Vijesti / Horoskop

GODIŠNJI HOROSKOP

Blizanac 2016.

Blizanac 2016.
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: STERNREGISTER.DE

Igor IGOR5.1.2016

Utjecaj broja 3 ukazuje da će Vaša energičnost, poletnost, lepršavost i inventivnost, doseći vrhunac svojih moći. Ipak, tranzit Jupitera u Djevici u kvadratu sa Vašim Suncem i 1. poljem, kao i opozicija Saturna i Sunca,...

Utjecaj broja 3 ukazuje da će Vaša energičnost, poletnost, lepršavost i inventivnost, doseći vrhunac svojih moći. Ipak, tranzit Jupitera u Djevici u kvadratu sa Vašim Suncem i 1. poljem, kao i opozicija Saturna i Sunca, ukazuju da će ove godine biti potrebno uložiti dosta truda vezano za sve Vaše životne poduhvate. Morat ćete biti maksimalno oprezni što se tiče Vaših poslovnih poduhvata, jer i najmanja greška može Vam donijeti velike probleme. Moguće je da ćete preispitati svoje dosadašnje ciljeve i postaviti nove. U prvom dijelu godine, upoznat ćete brojne osobe,što kroz profesionalni, što kroz privatni život. Dobro razmislite o ozbiljnosti svakog odnosa ponaosob. Nemojte sebi dozvoliti da dođete u situaciju naglog pucanja, što se u nekim slučajevima itekako može okrenuti protiv Vas. Također, klonite se raznih glasina koje će dolaziti do Vas, zatim tračeva, ogovaranja, spletki, bilo da ste inicijator, bilo da prisustvujete takvim situacijama.

Posao: Mnogi će prekinuti sa dosadašnjim poslovima, i fokusirati se na potpuno nove poslovne solucije. Konfiguracija broja 3 i Jupitera u 4. polju, koji je vladar 10. polja, ukazuje na jako dobre mogućnosti za pokretanje privatnog biznisa. Ali, nemojte zbog istog napuštati postojeći posao. Makar ne, još uvijek. Neko vrijeme bi najbolje bilo da radite dva posla, a većina Vas, doduše, svjesna je unaprijed da će, u ovoj godini, imati upravo takvu poslovnu sudbinu. Zapravo, većina i ne može drugačije, jer voli takav život. Ako ste nezaposleni, period do jeseni većini neće biti baš naklonjen što se tiče nekakve opcije za ozbiljniji posao. Ipak, ne sjedite besposleni, jer već 2. mjesec unosi mogućnost za početak posla i sasvim solidne izvore prihoda.

Financije: Situacija na polju financija bit će promjenljiva, ali ništa posebno loša. Dominirajuća 3-ka govori da biste svakako, pored postojećeg, trebalo da nađete i kakav dodatni posao, zahvaljujući čemu će i Vaši prihodi biti bolji. Poslovi mogu biti vezani za kraća putovanja i-ili uspotrebu interneta i novih tehnologija.

Rad sa nepokretnom imovinom: Mnogi će ove godine riješiti renoviranje i-ili restauracije nekretnina. Bit će Vam pravo zadovoljstvo to raditi. Prva polovica godine je jako dobra za one, koji se bave izdavanjem nekretnina. A, ako ste u procesu prodaje nekretnine, proljeće donosi uspjehe, dok će period ljeta zahtijevati smanjenje cijene. Ljetnji period je povoljan za one, koji već dugo prodaju svoju nekretninu, a čija je vrijednost na tržištu mala. Ako Vam se nigdje ne žuri i možete da sačekate, savjetujem Vam da ništa ne dirate do samog kraja godine, jer biste tada mogli postići odličnu cijenu i dobiti prilično dobru svotu novca.

Sud: Ovo je godina, kada će mnogi od Vas biti zadovoljni rješenjem sudske parnice koju vode. Naglašeno dobar period je od 3. do 5. mjeseca. Ono, sa čime biste u periodu ljeta mogli da imate problema, jest papirologija, pa zato obratite posebnu pozornost na istu. Vrlo lako se može dogodite da previdite neku sitnicu, što može biti toliko loše da se završetak procesa, koji bi mogao da se završi do Vašeg rođendana, prolongira sve do kraja jeseni. U slučaju da ste tek u fazi početka sudskog procesa i-ili se isti vodi, a Vi niste baš revnosni po tom pitanju, period aktivacije dolazi u 2. polovici godine, a završetak se može prolongirati, budući da će suprotna strana praviti određene spletke, koje ne bi trebalo da Vas uzrujavaju jer nikako ne mogu narušiti pozitivan ishod.

Obrazovanje: Naglašeni utjecaj broja 3, kao i trigon Saturna i Urana, inače vladara 9. polja, intenzivirat će Vaše mentalne procese, kao i potrebu za sticanjem novih znanja i dokazivanjem na polju obrazovanja. Dajte sve od sebe.Jedini savjet se odnosi na to, da bez obzira kako Vam se u početku sve činilo lako i jednostavno, morate obratiti pažnju na sve detalje gradiva, jer u suprotnom, itekako može doći do ishoda lošijih nego što ste očekivali. Godina je odlična za one koji razmišljaju o upisu na post-diplomske studije, kao i za učenje stranih jezika.

Ljubav i brak: Ako dođete u situaciju da se preispitujete u vezi postojećeg odnosa, znajte da to nikako nije bez razloga. Neka Vam to bude vrlo jasan signal da na vrijeme porazmislite o svemu i da poduzmete adekvatne mjere da potencijalnim problemima stanete na put. U tom smislu, vrlo je naglašen period tranzita Marsa u Strijelcu od početka 8. do kraja 9. mjeseca. Ako ste slobodni, ove godine će u Vaš život ušetati vrlo zanimljiva osoba, sa kojom definitivno dolazi do ozbiljne veze. Također, veliki broj Blizanaca će se ove godine odlučiti na zajednički život i brak. Dok, period od kraja ljeta unosi fenomenalne aspekte za proširenje obitelji. Jak utjecaj broja 3, kod mnogih će dovesti do aktivacije seksualnog libida, te će neki ući u vrlo zanimljiv odnos, koji će biti zasnovan na čisto seksualnoj privlačnosti, bez ikakvih tendencija i mogućnosti da to postane ozbiljan odnos.

Zdravlje: Konfigruacija velikog kvadrata između Vašeg Sunca, Jupitera i Saturna, nedvojbeno ukazuje da ćete ove godine morati preuzeti veću odgovornost za Vaše zdravstveno stanje. Posebno u periodu prva dva kvartala godine, kada Mars bude tranzitirao Vašim 6. poljem, koje upravlja zdravljem. Ovo je vrijeme, kada trebate uraditi jedan kompletan pregled stanja Vašeg organizma i početi sa rješavanjem potencijalnih zdravstvenih problema. U određenim slučajevima, kod onih koji već imaju kakav ozbiljniji zdravstveni problem, bit će potreban kirurški zahvat. Također, ako ste podložni kakvim kroničnim problemima, prva polovica godine, dovodi do njihove pojačane aktivacije, pa, na vrijeme, poduzmite mjere opreza. Navedeni kvadrat ukazuje na gotovo neminovnost kombiniranja klasične i prirodne medicine. Slabe točke će biti: dišni putevi, ramena, ruke, zglobovi, vratni pršljenovi, sekundarno reproduktivni organi (od 1. do 8. mjeseca) i organi za varenje. Spomenuti kvadrat uz dominirajuću Trojku i Urana u 12. kući, pojačava i mentalne i psihičke tenzije, kojima ste, u pojedinim periodima skloni. Iz tog razloga, evo i jednog savjeta - Kreativne aktivnosti mogu opustiti Vaš um i unaprijediti Vaše mentalno i fizičko zdravlje.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se