Vijesti / Horoskop

HLADNE

Djevica - prigodni pokloni

Djevica - prigodni pokloni
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: MLADINSKA.COM

Ocultu16.12.2015

Djevica je jako vezana za zdravlje, tako da svi kozmetički preparati koji imaju ljekovita dejstva su dobar poklon. Dakle, uopće nećete pogrješiti ako poklone Devici kupujete u knjižari, papirnici i apoteci.

Skromna i nenametljiva žena Djevica ne predstavlja veliki problem, kada su pokloni u pitanju, mada je od onih sa početka teksta, koji će najviše vremena potrošiti prije nego smisli šta će nekom kupiti. Ali i kad kupuje i kada dobija poklone voli da to bude neupadljivo i praktično. Ne spada u one koji će pokazati previše radosti, ali će stalno biti opterećena mislima da li je pravilan poklon odabrala, kada ona poklanja. Sve je kod nje odmjereno i u granicama korektnosti.

Muškarac je podjednako hladan u osjećanjima i poprilično neodlučan. Jedan je od najneodlučnijih znakova, kada treba da izabere poklon, ali u isto vrijeme i najzahvalniji, kada treba primiti poklon.

A šta kupiti i pokloniti Djevici? U startu, kao i pripadnici znaka Blizanaca nemaju prioritete niti želje koje su prevelike. Ne zahtjevaju skupe poklone i najskuplje što ih može obradovati je, isto kao sve Merkurijance, automobil, ali ne velik i ne preskup. Potom bijela tehnika, kao što je recimo frižider, ali mnogo više dobro opremljena radna soba sa svim sitnicama i sitnim detaljima. Dakle, šta god vidite u knjižari ili papirnici, sa naglaskom da je to neka vrsta kancelarijskog pribora, sveske, rokovnici, fascikle ili korisni i praktični detalji, kao što su markeri, noževi za otvaranje pisama, držači kojekakvi, stoni sat, peščani sat, ručni sat, pribori za pisanje, tehničko crtanje…

Ono šta će ih sigurno uvijek obradovati je knjiga, po mogućstvu stručna ili iz oblasti kojom se bave, mada ni ostalo štivo nije za zanemariti. Ne smeta im da od kuće naprave biblioteku. Obradovat će se i kompjuterskoj opremi, slušalicama, CD-ovima sa muzikom i filmovima. Jako će se obradovati prisustvu simpozijuma ili predavanjima njihovih omiljenih pisaca, još ako uz knjigu dobiju i posvetu, tretirat će to u rangu ikone. Vole i porcelan i mermer, kao i keramičko posuđe nalik onom u apoteci. Male životinje iz terarijuma su uvijek adekvatan poklon. Garderoba ih neće previše obradovati, ali duksevi hoće.

Maloj Djevici kupite bicikli, automobilčiće, puzle ili šah. Djevica je jako vezana za zdravlje, tako da svi kozmetički preparati koji imaju ljekovita dejstva su dobar poklon. Dakle, uopće nećete pogrješiti ako poklone Devici kupujete u knjižari, papirnici i apoteci. Ako se odlučujete za parfeme oni moraju da imaju cvetnu notu.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se