Vijesti / Horoskop

GODIŠNJI HOROSKOP

Riba 2016.

Riba 2016.
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: STERNREGISTER.DE

Igor IGOR5.1.2016

Vrlo zanimljiva godina je pred Vama. Na jednoj strani nalazite se u fazi broja 12, što još više aktivira samotnjačku crtu Neptuna koji dodiruje Vaše Sunce, a na drugoj strani, prvi vladar vašeg znaka,...

Vrlo zanimljiva godina je pred Vama. Na jednoj strani nalazite se u fazi broja 12, što još više aktivira samotnjačku crtu Neptuna koji dodiruje Vaše Sunce, a na drugoj strani, prvi vladar vašeg znaka, Jupiter u Djevici tranzitira 7. poljem, koje se tiče partnerskih odnosa. Želja za uživanjem u nekom samo svom, mističnom svijetu, bit će jača nego ikad. Upravo iz razloga što ćete, htjeli Vi to ili ne, biti dosta upućeni na druge ljude. Pa Vi vidite što ćete. Znam da Vas krasi izuzetna sposobnost procjene drugih, ali ipak dajte sve od sebe da nađete one dobre osobine u njima. A, sigurno je da će se naći netko zanimljiv, koga ćete vremenom poželjeti da primite u svoj mali i odabrani kružok. U ovoj godini emocije dosežu svoj vrhunac. A, može li više!? Široko polje Vaših emocija nema granica. Može i više! Samo, morat ćete u ovoj godini savladati tu, za Vas čini se nedostižnu lekciju kontroliranja vlastitih emocija. I to kroz polje međuljudskih odnosa,pa, kud ćete ,,ljepše,,. Da, neki ljudi će svjesno ili nesvjesno pokušati da Vas povrijede, ali ne dozvolite im to. Da, baš tako. Ne dozvolite im. Kako? Pa, vrlo lako. Tako, što ćete reći sebi - Pa čim želi da me povrijedi, on ima nekakav problem, ali sigurno je da ima i svojih dobrih osobina, koje ću pronaći i potaći da se razvijaju, pa možda jednog dana od njega načinim i najboljeg prijatelja. Zašto da ne!? Sve je moguće! Životne situacije mogu bi svakojake i dodijeliti nam isto tako, svakojake uloge,nekada lošije, nekada bolje. Pored toga, intenzivirat će se razvoj vaše kreativne i estetske inteligencije, pa je idealno da svaki slobodan trenutak iskoristite tako što ćete se baviti, odnosno, ako nemate toliko hrabrosti da sebi priznate svoj umjetnički dar, makar uživate u umjetničkim dostignućima. Oni, koji već određeno vrijeme rade na svom duhovnom razvoju, dožvijet će vrlo značajan proces duhovne katarze i na taj način, svojevrstan vid duhovnog prosvjetljenja.

Posao: Dominirajuća Dvanaestica u odnosu sa Saturnom u 12. kući, pretežno će donijeti raščišćvanje sa neugodnom poslovnom prošlošću, a samim tim i nove poslovne poduhvate. Tako, u slučaju da ste privatnik, a duže vrijeme nemate uspjeha u svome poslu, konačno ćete poslije mnogo premišljanja staviti točku na isti i početi raditi nešto potpuno novo i drugačije, pri čemu ćete sasvim logično, doživjetii veliko životno rasterećenje. Bavljenje privatnim poslom u ovoj godini nije ni malo dobro aspektirano. Uspjeh na polju privatnog posla mogu imati samo oni koji žele da pokrene kakvu poslovnu jedinicu, koja se temelji na humanističkim praksama, poput npr. otvaranjea privatne klinike, privatnog staračkog doma, privatne astrološke, psihološke ordinacije, isl. Značajnijeg profesionalnog uspjeha imat će i umjetnici, političari, kao i oni koji planiraju odlazak u inostranstvo. Odlazak će se odigrati na vrlo neobičan način, i većinom, riječ je o dalekim zemljama. Mnogi, štoviše gotovo svi koji budu ove godine otišli u inostranstvo, ostat će tamo za cijeli život. Ako ste bez posla, ne očekujte u startu previše, međutim, posao koji Vam dolazi već uoči rođendana, pružit će sasvim dobre temelje za daljni razvoj.

Financije: I ove godine bit ćete u priličnoj svađi sa novcem. Stabilizacija dolazi u posljednjem mjesecu godine. Ipak, 2. mjesec kod mnogih donosi vrlo značajan priljev novca, ali već naredni vrlo ozbiljno upozorava na maksimalni oprez, jer možete biti žrtva krađe ili da uđete u kakav posao, gdje ćete platiti skuplju daru nego mjeru. U 5. mjesecu, manju financijsku pomoć možete očekivati od jedne zanimljive osobe. Scenarij sličan ovom iz 2. mjeseca, može se dogoditi i tijekom druge polovice ljeta, pa u ovim periodima, najbolje bi bilo da sav novac sklonite na nekom mjestu, sa kojim ni Vi sami niste u tako čestom dodiru. Samo vodite računa da ne zaboravite gdje ste ga sklonili, jer se kod mnogih i to može dogoditi. Već od jeseni počinju se osjećati blagi pomaci, a kako rekoh, kraj godine donosi jedno novo, prosperitetnije poglavlje, koje će se prostirati i duž čitave naredne godine.

Rad sa nepokretnom imovinom: Ova godina je jako povoljna za prodaju onih nekretnina koje prodajete već duže vrijeme. Kako je Saturn u Strijelcu prisutan u 12. polju, odmah znajte da ćete u većoj mjeri morati da snizite cijenu, ali ne odgađajte stvari, jer već period od proljeća 2017. godine može dovesti do potpune stagnacije, te da nekretnina koju prodajete, podlegne zubu vremena. Spustite cijenu na minimum i znajte da će Vam biti mnogo lakše kada se budete riješili te nekretnine. Inače, u ovoj godini se ne savjetuje kupovina nekretnina, sem ukoliko razmišljate o kupovini prostora za otvaranje poslovne jedinice, koja će se baviti poslovima vezanim za neku od humanističkih disciplina. (dom za stare, privatna klinika, astrološka ordinacija, life coaching ordinacija, isl. tome):

Sud: Kratko i jasno – Odlično! Zimski period, donosi rješavanje mnogih procesa koji se vode već određeni, duži vremenski period. Nakon prilično tenzičnog proljeća, period ljeto-jesen, donosi bitne događaje. Ukoliko u tom periodu ne dođe do konkretizacije, do iste će doći u periodu od kraja zime, početka proljeća 2017. godine.

Obrazovanje: Mnogima će obrazovanje biti na prvom mjestu, bilo da je riječ o procesu samo-obrazovanja, bilo da je riječ o akademskim studijama, bilo da je riječ o usavršavanju na polju duhovnosti. Savjetuje se da se ove godine posvetite obrazovanju, koje će Vam otvoriti brojne horizonte za daljnje profesionalno koračanje. Uspjeh je neizbježan. Jedino ako ste student, obratite blagu pozornost u periodu proljeća, jer se može dogoditi manjak koncentracije, pa tako i lošiji rezultati na ispitima. Međutim, ulaganjem malo većeg truda, sve se vrlo lako da prebroditi.

Ljubav i brak: Boravak vladara 1. polja u 7. polju, koje, kako rekosmo, simbolizira partnerske odnose, pa između ostalog i brak, u odnosu sa dominirajućom 12-com, ukazuje na emotivne frustracije koje su se u dušama mnogih od Vas, itekako nakupile prethodnih godina. No, ipak se Vi i dalje žrtvujete, ponašate kao da se ništa novo ne događa, a mnogi čak zanosno i ponosno ne skidaju svoje ružičaste naočale. Period do jeseni, uglavnom ne donosi pravljenje bilo kakvih značajnijih rezova, ali od jeseni pa posebno u naredne 2 godine, na Vaše emotivne odnose počinjete gledati daleko trezvenije i realističnije. Inače, kako Dvanaestica savršeno podržava Plutona u 11. polju, koje simbolizira slobodnu ljubav, eto sjajnih mogućnosti za vrlo neobične veze, pretežno tajne i vrlo turbulentne. Mnogi će poslije tko zna koliko vremena pasti u svoju fazu ekstaze, ali ono što će tu biti problem broj jedan, jest ljubomora. Molim Vas, ovo shvatite najozbiljnije moguće – svoju ćete ljubomoru morati maksimalno kontrolirati, jer partner je prilično trezvenog stava, pa svojim naglim izljevima ljubomore, u itekako velikoj mjeri riskirate da ga izgubite.

Zdravlje: Bez želje da Vas uplašim, ali odnos dominirajuće Dvanaestice i vladara vašeg znaka Jupitera u Djevici u tenzičnom aspektu, kvadratu sa Saturnom, pojačava predispozicije za probleme sa imunološkim sustavom. Obratite pozornost na madeže i izrasline, prekontrolirajte ih na vrijeme, jer u većini slučajva to su potencijalni tumori. Pored toga, slabe točke su i organi za probavu, mogućnosti trbušnih viroza, trovanja, kao i problemi sa krvi. Kod ozbiljnijih kroničnih bolesnika, ulazak Jupitera u Vagu u 8. polje, u periodu od kraja ljeta, donosi veliki broj kirurških zahvata. Posebno je loša godina za one, koji imaju naglašene duševne poremećaje, pa ako imate takvu osobu u svom okruženje, neophodno je da joj pružite što više pažnje. U tim slučajevima, opasnosti od suicida su vrlo naglašene. Identično se odnosi i na one osobe, koje imaju bolesti ovisnosti. Preporuka za sve: boravak na moru i-ili planini, što više fizičke aktivnosti, duhovne nadgradnje i uzimanje sredstava prirodne medicine.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se