Vijesti / Horoskop

VUNENE STVARI

Strijelac - prigodni pokloni

Strijelac - prigodni pokloni
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: MOJASLIKASARAJEVA.NET

Ocultu16.12.2015

Ono šta Strijelčeve kao skupa varijanta poklona ipak najviše može obradovati, a koja rijetko kada spada u domen materijalno opipljivih i trajnih stvari, uvijek je neko dugo putovanje.

Suprotno Škorpiji, žena Strijelac je slobodna, humana, nikad monotona i voli, kako da poklanja tako i da prima poklone. Prisutan je upliv vladara Jupitera, koji stavlja naglasak na veliko i na nešta iznad prosjeka, ali nije joj glamur tako jako važan. Čak je u stanju da uzvisi i podigne cijenu i nečemu što nije vrijedno. Ako ona pokloni nešto vredno ne traži za uzvrat istu kompenzaciju, ali traži da se o danim vrijednostima kaže po koja lijepa rječ, jer njoj je vrijedan poklon kazati hvala.

Muškarac Strijelac jednostavno zna red i poklanjati nekome nešto za njega je zakon prirode. Veoma je galantan i voli da poklanja, jer ga to jednostavno čini sretnim. Postoji i neobičnost, koja je na našem području malo prisutna, jer je skup poklon u pitanju, a vezan je za znak Strijelca. U pitanju je konj kao prigodan dar. (Simpatičan je jedinstven primer Aleksandre Ivošev, koja istini na volju nije Strijelac u horoskopu, ali jeste Riba čije je suvladar Jupiter i ima konjukciju Merkura i Jupitera u znaku Riba, a osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u streljaštvu i dobila konja na poklon).

Ono šta Strijelčeve kao skupa varijanta poklona ipak najviše može obradovati, a koja rijetko kada spada u domen materijalno opipljivih i trajnih stvari, uvijek je neko dugo putovanje, oko svijeta recimo. Jedino garderoba na neki način treba da bude markirana, licencirana ili prestižna, ali ne i elegantna u klasičnom smislu, već više sportski elegantna.

Strijelac nije previše opterećen materijalnim, ali ipak ih ima i posjeduje. Ono šta im je uvijek drag poklon je svakako knjiga ili kakva naučna publikacija, ali i sportska oprema, kao i rekviziti ukoliko se osoba kojoj se poklon kupuje bavi nekim sportom. Žene vole krzno i mantile, a muškarci sakoe, dok im je zajednička ljubav za vunene stvari. Ako ste negdje na putovanju, a obilazite crkve ili manastire, ma o kojoj vjeri i kulturi da se radi, sjetite se da ako imate Strijelca, kupite nešto od suvenira ili onoga što obilježava tu tradiciju, ili pak maskotu ako ste na kakvoj sportskoj manifestaciji.

Strijelac je uvijek željan znanja, pa taman mu donijeli i kamen sa Olimpa držat će ga sigurno na svom radnom stolu. Strijelac voli i poklone u smislu mačeva, jatagana i svakog egzotičnog oružja, strela, kopalja i slično. Replike ili suveniri tog tipa uvek će ga obradovati, kao i razni totemi ili obeležja raznih kultura. Voli detalje kao što su korice za dokumenta ili poklone koji će služiti u te svrhe. Kada je nakit u pitanju voli nešto poput amajlija i talismana, kao i medaljone. Ako se odlučujete za mirise, dezodoranse, parfeme i slično poželjno je da budu istočnjački, tradicionalni i egzotični, poput tamjana. Miris karanfila takođe je u domenu onih koji će Strelac voleti.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se