Vijesti / Horoskop

GODIŠNJI HOROSKOP

Škorpion 2016.

Škorpion 2016.
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: STERNREGISTER.DE

Igor IGOR5.1.2016

Poslije tri godine svakojakih iskušenja, obojenih mnoštvom trenutaka u kojima se mnogi od Vas zapitaše čak i - Šta će mi više ovakav život, bolji dani polako dolaze. Znam da ste u mnogome izgubili vjeru, ali...

Poslije tri godine svakojakih iskušenja, obojenih mnoštvom trenutaka u kojima se mnogi od Vas zapitaše čak i - Šta će mi više ovakav život, bolji dani polako dolaze. Znam da ste u mnogome izgubili vjeru, ali jedva čekam da mi na kraju godine kažete – Želim da mi i slijedeća godina bude kao ova, na što ću Vam, evo sad odmah, odgovoriti – Bit će još bolja! :). Inače, nalazite se pod utjecajem broja 8, koji, kao i Vaš znak između ostalog, simbolizira regeneraciju. Vi sada ustajete poput Feniksa iz pepela. Savjeti Vam nisu potrebni. Čak i ako ste se u nečemu zapetljali, vrlo brzo ćete se iščupati i krenuti dalje.

Posao i financije: Ovaj period tranzita Saturna na Suncu i u 1. kući, bio je sve samo ne lak. Preuzimanje veće odgovornosti nego inače, mnogo rada, truda i energije, discipliniranost, odricanja... Mnogi su se na jedan vrlo progresivan način naučili ovim Saturnovim lekcijama. Sada konačno budite spremni da ubirete plodove svog minulog truda, napora i rada. Dominirajuća 8-ca ukazuje da će energija za nove poslovne poduhvate biti na jednom visokom nivou, kao i poslovna inteligencija. Sada točno znate što želite, pa iskoristite to! Mnogi se u ovoj godini mogu nadati promaknuću, vezano za aktualno radno mjestu, a mnogi će se odlučiti na pokretanje privatnog posla. Neki će u ovoj godini promjeniti svoje poslovno opredjeljenje iz korijena. Ni jednog trenutka ne oklijevajte, sve novo što želite da započnete, započnite sada! Rezultati će vrlo brzo biti vidni. Inače, period od 4. do 10. mjeseca donijet će brojna poslovna putovanja, pa se na vrijeme spremite. Veliki broj Škorpija će se posvetiti nekakvom vidu humanitarnog rada.

Financije: Kako Vas je u proteklom periodu Saturn naučio svojim fundamentalnim lekcijama o preuzimanju odgovornosti, u ovom periodu će Vas učiti lekcijama koje se tiču financijske inteligencije. Prvi kvartal godine obilježit će rješavanje određenih zaostalih repova iz prošlosti. Ipak, ni iz bliza tako neugodno i bolno, kao što je bilo. Iako je godina prilično dobra za nove investicije, period od kraja 8. do početka 10. mjeseca unosi negativan presedan, pa tada nemojte poduzimati bilo što po ovom pitanju, jer bi stvari mogle da krenu u neželjenom smijeru. U ovom periodu se može dogoditi da Vam ponestane novca za realizaciju kakvog značajnog poslovnog poduhvata, ali nemojte forsirati, ako se ne da, bolje pustiti i sačekati nove prilike, koje dolaze već od 10. mjeseca.

Nekretnine: Konfiguracija dominirajuće 8-ce i trigona Saturna i Urana, koji su vladari 4. polja, kao i tranzit Marsa u 1. kući, donijet će jako dobre prilike da uradite sve što ste zacrtali. Posebno će uspjeha imati oni, koji rješavaju pitanje naslijeđene imovine. Također, ako imate neku staru nekretninu, za koju smatrate da ne posjeduje nikakvu vrijednost, varate se. Period proljeća Vam daje sjajne šanse da se pozabavite njenom restauracijom i-ili adaptacijom, a od iste potom možete ostvarivati jako dobre prihode.

Sud: Ova godina Vam i nije baš naklonjena kada je riječ o rješavanju sudskih sporova. Izuzev, ukoliko sudska parnica koju vodite, nije već ušla u fazu završnice. Uz neminovna prolongiranja, kojih Vam je već više preko glave. Period od 9. do 11. mjeseca povoljan je za ulaganje žalbi i pokretanja postupaka u okviru viših instanci.

Obrazovanje: Period tranzita Saturna u 1. polju, donio Vam je mnoga saznanja i spoznaje, vezano za onu najveću školu, kroz koju svi moramo proći, a to je životna škola. Mudrost, sposobnost reagiranja u pravo vrijeme i jaka koncentracija, osobine su, koje sada zasigurno krase Vaš lični sklop. Maksimalno ih iskoristite! Mnogi su u protekle 2-3 godine morali da ulože mnogo više truda, vezano za pripremanje ispita, kao i stručno usavršavanje. Ako ste i dalje aktivni u procesu obrazovanja, sada će Vam sve ići kao pjesma. Također, pružaju se sjajne šanse za nastavak studija i druge vidove obrazovanja. Period do 8. mjeseca je dobar za rješavanje neriješenih stvari, poput nepoloženih ispita, dugo pripremanih ispita i sl., dok je jesen odlična za nove poduhvate.

Ljubav i brak: Protekli period Saturna u 1. polju, doveo je do velikih zahlađenja u postojećim odnosima, pa će Vas još neko vrijeme mučiti zašto je sve tako krenulo nizbrdo. Shvatite, da je vrijedilo, Vaš odnos bi sada dobio na dubini, ozbiljnosti i stabilnosti. Shvatite, ne možete ništa promijeniti, samo da stavite točku dok je vrijeme. Doduše, neki će smoći snage i mirno se razići sa svojim dugogodišnjim partnerima. Ukoliko ste još uvijek nesretno zaljubljeni, vrijeme je da shvatite da je kakav viši i ozbiljniji odnos sa tom osobom bukvalno nemoguć. Život teče dalje, dolaze nove osobe, sa novim ulogama u Vašem životu. Ovoga puta su te uloge daleko pozitivnije. Tako će brojne slobodne Škorpije, konačno ostvariti jedan vrlo ozbiljan odnos, za koji se istinski vrijedi boriti.

Zdravlje: Mnogi od Vas još uvijek se osjećaju energetski destabilizirano. Sve Vas je sustiglo. Možda Vam nije ni do čega!? Ali, ne brinite se, već sam početak godine, donosi i početak živtone regeneracije i reorganizacije. Ukoliko imate kakav ozbiljniji problem, ovaj period će donijeti intenzivnije mjere liječenja, a u nekim slučajevima bit će neizbježni kirurški zahvat. Oporavak će, kod većine, ići sporije ali sigurnim koracima. Općenito gledano, slabe točke su: genitalni organi, varirajući tlak, crvena krvna zrnca, podložnost upalama i infekcijama, sekundarno štitnjača. Također, Saturn u 2. kući u odnosu sa domonirajućom 8-com, govori o tome da je nužno poduzeti adekvatne mjere vezano za uspostavljanje novog režima ishrane, koji je mnogima prijeko potreban. Ishrana igra vrlo važnu ulogu u očuvanju Vaše fizičke kondicije.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se