Vijesti / Horoskop

GODIŠNJI HOROSKOP

Rak 2016.

Rak 2016.
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: STERNREGISTER.DE

Igor IGOR5.1.2016

Ove godine se nalazite pod dominacijom broja 4, pa želje i potrebe Vaše duše, a samim tim i Vas samih, dolaze u prvi plan. Ovo je period donošenja velikih životnih odluka i drastičnih rezova. Došlo je vrijeme da loše stvari iz prošlosti...

Ove godine se nalazite pod dominacijom broja 4, pa želje i potrebe Vaše duše, a samim tim i Vas samih, dolaze u prvi plan. Ovo je period donošenja velikih životnih odluka i drastičnih rezova. Došlo je vrijeme da loše stvari iz prošlosti jednom i za sva vremena ostavite iza sebe i krenete nekim novim, ljepšim i rasterećenijim životnim putevima. Više nema ugađanja drugima, po cijenu pravljenja žrtve od sebe i urušavanja vlastitog identiteta. Konačno ćete shvatiti da morate biti dobri, najprije sebi i za sebe. Tako će i samopouzdanje i životni optimizam rasti iz dana u dan. Zato, radujte se svakom novom danu, znajući da predstavlja po jednu stepenicu više u procesu izgradnje jednog, slobodno se može reći, novog životnog poglavlja.

Posao: Bitne, krupne i velike promjene očekuju mnoge od Vas. Ako razmišljate o pokretanju privatnog posla, ili nekakvom novom poduhvatu unutar Vašeg privatnog posla, budite hrabri i učinite to. Slušajte svoju intuiciju. Ako ste nezaposleni, period proljeće-ljeto unosi aspekte za pronalaženje posla, mada, taj posao ne predstavlja trajno i stabilno rješenje. Ali, svakako je daleko od mizernih poslova sa kojima ste se susretali u prethodnom periodu. Inače, ove godine, mnogi od Vas će biti fokusirani na traženje posla u inostranstvu, gdje možete očekivati vrlo lijepa događanja, a dugoročno gledano, uspjeh za, ne samo poslovnu, već i životnu perspektivu. Ipak, proljetni period donosi stagnaciju po tom pitanju, a ljeto jako lijepe ponude i dešavanja. Ukoliko se, kojim slučajem dvojite a razmišljate o poslu u inostranstvu, nema razloga da zbog bilo čega dvojite, jer, ako prihvatite, možete biti samo na dobitku. Posebno možete imati uspjeha u prekookeanskim zemljama, kao i zemljama koje su odeljene morem, zatim otočnim zemljama. I još ovo - Što bliže vodi, to bolje po Vas!

Financije: Kada je o financijskom planu riječ, nakon jednog dosta dužeg problematičnog perioda, konačno dolazi do znatnih pomaka. Nivo zaduživanja će biti smanjen, otvaraju se mogućnosti za refinanciranje kredita i rješavanje pitanja Vaših dugovanja. Tranzit Marsa u 5. polju, koji će biti u harmoničnom aspektu sekstila sa Jupiterom, vladarem 6. polja, govori o mogućnostima za manje dobitke u igrama na sreću. Ako do sada niste, slobodno počnite igrati i savjetujem Vam da uplaćujete svakog 4.og u mjesecu.

Rad sa nepokretnom imovinom: Druga polovica godine, posebno jesenji period, unosi izuzetno dobre aspekte za sve što se tiče rada sa nepokretnom imovinom. Ako trebate uraditi nešto, što je vezano za papirologiju, poput legalizacije npr. to učinite u prva dva mjeseca ove godine. U slučaju da prodajete neku nekretninu, 3. mjesec donosi zainteresiranog kupca i značajne pregovore, a ishod situacije ovisi o Vašoj volji da pristanete na nekakvu njegovu ponudu, koja Vam se u datom trenutku neće činiti baš najpovoljnijom. Odluka je na Vama, ali znajte da sve ponude do jeseni neće biti ništa bolje, a kod nekih može doći i do potpunog odsustva ponuda. Ako Vam se nigdje ne žuri, onda sačekajte jesen, koja je odlična za sve što se tiče rada sa nekretninama. Period kraj proljeća - početak ljeta, daje odlične šanse za prodaju nekretnina sa niskom tržišnom vrijednošću.

Sud: Ishodi sudskih parnica će umnogome ovisiti o tome, koliko ćete Vi biti aktivni. Zimski period ne donosi ništa značajno, proljeće će biti praćeno određenim trzavicama, odgađanjima. Period ljeta i početka jeseni je izuzetno dobro postavljen i donijet će rješenje mnogih sporova. Ako Vam je stalo da se riješi sudska parnica koju vodite, uložite maksimalnu energiju već od početka godine, da bi se cijela situacija iskristalizirala do ovog fantastičnog perioda ljeto-početak jeseni. Ali, kako rekoh, ne nadajte se da će Vam riješenje pasti s Neba.

Obrazovanje: Tranzit Jupitera i Sjevernog Mjesečevog Čvora u 3. polju, u periodu do početka 9. mjeseca, donijet će pojačan fokus na polje obrazovanja. Bilo da ste učenik, student ili tek planirate upisati kakav vid edukacije,učite što više. Ako razmišljate o promjeni fakulteta ili profesionalnoj preorjentaciji, energija 4-ke će Vam dati hrabrosti da se na isto i usmjerite i da ishod bude maksimalno u Vašu korist. Konstelacija 4-ke i navedenih tranzita, kod nekih će probuditi pojačan interes za religijske i filozofske teme, a kod nekih i za polje duhovnosti, divinacije, ezoterije.

Ljubav i brak: Dominacija broja 4, sasvim sigurno ukazuje da ćete u ovoj godini biti usmjereni na polje braka i obitelji, htjeli Vi to ili ne. Posebno u periodu od sredine 8. mjeseca, kada Jupiter bude ušao u znak Vage i u Vaše 4. polje, odakle će raditi relevantne aspekte sa relevantnim astrološkim točkama. Mnogi će se definitivno suočiti sa žalosnom istinom svoje veze i-ili braka. U većini slučajeva, prekidi su neminovni. Vrlo je moguće da planirate zajednički život i-ili da živite skupa pa planirate brak, a da iznenada dođe do većih problema, preko kojih, teško da ćete moći prijeći. Ne dozvolite sebi da Vas opisana potencijalna situacija, dovede u stanje kakvog očaja, jer za Vas, upravo prekidom tog odnosa, počinje jedna nova etapa u životu. Ukoliko je Vaš odnos na stabilnim nogama, u pojedinim periodima će dolaziti do naglih tenzija i trzavica, ali iste će biti kratkog daha. Poslije vrlo siromašnog perioda od prethodne 2-3 godine, mnogi slobodni se konačno mogu nadati ulasku u novu, ozbiljnu vezu. Može se dogoditi da je partner povučen, zbog toga što je u nekakvoj minus fazi. Zato nemojte sumnjati u njegove namjere, već imate tu dužnost da mu pomognete, što je više to u Vašoj moći. Ali, upamtite, nikako po cijenu da, opet, dovedete sebe u ulogu žrtve.

Zdravlje: Konstelacija dominantne 4-ke i Saturna u 6. polju, govori o manjim aktivacijama kroničnih problema. Iz tog razloga, savjetuje se pojačan oprez i adekvatne mjere prevencije u periodima intenzivnijih promjena vremenskih uvjeta. Kritične točke su koštani sustav, posebno regija od donjeg dijela leđa, preko kukova, bedara do koljena. Obratite pozornost na ishranu, jer možete imati problema sa povišenim masnoćama i šećerom u krvi. Ukoliko za time ima potrebe, period od sredine 2.mjeseca je idealan za otpočinjanje procesa skidanja viška kilograma. Kako je Jupiter, vladar 6. polja u 3. polju te kroz odnos opozicije sa Neptunom i dominirajućom Četvorkom, naglašava seriju 12, povedite računa, ako ste pušač, jer počinje da se stvara tle za razvoj pušačkog bronhitisa.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se