sebe)sa bitnijim stavkama. Što se astrologije tiče, mislim da ne postoji ništa što već nije rečeno, tako se sve i svodi na tumačenje ili prenošenje već postojećeg znanja iz nečije perspektive (ok, treba vježbe i učenja da bi čovjek na sve već rečeno mogao pogledati i iz svoje perspektive, e pa kad narastem i ja ću biti astrolog ) Kako si što složim, tako ću i ovdje zakačiti, pa ako samo jedan, baš-početnik nađe nešto što će mu pomoći,
odlično, super Naravno da su sve sugestije, ispravci, osvrti, pitanja, odgovori, prigovori.. dobro došli, bilo da zastupate svoje mišljenje i iskustvo, bilo da zastupate tuđe...bilo da pitate samo, bilo da nemate pojma, bilo da sve znate...sve može Koliko razumijem ili znam i sama, toliko ću biti u mogućnosti odraditi. I svi ostali koji su tu i nisu početnici, ili jesu... vjerujem da će rado uskočiti s pokojim objašnjenjem ili primjerom.

Lenkabez kartona

Lenka

F / 58 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: četvrtak, 24.5.2018 / 14:02

Tema: Korak po korak

-Astronomi i astrolozi, od davnina proučavaju zvijezde, s tim da astrologija nije samo promatranje zvijezda, nego i njihovo tumačenje.
-Astronomi koriste HELIOCENTRIČNIi sustav (Kopernikov)- Sunce je centralno, nepomično nebesko tijelo, oko kojeg kruže, po zamišljenoj putanji (ekliptici) sva druga nebeska tijela .Ovaj sustav daje koordinate u odnosu na centar Sunca.
-Astrolozi u svom radu koriste GEOCENTRIČNI koordinatni sustav (Ptolomejev)- Zemlja je centralno nebesko tijelo, odnosno iz pozicije mjesta na Zemlji, neke određene točke na Zemlji, na kojoj se nalazimo, promatramo nebo i nebeska tijela unutar ekliptičkog pojasa koji se proteže oko 8 stupnjeva na svaku stranu ekliptike (putanje Sunca) kao i njihov utjecaj na živu i ne živu prirodu, pa valjda i posljedice tih utjecaja.

Lenkabez kartona

Lenka

F / 58 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: četvrtak, 24.5.2018 / 14:02

Tema: Korak po korak

TROPSKA I SIDERALNA ASTROLOGIJA

-TROPSKI ili zapadni zodijak (zamišljeni zodijak)- Ovaj je zodijak NE pomičan. Podijeljen je na 12 JEDNAKIH sektora, počevši od proljetnog ekvinocija- proljetna točka gdje se presijecaju ekliptika i nebeski ekvator. Za početak zodijaka se uzima nulti stupanj ZNAKA Ovna, proljeće. Znakovi nisu sazviježđa, samo nose imena sazviježđa. Nije temeljena na stvarnom položaju zvijezda nekretnica i sazviježđa (konstelacija) na nebu. .Ne prilagođava se promjeni položaja sazviježđa, nego Sunca i promjeni godišnih doba
Sa Zemlje se čini da je Sunce jedan put obišlo ekliptiku za 365 dana, 5 sati, 48 minuta i 46 sekundi (tropska godina)

- SIDERALNI zodijak ili zodijak konstelacija (stvarni zodijak) -Ovaj je zodijak pokretan. Podijeljen je na 12 NE JEDNAKIH sektora. Uzima u obzir položaj Zemlje spram zvijezda nekretnica ( fiksna zvijezda Spica je orjentir), prilagođava se promjeni položaja sazviježđa. Za početak zodijaka se uzima nulti stupanj SAZVIJEŽĐA Ovna.
- Tropska godina traje 365 dana, 5 sati, 48 minuta, 46 sekundi
-Sideralna godina traje 365 dana, 6 sati, 09 minuta, 9,5 sekundi
- Tako je sideralna godina duža za nekih 20 minuta od tropske. Pa se proljetni ekvinocij svake godine kreće približno 1 minutu, unatrag. Zaostajanje proljetnog ekvinocija zove se precesija ekvinocija.
-Sad je ta razlika već umalo i cijeli jedan horoskopski znak, negdje oko 25 stupnjeva unatraške. Minuta po minuta i nakapalo vremena od negdje, oko 300-e godine n.e. do sad
-Mogli bismo reći da je tropski zodijak Sunčev zodijak a sideralni zodijak da je Zvjezdani. Pa tako, ako je meni, u natalnom horoskopu, (tropski) u trenutku rođenja Sunce bilo u znaku Škorpije, mogla bih reći da mi je u sideralnom Sunce bilo u konstelaciji Vage, tj. u sazviježđu Vage

Ako to netko može kraće i jednostavnije, ili točnije objasniti ili dodati nešto bitno, ako nisam navela- ja zahvalna.

Lenkabez kartona

Lenka

F / 58 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: četvrtak, 24.5.2018 / 14:22

Tema: Korak po korak

-Tako bi izrada horoskopa bila astronomski proces (ucrtavanje položaja nebeskih tijela, njihova udaljenost, kretanje, brzina), dok je astrologija tumačenje- njihovog značenja,rasporeda, međusobnih aspekata, brzine, utjecaja itd.
-HOROSKOP bi onda bio slika neba u određenom trenutku, promatranog sa određene točke na Zemlji. Slika na kojoj su simbolički prikazane planete, zvijezde... njihovi položaji u znakovima i kućama, njihovi medjusobni odnosi. Pošto nas zanima kako sve to utječe na čovjeka,onda i njega uzimamo u obzir u interpretaciji te slike.

-Kad ćemo si ukucavati podatke za NATALNU kartu, ukucat ćemo:
IME, DATUM ROĐENJA, TOČNO VRIJEME ROĐENJA I MJESTO ROĐENJA, odabrati tropski horoskop i geocentrični sustav, neki od sistema kuća, Placidus je naj češće korišten i dalje ćemo vidjeti...za sad toliko, čim si osložim dalje, okačit ću i ovdje

Lenkabez kartona

Lenka

F / 58 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: nedelja, 10.6.2018 / 13:01

Tema: Korak po korak

Natalna astrologija bi se bavila izučavanjem utjecaja nebeskih tijela na čovjeka i njegov život, sudbinu, karakter, psihu, potencijale...Natalni horoskop bi bila slika neba u određenom trenutku za određeno mjesto, kad i gdje je neka osoba rođena (vrijeme i prostor) ali i karta karaktera natusa-onog koji je rođen.
Osnovna podjela zodijačkog kruga je na HEMISFERE ( linijom horizonta na gornju i donju, te linijom meridijana na lijevu i desnu. Ove dvije linije su okomite jedna na drugu, a točke gdje se dodiruju sa kružnicom horoskopa su 4 najvažnije točke horoskopa Asc- Desc i Mc-Ic), na KVADRANTE-koji se dijele na po 3 KUĆE ili POLJA u svakom kvadrantu horoskopa. ZNAKOVI horoskopa UVIJEK zauzimaju 30 stupnjeva zodijačkog kruga(longitude). KUĆE nisu jednako velike (njihova veličina ovisi o latitudi, da li je mjesto bliže ekvatoru ili dalje od njega prema polovima it itd) ako koristimo sistem nejednakih kuća-Placidusov najpoznatiji i najviše korišten, a svih 12 kuća je jednake veličine ako koristimo sistem jednakih kuća ili sistem jedan znak jedna kuća.

4 najvažnije točke horoskopa, 4 fokusa
-ASCENDENT Asc- prva točka na liniji horizonta s lijeve strane u horoskopu, najistočnija točka neba. Sunce na ascendentu označava svitanje, početak dana... trenutak rođenja, početak
-MEDIUM COELI, Mc-druga točka, sredina neba, najviša točka točka neba, ZENIT
-DESCENDENT, Desc- treća točka, najzapadnija točka neba, ovo bi bila i točka „gašenja“, završetka
-IMUM COELI, Ic- četvrta, najniža točka neba, NADIR
Tako bi u ovom stadiju u horoskopu bile vidljive 2 opozicije Asc-Desc i Mc- Ic, angularni križ horoskopa

Os Asc-Desc dijeli zodijački krug na:
gornju hemisferu –svjesna sfera- dnevna, aktivna polovina, obuhvaća kuće ili polja horoskopa od 12.-7.(ovdje smo viđeni, aktivni, neko naše mjesto pod Suncem u društvu, zajednici..neki naš maximum koji dosežemo kao društvena bića)
donju hemisferu –podsvjesna sfera- noćna, pasivna polovina, obuhvaća kuće od 1.-6. (ovdje su sve one nesvjesne stvari, osobne ili kolektivno nesosviještene, sve situacije koje ne dijelimo baš sa svima, neka naša intima, naš mali svijet u kojem je lijepo ili ružno, ali koji dijelimo samo sa odabranima, ovdje se priprema svaka akcja koja će biti vidljiva drugima...)
Os Mc-Ic dijeli zodijački krug na:
lijevu hemisferu –JA sfera- planete uzlaze na ovom dijelu horoskopa, do Mc-a. Tumači se da, ako su sve planete smještene u ovoj polovini horoskopa, da je osoba sebična, usmjerena na sebe, zatvorena...ALI da bismo spoznali druge, moramo spoznati sebe, da bismo spoznali kako funkcionira svijet,Svemir...opet moramo spoznati sebe u tom odnosu, a za to treba i malo samoće i malo tišine. Možda bih dodala da se osobe sa naglašenom lijevom hemisferom nemaju potrebu uspoređivati sa drugima, možda nisu od onih koji slijepo slijede nešto ili nekoga jer je moderno, jer drugi, eto , slijede to nešto. Imaju svoje vlastite ideje (odmah sam pomislila na Teslu i evo ga, većina planeta u lijevoj i donjoj hemisferi, naglašen prvi kvadrant. Naravno, nisu svi Tesla i ne moze se tako za sve baš gledati, ovisi jaako puno i o drugim faktorima)
desnu hemisferu- TI sfera, ovdje smo više usmjereni na druge, na naš odnos sa drugima od kojih učimo i koji uče od nas

U isto vrijeme ove dvije osi dijele horoskop na 4 kvadranta(postoje dvije podjele, jedna u kojoj je prvi kvadrant od Asc-Mc i jedna u kojoj je prvi kvadrant od Asc-Ic, meni je prihvatljivija druga, pa ću tako i navesti)
1. KVADRANT Ascedent- Imum Coeli (Ic), obuhvaća 1.,2. i 3.kuću-kvadrant osobnosti i naših vlastitih izbora jer nije sve baš određeno do u detalje, možda je postavljen neki okvir unutar kojeg mi biramo detalje i kombinacije
2.KVADRANT Imum Coeli (nadir)-Descendent, obuhvaća 4.,5.i 6.kuću-utjecaj obitelji na formiranje nekih stavova, pravila, kao i utjecaj okoline. Zbog obitelji dobijamo neku sliku sebe, onog što smo naslijedili, ali isto tako i što možemo ostaviti iza sebe drugima, bilo obitelji, bilo društvu, još uvijek je sve osobno ali i ne samo naše
3.KVADRANT Descendent-Medium Coeli (zenit), obuhvaća 7.,8.i 9.kuću-ovdje smo umjereni na druge, fokus je nase odnose sa drugima, na nasa nastojanja da se uklopimo u drustvo, da prihvatimo druge i oni da prihvate nas, učimo..dajemo i primamo. Naš odnos prema Svemiru i njegovim zakonima ali i društvu i utjecaj društva i zakona društva i Svemira na nas
4.KVADRANT Medium Coeli- Ascendent- obuhvaća 10.,11.i 12. kuću- ovdje svoje talente dijelimo sa drugima, postižemo najviše što se može u nekom društvenom kontekstu, ubiremo plodove svoga truda, čuvamo svoje prijatelje, prepoznajemo darove Svemira i spremamo polako u kofere ono što se ponijeti može,a čega smo dovoljno ostavili drugima-ljubav, znanje, iskustvo, spoznaje...s kojima putujemo dalje

Nivo: Uzdiže se na forumu / 196 postovi

Objavljeno: ponedeljak, 11.6.2018 / 12:42

Tema: Korak po korak

Pozdrav draga.. i hvala za napisano. Puno je lakse sebe razumijet uz ovo objasnjenje.

Posto je kod mene slucaj da mi je vecina planeta u 4..5..6 polju to se bas poklapa sa mojim nacinom zivota.. e sad posto mi je takoder vecina planeta na zapadnoj strani natala isto i to je tocno. Nisam usmijerena na samo sebe...i skoro su mi sve planete u donjoj hemisveri ja i jesam netko tko izbjegava da se o meni sve zna i jednostavno ne mogu da mi zivot bude javna tajna... onaj Saturn retrogardni u 1 polju mi je uh zastita i od mene same... pokerfaceeeeeeeee sad ga volim jer ste mi svi pomogli da ga shvatim.. prihvatim. I zavolim konacno.

Molim te Lenka pisi jos.. super objasnjavas i ja mogu ucit ovako...

Lenkabez kartona

Lenka

F / 58 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: utorak, 12.6.2018 / 17:50

Tema: Korak po korak

Citiran post

Butterflies je napisao:

Pozdrav draga.. i hvala za napisano. Puno je lakse sebe razumijet uz ovo objasnjenje.

Posto je kod mene slucaj da mi je vecina planeta u 4..5..6 polju to se bas poklapa sa mojim nacinom zivota.. e sad posto mi je takoder vecina planeta na zapadnoj strani natala isto i to je tocno. Nisam usmijerena na samo sebe...i skoro su mi sve planete u donjoj hemisveri ja i jesam netko tko izbjegava da se o meni sve zna i jednostavno ne mogu da mi zivot bude javna tajna... onaj Saturn retrogardni u 1 polju mi je uh zastita i od mene same... pokerfaceeeeeeeee sad ga volim jer ste mi svi pomogli da ga shvatim.. prihvatim. I zavolim konacno.

Molim te Lenka pisi jos.. super objasnjavas i ja mogu ucit ovako...

Hejj draga Angel, baš mi drago da si odmah pronašla nešto i za sebe. Ma ti si već stari astrolog, ali k'o prava škorpija, voliš prolaziti neke stvari od početka, da nije što promaklo Nisam ja to ništa sama izmislila, kako rekoh, ne znam postoji li što se tiče astrologije išta o čemu već nije netko nekad pisao, pa samo sortiram ono što sam nekad čula, zapisala, zapamtila, pa i shvatila sama, ono što je netko napisao, rekao, davno nekad ili ne tako davno. Ne znam, meni je kao početniku falilo nekih osnovnih informacija da mogu pokopčati E sad, koliko će ovo biti nekome korisno ili beskorisno, stvarno ne znam, ...A kad već slažem sebi, zašto ne i ovdje okačiti, smetati sigurno neće

Lenkabez kartona

Lenka

F / 58 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: utorak, 12.6.2018 / 17:51 Izmjenjeno: utorak, 12.6.2018 / 17:54

Tema: Korak po korak

KUĆE U HOROSKOPU

U horoskopu je 12 kuća, jednostavno se zovu po rednim brojevima prva kuća, peta kuća...dvanaesta kuća. Kako sam već navela- KUĆE nisu jednake veličine ako koristimo za izradu natalne karte Placidusov sistem kuća. Jednake ćemo dobiti ako koristimo sistem jednakih kuća ili sistem jedan znak jedna kuća (inače njihova veličina, kao i veličina kvadranta u kojem se nalaze i kvadranta nasuprot njemu, ovisi o latitudi, da li je mjesto bliže ekvatoru ili dalje od njega prema polovima itd)
KUĆE se broje od Ascendenta-početak 1.kuće, pa u smijeru obrnutom od kazaljke na satu (preko Ic-a, Descendenta, Mc-a) dok se ne zatvori krug 12.kućom. Koji god znak bio na Ascendentu, Ascendent je UVIJEK početak prve kuće, nebitno da li se nalazi na početku, sredini ili na kraju znaka. 1. kuća počinje na onom stupnju na kojem je Ascendent... Ic je početak 4. kuće, Desc početak 7. kuće, Mc početak 10.kuće... - Ako, na primjer 1.kuća počinje na 6 stupnjeva i 20 minuta Ovna- početak 7. kuće može biti samo na 6 stupnjeva i 20 minuta (nasuprotnog znaka Ovnu) Vage, ne može biti na 5, ne može biti na 25, ista stvar sa svim ostalim nasuprotnim kućama
Parovi nasuprotnih kuća:
1.kuća JA 7.kuća TI
2.kuća MOJE 8. kuća TVOJE
3.kuća BLIZU 9.kuća DALEKO
4.kuća PRIVATNO 10.kuća JAVNO
5. kuća VOLIM 11. kuća VOLE ME
6.kuća STANJE TIJELA 12.kuća STANJE UMA

„PODJELA NA TRI- Ova podjela otkriva kako se odnosimo prema životu
Prve 4 kuće 1.2.3.i 4.ispunjavaju zahtijev UPOZNAJ SEBE! To su OSOBNE KUĆE
Druge 4 kuće 5.6.7.i 8.mjesta su odnosa sa drugima.To su DRUŠTVENE KUĆE
Treće 4 kuće 9.10.11.i12. otkrivaju odnos prema UNIVERZUMU
Prvih 6 kuća osobnije su od drugih 6.U prvima smo sami ,od sedme kuće počinje putovanje u društvu .Planetarna energija dobivena rođenjem ispoljava se na duhovnoj ,fizičkoj,mentalnoj i osjećajnoj razini osobnosti“ -Zdenka Andrijić

Kuće po SNAZI (djelovanja planeta u njima):
1. UGAONE KUĆE (angularne) -1.kuća, 4.kuća, 7.kuća i 10 kuća
Planete u ugaonim kućama imaju veliki potencijal za djelovanje, smatraju se moćnijima od planeta u ostalima, dodatno su ojačane pozicijom u kući...ove 4 ugaone kuće su onaj križ koji je postavljen kao stabilna baza od dvije opozicije Asc-Desc i Mc-Ic. Naše tijelo- naša obitelj- naši partneri- naše mjesto pod Suncem u društvu (ne mislim na društvo s kojim izađemo u provod)društveni status
2. SLJEDUJUĆE KUĆE (sukcedentne) -2.kuća, 5.kuća, 8.kuća i 11.kuća
Planete u sljedujućim kućama nemaju neku snagu u kontekstu pozicije i akcije kroz nju, više je neka pasivna ali stabilna energija kojom mogu podržati zahtijeve prve kuće
3. PADAJUĆE KUĆE (kadentne)-3.kuća, 6.kuća, 9.kuća i 12.kuća
Ovo bi bile i mentalne kuće. Planete u ovoj poziciji nemaju niti neku posebnu priliku i snagu za djelovanje, niti postojanost, ali su otvorene mogućnosti za prilagodbu, uklapanje u postojeće situacije i uskladjivanje sa drugima...
Pri čemu bi ugaone kuće odgovarale kardinalnim znakovima (podjela po kvalitetu)- 1. Ovan, 4.Rak, 7.Vaga i 10.Jarac
Sljedujuće kuće bi odgovarale fiksnim znakovima- 2.Bik, 5. Lav, 8. Škorpion, 11. Vodenjak
Padajuće kuće bi odgovarale promjenljivim znakovima-3. Blizanci, 6. Djevica. 9. Strijelac, 12. Ribe
Podjela kuća po ELEMENTIMA
1.KUĆE ŽIVOTA /VATRENE/- 1., 5. i 9., odnose se na tijelo, dušu i duh, govore o količini energije koju imamo, opisuju naš karakter i odnos prema životu, izražavanje individualnosti
2.KUĆE POSJEDA I VRIJEDNOSTI /ZEMLJANE/- 2.,6.i 10., odnose se na imovinu, profesiju, okruženje, govore o iskustvima, sistemu vrijednosti, praktičnim potrebama, egzistenciji...materijalno i opipljivo
3.KUĆE ODNOSA /ZRAČNE/-3.,7. i 11., odnose se na sve vrste odnosa (rodbinske, emotivne, društvene) , govore o intelektu, znanju, idejama, komunikaciji, razumijevanju
4. KUĆE EMOCIJA I ZAVRŠETAKA/ VODENE/- 4.,8.i 12., odnose se na emocije, dušu, intuiciju, duhovna traganja, mistiku, spiritualni razvoj, prepuštanje emocijama

Svakom kućom vlada neka planeta (VLADAR znaka). Vladar kuće je vladar znaka u kojem se nađe vrh kuće...npr ako je (Ascendent) vrh 1. kuće u znaku Jarca (planeta Saturn je vladar znaka Jarca)- Saturn je vladar prve kuće! ...Ako se taj Saturn u horoskopu nadje u bilo kojoj drugoj kući, petoj, desetoj-on je i dalje vladar 1. kuće koji je „otišao“ u petu ili desetu ili bilo koju drugu...ok, ako je kako smo već uzeli, (Ascendent) vrh 1.kuće u Jarcu, a u prvoj kući imamo samo Jupiter od planeta(jer je Saturn negdje drugdje) NE, Jupiter NIJE vladar prve kuće, on je planeta u prvoj kući...
Kada tumačimo neku kuću, gledamo najprije osnovnu simboliku kuće, zatim znak na vrhu kuće(u kojem znaku počinje), pa vladara kuće (vladara tog znaka u kojem počinje kuća) njegov položaj da li je u kući koju tumačimo, kakve aspekte radi ako je u nekoj drugoj kući itd

Kuće u kojima nema planeta, nisu ništa manje važne, niti znači da se ništa u vezi njih ne dogadja. Gleda se isto kao i za sve ostale kuće, vladar kuće (vladar znaka u kojem kuća počinje), gdje je, koje aspekte radi...
Kuće u kojima je više planeta, to područje života je posebno aktivno i naša energija je usmjerena najviše na ta područja, bilo da smo aktivni ili da stječemo neka intenzivna iskustva kroz dogadjaje u simoblici tih kuća

Nivo: Uzdiže se na forumu / 196 postovi

Objavljeno: utorak, 12.6.2018 / 19:23

Tema: Korak po korak

Pozdrav od Angel.... i hvala ti sto ovako pises razumljivo... ja doista pokusavam ucit.. i zelim ucit. Ja sam netko tkoga SMC je odredio za cijelozivotno ucenje.. i nije mi to tesko.. ucim ono sto me moze nadogradit kao osobu.. citam skoro sve sto stignem.. ali.. ALI sve provijerim na svom primjeru da li to tako jeste kao sto pise.. Da prava sam skorpija ali i Racica.. znam da me mozes razumijeti potpuno jer me poznaje i pomogla si mi da upoznam neke dijelove sebe koje nisam poznavala.. kojih sam se bojala i upoznati.. dobro je da postoje jos uvijek dobri ljudi koji svoje znanje dijele bezuvijetno...

Mogu li te pitati da mi pojasnis zasto se za Saturn u 1 polju pise da je pokazatelj iznimne sudbine i da su to ljudi koji ostanu zapamcen.. i zasto ljudi koji imaju tu poziciju Saturna dozive velike tragedije...

Ovo navedeno je sve kod mene vec.. interesuje me. Ja sam i bez obzira na sve ipak netko koje borac i koje prihvatio svoju sudbinu ali je ucinio podnosljivom. Cak i ugodnom..

Lenkabez kartona

Lenka

F / 58 god.

Zagreb

Croatia

Nivo: Iskusan forumaš / 987 postovi

Objavljeno: četvrtak, 26.7.2018 / 11:18 Izmjenjeno: četvrtak, 26.7.2018 / 11:18

Tema: Korak po korak

Pozdrav svima! <3 Malo sam se bavila nekim drugim stvarima i situacijama, pa nisam stizala oko ove skriptice ništa Samo da vidim gdje sam stala i kud sam pošla ili kako ide ona fora -jesam li došla ili sam pošla-...
Ostala sam dužna o kućama, pa ću kratko samo
1.KUĆA
je ujedno i najvažnija kuća, počinje Ascendentom, tj trenutkom rođenjaprvi dojam koji ostavljamo na druge, (kakvi smo zaista reći će Sunce i znak u kojem je) prvi dojam o drugim ljudima, okolini....mjesto u nama u kojemu tragamo za svojom suštinom, osobnost...
-To je ugaona kuća, prva od tri kuće života, smatra se da su u ovoj kući, ovom polju, planete najsnažnije, posebno ako su bliže Ascendentu, odnosno vrhu kuće
2.KUĆA
Tu su sve stvari i situacije koje podržavaju prvu kuću, pa se ovdje promatraju prihodi i troškovi, hrana, odnos prema novcu, materijalne vrijednosti, potencijali, osjećaj vlastite vrijednosti....Koliko i kako sebe vrednujemo, koliko smo svjesni vlastitog izgleda....sve ono što ostvarujemo vlastitim trudom
Ovo je sljedujuća kuća, planete su u njoj umjerene snage
3.KUĆA
Tu su naši rođaci, braća, sestre, susjedi, bliski prijatelji, kraća putovanja...komunikacija, dokumenti, bliža okolina, školski dani, način na koji komuniciramo i način na koji se odnosimo prema drugima
Ovo je padajuća kuća, kuća promjena, nestabilnosti, prilagodjavanja...Planete u 3.kući su slabe.
4.KUĆA
Bi predstavljala našu neku bazu, korijene, pretke, dom i obitelj...kakvi smo privatno, situacija u našem domu
Ugaona kuća, ali ispod horizonta, a planete jesu jače nego u padajućim ili sljedujućim kućama, ali su umjereno jake u odnos na npr.planete u 10.
5.KUĆA
Kuća dobre sreće, ljubavi, djece, kreativnosti, talenata...zabave, kako volimo
Sljedujuća kuća, planete su umjerene snage
6.KUĆA
Polje loše sreće, ono što natusa muči, stvara mu probleme. Svakodnevni rad, navike, ono što natusu uzima snagu i energiju..odnos prema radu općenito,
Ovo je padajuća kuća, planete su ovdje najslabije
7.KUĆA
Kuća drugih ljudi, partnera, braka...način na koji se odnosimo prema drugima,
Ugaona kuća. Planete su jake u ovoj kući
8.KUĆA
Nasljedstvo, partnerova imovina, strahovi, gubici, kuća smrti i regeneracije, životne opasnosti...materijalna dobra do kojih ne dolazimo vlastitim naporom, skrivene moći...
Sljedujuća kuća, ali planete su u njoj slabe u smislu podrške životnim ostvarenjima
9.KUĆA
Stranci, daleka putovanja...putovanje u smislu potrage za istinom, snovi, vizije, više obrazovanje, apstraktno razmišljanje, religija...posljedice natusovih akcija
Padajuća kuća, planete su slabe
10.KUĆA
Ovdje je MC-vrh neba, najviši cilj kojem natus teži za života, karijera, status, ugled, karizma...
Ugaono polje, planete su ovdje snažne, može se reći da ona najbliža Mc-u upravlja natusovim životom
11.KUĆA
Prijatelji, motivacija, pokloni, podrška...način na koji primamo ljubav, životna flozofija, nade...
Sljedujuća kuća ALI su planete ovdje snažne
12. KUĆA
Podsvijest, skriveni talenti, iskušenja, brige, psihički poremećaji, bolnice, zatvori...gubitak kontrole nad vlastitim životom, sve ono što natus sam radi na svoju štetu...služenje višim ciljevima, neosviješteni dijelovi ličnosti...
Padajuća kuća, planete su ovdje slabe (hm...da li je to baš uvijek tako-nekad ću se poslije osvrnuti na ovo)

<12>
  • POSLJEDNJE AŽURIRANE TEME
  • NOVE TEME
  • NAJPOPULARNIJE
  • MOJE TEME
  • UKLJUČEN U
  • PRAĆEN

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Proricanje iz graha

Brida, petak, 24.8.2018 / 18:05

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Gledanje u kavu

Brida, sreda, 22.8.2018 / 18:22

Dobro jutro

Cicimici, ponedeljak, 20.8.2018 / 15:03

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Geomantija

bajaderica, subota, 23.6.2018 / 12:05

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Radi li netko ovdje uopće?

Cicimici, nedelja, 12.9.2021 / 23:36

Pitanje za horarnu kartu

Wonderwoman28, utorak, 17.8.2021 / 10:45

Uspjeh na falultetu?

Albert, nedelja, 23.9.2018 / 18:46

Horarna astrologija - učilica

Wonderwoman28, sreda, 25.8.2021 / 16:04

Tranzitni Neptun kvadrat MC/IC

Cicimici, ponedeljak, 4.6.2018 / 20:29

Korak po korak

Anika, četvrtak, 23.8.2018 / 10:46

Kako će mi biti na novom poslu

Cicimici, subota, 19.5.2018 / 16:41

Diskusija o natalnim aspektima i iskustva

Wonderwoman28, nedelja, 15.8.2021 / 8:23

Pravila gledanja, tumačenja i analiza

Marc, sreda, 16.5.2018 / 14:14

Horarna astrologija posao

Cicimici, sreda, 16.5.2018 / 0:42

Fiksne zvijezde

Atina123, sreda, 16.5.2018 / 12:23

Nedeljni horoskop 23.4 do 30.4

Butterflies, nedelja, 29.4.2018 / 9:12

Saturn

Butterflies, utorak, 24.4.2018 / 22:57

Retrogradni Merkur 2018

Cicimici, sreda, 21.3.2018 / 21:00

Analize začeća, trudnoće i porođaja

Cicimici, petak, 23.2.2018 / 8:30

Brojevi i zanimanje

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 17:19

Kućni broj u numerologiji

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:46

Što osobni broj govori o vama

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:43

Ljubavna Numerologija

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:40

Numerološko slaganje sa partnerom

Cicimici, četvrtak, 15.2.2018 / 9:35

Horarna - pitanja ljubavi i braka

Igor Igor, sreda, 16.11.2016 / 23:52

Horarna astrologija - brza pitanja i odgovori

Marc, ponedeljak, 21.11.2016 / 9:16

Horarna astrologija - Vježbaonica

Igor Igor, nedelja, 20.11.2016 / 23:01

Brak u natalnoj karti

Cicimici, petak, 1.12.2017 / 15:05

Ponašanje i tip ličnosti u astrologiji

Wonderwoman28, subota, 21.8.2021 / 12:30

Tradicionalna astrologija - Brak (Lily, Rafae...

Igor Igor, subota, 3.9.2016 / 12:14

Sinastrija

Mihica3, petak, 24.11.2017 / 13:24

Solarni horoskop

lalafo, nedelja, 4.6.2017 / 14:25

Samo tako poruke

Cicimici, nedelja, 19.8.2018 / 10:21

Povijest tradicionalne A. - Partnerstva i bra...

Marc, utorak, 24.1.2017 / 14:52

Astro dnevnik

vratanca27, petak, 17.3.2017 / 16:23

Obične karte

Igor Igor, sreda, 17.2.2016 / 9:09

Fortuna - točka sudbine

Cicimici, ponedeljak, 5.3.2018 / 20:40

Četvrta kuća natalne karte

Igor Igor, ponedeljak, 5.9.2016 / 9:16

Profekcije

Igor Igor, petak, 23.12.2016 / 0:54

Tranziti - teorija i osnove

bubi28, utorak, 13.6.2017 / 20:10

Numerološke godine

Igor Igor, utorak, 20.12.2016 / 23:56

Horarna astrologija

Igor Igor, sreda, 23.12.2015 / 0:00

Mjesec i ličnost

Igor Igor, ponedeljak, 7.11.2016 / 11:22

Anđeoske karte

Igor Igor, četvrtak, 2.6.2016 / 0:56

Pravila i propisi
Registrujte se