Vijesti / Horoskop

GODIŠNJI HOROSKOP

Bik 2016.

Bik 2016.
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: STERNREGISTER.DE

Igor IGOR5.1.2016

Ovo je godina pod dominacijom broja 2, kada ćete najviše biti usredotočeni na polje financija i karijere. Instinkt će Vam pomoći da pronađete svoj put, ali nemojte ga blokirati, kao što to imate običaj činiti.

Ovo je godina pod dominacijom broja 2, kada ćete najviše biti usredotočeni na polje financija i karijere. Instinkt će Vam pomoći da pronađete svoj put, ali nemojte ga blokirati, kao što to imate običaj činiti. Shvatite da je upravo njegovo veličanstvo Vaš glavni životni vodič. Ako ga budete razvijali, nije fraza, ali Vi doista sa svojim životom možete učiniti mnogo toga. Imajući na umu to, kako mnogi od Vas imaju problema sa samopouzdanjem, moram vam reći - krajnje je vrijeme da se sa ovom boljkom uhvatite u koštac. Naprosto, morate shvatiti da Vi možete sve, što mogu i drugi, koje doživljavate uspješnijima. A, da biste shvatili da možete, morate odmah početi. Bez ikakvog razmišljanja i premišljanja. Jer, što više o nečemu razmišljate, to ćete naći hiljadu i jedan razlog za ne. Samo ćete sve više padati u očaj i frustracije. Zato, krenite hrabro! Ako se dogodi neuspjeh, odlično, naučili ste novu lekciju. Ali, umjesto kukanja i predavanja sudbini, lekcija se odmah mora primjeniti.

Posao:Ako još uvijek nije došlo do pozitivnih pomaka na Vašem poslovnom planu, budite sigurni da će uskoro doći. Vladari 10. polja Saturn i Uran grade aspekt trigona, što će umnogome doprinijeti poboljšanju Vaše profesionalne situacije. Ako ste nezaposleni ili očekujete ugovor za stalno, neosporno je da će ishod situacije biti pozitivan. Kod mnogih zaposlenih se pokreće priča vezana za unaprijeđenje. Posebno dobar period za spomenuto, donosi kraj proljeća. Inače, morate biti maksimalno oprezni prilikom sklapanja raznih ugovora, posebno u periodu Marsovog boravka u Škorpiji od 1. do 8. mjeseca. Obratite pozornost na svaku sitnicu, kako se ne bi dogodilo da budete na kakvom gubitku. I ako budete na gubitku, situacija će se ubrzo dati ispraviti, ali, ako već znate, onda u samom startu spriječite potencijalni problem.

Financije: Dominacija broja 2 ukazuje da ćete najviše biti fokusirani na financijski segment. Otvaraju se novi, vrlo zanimljivi putevi za sticanje novca. Vladar 8. kuće, koja simbolizira novac od drugih ljudi, Jupiter u 5. kući, koja se odnosi na igre na sreću, ukazuje na dobre šanse u igrama na sreću. Ipak, bez pretjerivanja. Jupiter u Djevici je ipak u padu, pa ni dobici neće biti veliki. Posebno je povoljan period od kraja ljeta. Pored igara na sreću, 5. kuća simbolizira i hobije, a kako se još nalazite pod vladavinom broja 2, svakako bi trebalo da razmislite o tome da profesionalizirate nekakav svoj talent, hobi,..Opet kažem - Samo se nemojte blokirati i nemojte posustajati. Ukoliko ste u prethodne, oko 2 godine, bili financijski manje vrednovani za svoj rad i trud, ove godine se situacija postepeno mijenja.

Rad sa nepokretnom imovinom: Ukoliko već dugo prodajete neku nekretninu, treći mjesec donosi jako dobre prilike da konačno završite taj posao. Od Vas će se zahtijevati da snizite cijenu, pa pristanite na to, jer teško da ćete nakon toga naići na ovako pristojnu ponudu. Ukoliko, pak, tek planirate da radite nešto vezano za nekretnine, povoljan aspekt unosi period kraja proljeća, a još bolji pokazatelji su u periodu od 8. do 10. mjeseca. Mnogi će se odlučiti na preseljenje, a od ruke će im ići pravljenje projekata, kao i graditeljski poslovi.

Sud: Period do 5. mjeseca je prilično loš kada je riječ o sudskim procesima, faza stagnacije. Imat ćete mnogo posla, vezano za rješavanje papirologije. Vrlo lako se može dogoditi da sudska parnica uđe u završnicu i da neka banalna stvar dovede do odgađanja konkretizacije. Inače, ne brinite se, jer period između 5. i 7. mjeseca, donosi solidne pokazatelje. Ako se, kojim slučajem dogodi da u tom periodu ne realizirate parnicu koju vodite, onda će se to dogoditi u periodu između 9. i 10. mjeseca.

Obrazovanje: Trigon Plutona u Vašem 9. polju i Jupitera, prirodnog signifikatora višeg obrazovanja, sve do sredine ljeta, davat će Vam energiju u polju obrazovanja. Ono na čemu trebate raditi, ogleda se u podizanju samopouzdanja, jer će u nekim periodima, na površinu isplivati Vaše nesigurnosti i slabosti. Bilo bi idealno, ako biste porazgovarali sa nekim pedagogom, te po njegovoj preporuci počeli da radite vježbe za eliminiranje treme. Prvo i osnovno je da savladate tehniku pravilnog disanja.Najviše uspjeha će imati studenti ekonomije, bankarstva, menadžmenta, kao i arhitekture i arheologije, ali i poslovni ljudi, koji pohađaju edukacijske programe, kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

Ljubav i brak: Tranzit Saturna u Škorpiji kroz Vaše 7. polje, donio je probleme, pa čak i prekide u mnogim vezama. Ipak, ukoliko Vaš odnos i dalje traje, a Vi se u njemu osjećate žrtvom, tranzit Saturna u 8. polju u aspektu trigona sa vladarem 8. polja, Jupiterom, donijet će prilike da stavite točku na istu. I tako jednom za sva vremena se oslobodite tereta koji ste nosili na svojim leđima. Vi možete mnogo toga da otrpite, ali kada Vam prekipi, onda je to kraj. E, upravo ove godine, mnogima od Vas će se dogoditi ovakav scenarij. Oni, koji su u manje-više harmoničnom odnosu, mogu se nadati napretku odnosa, kao i proširenju obitelji. Ako ste, pak slobodni, većina će sresti onu pravu ili onog pravog. Do veze svakako može doći, samo je potrebno da ne blokirate svoje osjećaje i tako usporite proces razvoja iste. U slučaju da ste u kakvoj tajnoj vezi, posljednji kvartal godine, zahtijevat će raščišćavanje situacije, te će, nažalost, u mnogim slučajevima, doći do pogoršanja odnosa, a negdje čak i do definitivnog prekida. Tranzit Jupitera u 5. polju, mnogim slobodnim Bikovima, donijet će priliku za jedan jako lijep ljubavni odnos, koji bi vremenom mogao prerasti i u vrlo ozbiljnu vezu. Ali, kako dominirajuća Dvojka donosi blokade, koje se, prije svega, tiču emocionalnog sklopa, bit će potrebno mnogo više inicijative.

Zdravlje: Ovo je godina u kojoj će se aktivirati Vaše duboko potisnute emocije i strahovi, pa će mnogi od Vas, iz tog razloga, biti podložni pojačanim emocionalnim reakcijama, melankolijama i depresijama. Na površinu mogu isplivati mnoge negativne psihološke pojave, a najgora je osjećaj grižnje savjesti. To nikako ne smijete dozvoliti, jer gajiti grižnju savjest, značilo bi stvarati tlo za razvoj mnogih bolesti. Osluškujte sebe i čim uočite prve signale da ne funkcionirate u skladu sa vlastitom biti, slobodno potražite pomoć psihologa, psihijatra, life coachera, astrologa, tarot majstora isl. Sve ovo govori da ćete biti podložni psiho-somatskim bolestima, gdje su u najvećoj opasnosti štitnjača i želudac. Ukoliko već imate kroničnu bolest, koja Vas muči, zadnji kvartal godine, donijet će riješenje da se ista, na određen način dovede u normalnije tokove. Dominirajuća Dvojka, uz Urana u 12. odnosno Neptuna u 11. polju savjetuje Vam okretanje alternativnoj medicini, kao i zdravom načinu života. Gledajte da što više vremena provodite pored vode. Također, bilo bi idealno, kada biste u stan stavili malu fontanu i-ili akvarij i barem jedan sat dnevno provodili pokraj njih, smireno, bez razmišljanja o problemima koji Vas muče. Pored toga, trigon Jupitera sa Vašim 1. poljem i utjecaj broja 2, mogu donijeti pojačanu sklonost ka konzumiranju hrane, pa tako i pojačanu gojaznost. Pazite, jer niste baš u fazi, kada se možete igrati previše svojom figurom.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se