Vijesti / Horoskop

GODIŠNJI HOROSKOP

Strijelac 2016.

Strijelac 2016.
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: STERNREGISTER.DE

Igor IGOR5.1.2016

Ove godine se nalazite pod naglašenim utjecajem broja 9. Veliki životni učitelj Saturn, počeo je da dodiruje vaše natalno Sunce. Postoje svakojake interpretacije ove astrološke postavke i neke...

Ove godine se nalazite pod naglašenim utjecajem broja 9. Veliki životni učitelj Saturn, počeo je da dodiruje vaše natalno Sunce.
Postoje svakojake interpretacije ove astrološke postavke i neke stvarno umiju biti zastrašujuće, zbog čega imam vrlo snažnu potrebu da Vam kažem slijedeće – Saturn nije nikakav bauk,to je samo planeta, sa svojim dobrim i lošim osobinama, kao uostalom, i sve druge. Veliki pravednik, koji, u odredjenim vremenskim razdobljima, stavljajući nas u teže životne situacij nego inače, želi da kvalitet našeg morala i osjećaja za preuzimanje odgovornosti, kao i vitalnost organizma, budu što bolji. Također, smatram da je veliki dio naše životne sreće uvjetovan time kako i koliko smo profesionalno ostvareni, a bez te fraze, koja u najvećoj mjeri doprinosi autentičnosti njegovog besjedništva - RED, RAD I DISCIPLINA, profesionalnog uspeha, da se ne lažemo, NEMA! Ništa strašno, vidite i sami. Stoga, krenimo redom.

Posao : Profesionalni segment će dominirati nad ostalim segmentima života. Odnos dominirajuće 9-ke i Saturna u dodiru sa Vašim Suncem, govori da se nalazite u godini poslovne SJETVE I ŽETVE. Elem, kako ste, u prethodnih nekoliko godina radili, tako će Vam i biti, pa će oni vrijedni i marljivi zaposleni dobiti novo, još odgovornije i prosperitetnije radno mjesto, na kom će, po Saturnovom dikatatu, nedvojbeno morati da ulože mnogo rada, truda i energije. Ali, što ima ljepše od toga, kada, nakon izvjesnog vremena, dođete u situaciju da, zahvaljujući uspjesima koje ste ostvarili, svi požele da slijede Vaš put. Identično se odnosi i na nezaposlene, koje od druge polovine godine očekuje stabilno radno angažiranje, dok će se ogroman broj privatnih poduzetnika odlučiti na značajno proširenje djelatnosti, ili čak promjenu djelatnosti.

Financije: Dominirajuća 9-ka upravlja, donosi sreću sa financijama, a kako je Saturn upravo vladar Vašeg 2. polja, eto idealnih prilika da riješite sve što Vam je u proteklom periodu stvaralo probleme. Morat ćete preuzeti veću financijsku odgovornost, isplatiti zaostala dugovanja, smanjiti nivo rizika,... u nekim trenucima, zadovoljiti se manjim u odnosu na ono na što ste navikli. Ali, na drugoj strani, nećete više dolaziti u situacije zvane - danas imam, sutra nemam (ni za nužno). Imat ćete sigurnost koja je, neovisno o Vašem avanturističkom i hazardeskom duhu, ipak i Vama potrebna. Mars u Skorpiji u 12. polju u dodiru sa 9-kom, kao i Uran u 5. polju, govore da možete imati uspjeha u radu na crno, kao i ostvarivanju ozbiljnijih prihoda kroz polje hobija, igara na sreću, kao i vezano za inostranstvo, rad preko interneta i sl. Možda je već i došlo do nekakve ideje, a ako još nije, doći će vrlo brzo. Nemojte se samo čuditi, već hrabro krenite u njihovu realizaciju. Svoje financijsko stanje možete poboljšati korištenjem savjeta iz oblasti FENG SHUI. Kako je Saturn u dodiru sa Vašim Suncem i u 1.polju simbol neimaštine i siromaštva, uvijek kada i koliko god možete, donirajte u humanitarne svrhe.

Rad sa neporketnom imovinom: Iako će Vam na polju posla i financija tranzit Saturna u 1. polju nedvojbeno donijeti određena otežanja, vezano za polje rada sa nekretninama, sva vrata će Vam biti otvorena. Sve što ste u proteklom periodu razmišljali da učinite, sada postaje stvarnost. Nekima će već prvi kvartal godine donijeti značajne uspjehe na ovom planu. A, ukoliko ste u fazi pokretanja određene aktivnosti, sačekajte početak jeseni, koji donosi izuzetno dobre prilike. U pojedinim trenucima, dosta ćete dvojiti, te može doći do privremenog odustajanja, što Vam nikako ne ide u korist

Sud: Sve do kraja jeseni, ovo područje će biti praćeno brojnim otežanjima. Suprotna strana će se ponašati prilično manipulativno, a dobro razmislite, ako je potrebno da promijenite odvjetnika.

Obrazovanje: Ako ste student ili to tek trebate postati u ovoj godini, za Vas će važiti ono pravilo - Koliko si učio, tako ćeš i proći. Pozitivno je što će želja za učenjem i usavršavanjem kod mnogih biti pojačana, pa je uspjeh zagarantiran. U slučaju da razmišljate o post-diplomskim studijama i-ili radite na kakvom naučnom projektu, možete očekivati velika priznanja i potpuno ostvarenje ciljeva, koji se tiču istog.

Ljubav i brak: U mnogim postojećim odnosima će doći do zahlađenja i udaljavanja. Tako, ne savjetujem Vam da planirate prinovu, ako ste u zategnutim odnosima sa partnerom. Ako se već duže vrijeme gomilaju nezadovoljstva, konačno ćete smoći snage da podvučete crtu za sva vremena. Mnogi će svoje zadovoljstvo, kao i do sada, tražiti sa strane. A nekima će se dogoditi da im u život ušeta vrlo zanimljiva osoba, te ćete možda i po prvi put osjetiti čari istinske ljubavi. Ipak, prepreke u tom odnosu će biti brojne, osoba je ili zauzeta ili ste dosta fizički udaljeni. Ono što Vam mogu reći je prihvatite taj odnos upravo ovakvim kakav jest. Ne donosite zaključke unaprijed, ne pravite planove i ne opirite se. Sama vrsta odnosa je naglašeno- karmičkog tipa i kao takav, isti ne poznaje nikakve forme i granice. Opustite se i prepustite se. Ukoliko ste pobornik raznih neobičnih i atipičnih ljubavnih avantura, ova godina će Vam donijeti brojne užitke i otvoriti nove puteve zadovoljenja Vaših emotivno-seksualnih potreba.

Zdravlje: Saturn u 1. kuci u konstelaciji sa brojem 9, uslovit će to da poduzmete više odgovornosti, ukoliko imate određenih kroničnih problema. Posebno, ako se isti odnose na jetru, cirkulaciju, kao i koštani sustav (posebno od donjeg dijela leđa). Ukoliko već duže vrijeme razmišljate o ulasku u proces mršavljenja i-ili promjeni režima ishrane, da Vas obradujem, konačno će Vam poći za rukom! Pored toga, vrijeme je da se posvetite radu na imunološkom sustavu, kao i sportskim aktivnostima. Potrudite se da svaki slobodan trenutak otputujete nekuda. Period od 8. do početka 10. mjeseca, savjetuje da obratite posebnu pozornost u prometu. Ako Vaš posao podrazumijeva kraća putovanja i-ili budete trebali da idete na nekakvo putovanje, u ovom periodu radije se odlučite za autobus ili vlak, nikako auto.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se