Vijesti / Horoskop

GODIŠNJI HOROSKOP

Djevica 2016.

Djevica 2016.
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: TATOOPINNERS.COM

Igor IGOR5.1.2016

Tranzit Jupitera u konjunkciji sa Vašim natalnim Suncem, koji će se u Vašem horoskopu odigravati do početka ljeta, u astrologiji se naziva još i kraljevskim aspektom. Vaša energičnost, poletnost, i inventivnost,...

Tranzit Jupitera u konjunkciji sa Vašim natalnim Suncem, koji će se u Vašem horoskopu odigravati do početka ljeta, u astrologiji se naziva još i kraljevskim aspektom. Vaša energičnost, poletnost, i inventivnost, naći će se na vrhuncu svoje moći, ali kao pripadnici jednog intelektualnog znaka, svakako da bi morali imati na umu i postojanje druge strane, astrološke, odnosno životne medalje. Elem, česte su situacije kada se uz neki dobar astrološki aspekt, napravi i makar jedan nepovoljan, a upravo su kraljevski aspekti ti koji u saradnji sa lošim aspektima, aktiviraju nepromišljene poteze i srljanja, i samim tim, ma koliko u početku sve to djelovalo sjajno i bajno, velike probleme.


Posao: Dominacija broja 6, koji upravlja radnim aktivnostima i gore spomenuti Kraljevski aspekt, donosi bitne poslovne promjene. Novi počeci, novi ciljevi, nove profesionalne ideje, napredak vezan za postojeće radno mjesto, odlično za pokretanje privatnog posla. Posebno će biti zadovoljni oni, koji rade posao koji im ne donosi dovoljno osobne i materijalne satisfakcije, jer će im se ukazati sjajne šanse za prelazak na bolje radno mjesto. U tom slučaju, najjači je period od 8. do 9. mjeseca, a tada su najbolji aspekti i za one koji traže posao. Jedina negativna stvar može se odnositi na probleme sa Zakonom, te zato gledajte da sve administrativno, koliko god je moguće, bude čisto i ispravno.

Financije: Kada je o financijama riječ, za Vas ove godine važi princip - Koliko radiš, toliko ćeš i imati. A, kako je polje posla sjajno aspektirano, eto prilike da se situacija značajno popravi. Vidno poboljšanje dolazi u posljednjem kvartalu godine. Samo, period od druge polovice 10. do kraja 11. mjeseca, kada Jupiter bude gradio problematičan aspekt inkonjunkcije sa Neptunom, upozorava da obratite pozornost na to da ne budete žrtva određenog vida novčane manipulacije. S tim u vezi, obratite pozornost, počevši od toga gdje i kako držite novac, izbjegavajte svaki vid investiranja, sklapanje poslovnih dogovora, pozajmljivanje novca drugima… Aspekt inkonjunkcije je pretežno problematičan, ali kako rekosmo, svaki aspekt nosi dvije strane medalje, te bi u ovom periodu bilo dobro da, koliko god možete, odvojite dio novca za humanitarne svrhe.

Rad sa nepokretnom imovinom: Na ovom području možete ostvariti solidne rezultate. Ali, period od 1. do 4. mjeseca upozorava na mogućnost da budete vidno izmanipulirani. Zato bi najbolje bilo da sve odgodite za drugu polovicu godine. U ovom periodu, problemi neće zaobići ni one koji se bave izdavanjem nekretnina, budući da će imati probleme sa zakupcima. Zato, ako tek treba da izdate svoju nekretninu, savjetujem Vam da pod obavezno sklopite ugovor i uzmete depozit. Već sam početak druge polovice godine donosi postepen boljitak, vezano za rad sa nepokretnom imovinom.

Sud: Kada je riječ o sudskim procesima, zimski i jesenji period 2016. godine, donose prilično dobre pokazatelje. Što se ljetnjeg perioda tiče, parničarima će ostati u jako ružnoj uspomeni. Suprotna strana će na sve načine pokušavati da opstruira parnicu i bit će spremna na sve. Ako se bavite kriminogenim djelatnostima, sigurno je da će Vas u ovom periodu pravda i zakon sustići u svom najstrožem obliku. Zato oprez i pamet u glavu, dok je vrijeme, a ima ga do ljeta na pretek.

Obrazovanje: Dosta bolje za one koji idu na dodatne edukacije, nego za učenike i studente. Ako pripadate ovoj drugoj grupaciji, koncentracija, kao i želja za učenjem, kod mnogih će biti na dosta nižem nivou nego što je to slučaj. Iskoristite ovu godinu da položite one ispite, koje u prethodnim rokovima niste mogli da položite i-ili na koje već dugo razmišljate izaći. Vezano za to, posebno dobre šanse unosi period od 2. do 8.mjeseca. Ako tek treba da upišete fakultet, bit će Vam potrebno mnogo truda kako biste ostvarili željeni cilj, a na drugoj strani mogu se dogoditi situacije da klonete i na neko vrijeme dignete ruke od svega. Ne dozvolite to! Ako iskoristite svoj dar za organizaciju, stvari će se odvijati daleko lakše i jednostavnije. Inače, mnogi brucoši Djevice će otići daleko od kuće, kako bi upisali željeni fakultet.

Ljubav i brak: Tenzije u komunikaciji i udaljavanja bit će glavni simboli mnogih veza i brakova. Ipak, na svu sreću, iste su prolaznog karaktera. Značajna zbivanja na drugim životnim područjima Vaš emotivni život može staviti u stand by fazu. U slučaju da planirate brak, savjetujem Vam da sačekate period od kraja ljeta i početka jeseni, te onda donesete adekvatnu odluku. Ni većini slobodnih Djevica ova godina ne donosi ništa obećavajuće. Naime, riječ je o vezama koje su tu dok ne dođe ono pravo.Naglašene pokazatelje unosi početak godine kao i početak ljeta, dok period od zadnjih dana 8. do početka 10. mjeseca daje priliku za nešto, što uz savladavanje određenih prepreka, može poprimiti ozbiljniju notu. Ono što je vrlo karakteristično očituje u tome, da će mnoge Djevice u ovoj godini, sa velikim uspjehom održavati po 2, a možda i više veza.

Zdravlje: Dominacija broja 6 uz konjunkciju Sunca i Jupitera, govori da je krajnje vrijeme da okrenete jedan novi list, što se dosadašnjeg života tiče. Ne bojte se, nisu aspektirani, nikakvi ozbiljniji problemi, ali ukoliko ste podložni čestim stresnim situacijama, kao i nezdravim životnim navikama, definitivno ćete morati dati sve od sebe kako biste im stali na put, jer za oko 2 do 2, 5 godine, može doći do ozbiljnijih problema. Znate za onu - Željezo se kuje dok je vruće. Također, Saturn u 4. kući u kvadratu sa Vašim Suncem, ukazuje da su potrebne mjere prevencije vezano za genetske bolesti. Onima, kojima je slaba točka digestivni trakt, savjetuje se promjena režima ishrane u savjetu sa stručnim licem. A, ukoliko imate ozbiljniji kronični problem, vrijeme je da počnete sa uzimanjem prirodne terapije. Idealno bi bilo da unosite što manje mesa, a što više sirove hrane.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se