Vijesti / Horoskop

GODIŠNJI HOROSKOP

Vodenjak 2016.

Vodenjak 2016.
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: STERNZEICHEN.NET

Igor IGOR5.1.2016

Naglašen utjecaj broja 11, kao i boravak vladara vašeg znaka Saturna, u 11. polju u trigonu sa Uranom iz 3. polja, ukazuje na to, da ćete, tijekom ove godine biti dosta fokusirani na nove i...

Naglašen utjecaj broja 11, kao i boravak vladara vašeg znaka Saturna, u 11. polju u trigonu sa Uranom iz 3. polja, ukazuje na to, da ćete, tijekom ove godine biti dosta fokusirani na nove i (kada ste Vi u pitanju) uvijek originalne ideje, zamisli, planove i poduhvate. Imat ćete veliku podršku od strane prijatelja i mnogih ljudi, od kojih podršku nikad niste očekivali. Nakon prošle godine, koja je donijela nužnost robovanju određenim stereotipima, kao i situacije na koje niste mogli utjecati, ponovno postajete oni stari - pozitivni, slobodni i svoji. Ipak, naglašeno djelovanje Saturna svakako će uvjetovati to, da malo poradite na svom ponekad nezainteresiranom, hladnjikavom, pa čak i nadmenom stavu predma ljudima koji Vas okružuju. Ne kažem da su svi Vodenjaci takvi, daleko od toga,ipak, postoji jedan dio vas, Vodenjaka, koja boreći se za svoje više ciljeve, biva sklona da zanemari značaj bliskosti u odnosu sa pojedincem, pri čemu u ophodjenju sa drugima dolazi do spomenutih manifestacija, a samim tim i nedostatka bliskosti i empatije. Ispadate poput nekakvih baba roga, a zapravo ste baš Vi, banalno rečeno, najbolji ljudi. A, upravo je bitisanje u ERI obojenom Vašim znakom, čije su glavne odrednice ljubav, empatija i humanost, zahtjeva i pokazivanje srdačnog i milosrdnog stava prema ljudima koji nas okružuju. Vi najbolje znate da je ovo vrijeme kada u prvi plan dolazi čovjek, kao jedinka za sebe, a osnovna ćelija njegove ličnosti su upravo emocije.

Posao: Period do kraja ljeta donijet će želju za brojnim promjenama, ali i poteškoće u realizaciji većih, značajnijih poduhvata. To, naravno, nikako ne znači da su Vam vrata zatvorena,samo je potrebno uložiti mnogo više discipliniranosti i truda nego inače. U ovom periodu, uspjeha će imati oni koji traže posao. Ukoliko razmišljate oko promjene posla, bit će neophodni promišljenost i strpljenje. Ipak, bilo koji posao, koji budete započeli u ovom periodu, predstavlja veliki događaj na Vašem profesionalnom putu i daje prostora za daljnji napredak. Period od druge polovice 9. mjeseca donosi dosta lakši i lepršaviji poslovni proboj. U slučaju da imate svoj posao, period od 10. mjeseca do kraja godine unosi mogućnosti za velike preokrete, pravljenje bitnih planova, realizaciju novih ideja i poduhvata. Ovakav trend se nastavlja i tjekom naredne 2017. godine. U slučaju da tražite posao u inostranstvu, najbolje bi bilo, kada biste takvu soluciju ostavili za period kada Jupiter bude ušao u znak Vage i Vaše 9. polje, tj. od 8. mjeseca pa na dalje. Od tada će sve ići lako i glatko. No, svakako da treba spomenuti i to, kako solidne mogućnosti za odlazak u inostranstvo, unosi period već od početka godine, kao i period od sredine 6. do kraja 7. mjeseca. Veliku pomoć u Vašim poslovnim poduhvatima imat ćete od prijatelja. Savjet: Vodite računa o zakonskim odrednicama. Posebno ako radite na crno. Ne dozvolite da zbog kojekakvih glupih okolnosti, svog nerijetko brzog jezika i buntovničkog stava, snosite poslijedice mnogo gore, no što zaslužujete. Godina je idealna za one, koji bi mogli i koji žele raditi na brodovima i kruzerima.

Financije: Dosta poslovne aktivnosti Vas očekuje, a financijski segment neće mnogo zaostajati za uloženim trudom. Moguća su kašnjenja s prihodima, kao i vezano za reguliranje pitanja odlaska u mirovinu. Zato, ako prihvatate honorarne i-ili sezonske poslove, potrudite se unaprijed dogovoriti oko uvjeta isplate,mada, spomenuta kašnjenja neće biti sad nešto drastično. Vrlo su povoljni aspekti za podizanje manjih kredita. U slučaju da netko ima dugovanje prema Vama, morat ću Vas razočarati rekavši - teško da ćete povratiti taj novac.

Rad sa nepokretnom imovinom: Vrlo malo Vas će biti fokusirano na ovo područje. Ipak, period od 3. pa sve do 7. mjeseca pruža solidne šanse. Period od kraja 5. do kraja 6. mjeseca je dobar za prodavanje nekretnina sa niskom vrijednošću. A, ako ste razmišljali da radite nešto s nekretninama do 3. mjeseca, pokušajte izbjeći to, inače možete biti na većem gubitku,izuzev, ako je riječ o nekretninama sa niskom vrijednošću, gdje nikako ne možete biti na gubitku. Također, u ovom periodu prvog kvartala godine, osigurajte svoje nekretnine na najbolji moguć način, jer je izražena mogućnost provala i krađa.

Sud: Rijetki su i oni, koji će moći da se pohvale uspjesima vezanim za sudske parnice. Povoljne pokazatelje unosi tek period zime i naredne godine. Na jesen će biti problema vezanih za suprotnu stranu. U slučaju da je Vaša sudska parnica u fazi završnice, situacija je drugačija, uspješno će se okončati, ali uz neminovna odgađanja, pa samim tim i stresove i tenzije.

Obrazovanje: Vi ste uvijek željni novih mentalnih izazova, te ni ova godina ne predstavlja nikakav presedan u tom pogledu. Druga polovica godine bit će dosta bolja, vezano za obrazovni process,a posebno će biti zadovoljni oni, koji žele da promjene fakultet ili visoku školu, kao i oni, koji su se odlučili za post-diplomske studije.

Ljubav i brak: Ukoliko ste u braku, sve će funkcionirati kao i do sada. Bez većih tenzija i trzavica. Ako ste slobodni, ove godine ljubav definitivno neće biti Vaša preokupacija. Polje ljubavi se intenzivira tek od zimskog perioda, dakle od 12. mjeseca pa tamo na 2017. godinu. Inače, bit će tu lijepih veza prolaznog karaktera, a neki će imati i 2, pa čak i 3 takve veze u ovoj godini. Ovo se odnosi i na zauzete. Za ovakve veze, posebno su naglašeni sljedeći periodi - period od 2. do 3. mjeseca, odnosno, prva polovica ljeta Ipak, neki će iznenada doživjeti ljubav u periodu od kraja 3. do početka 5. mjeseca. Rana jesen donosi vrlo ozbiljne veze osobama koje su naklonjene istom polu.

Zdravlje: Dominirajuća Jedanaestica u odnosu sa Saturnom u 11. kući koji se nalazi u aspektu trigona sa Uranom, ukazuje na veće probleme sa tlakom, koji može naglo varirati. Zato, savjetuje se poseban oprez tijekom cijele godine, a posebno u promjenljivim klimatskim periodima. Pored toga, slabe točke su: krvotok i cirkulacija, problemi sa mišićima, kao i bolovi u nogama. Trudite se da što više vremena provodite vani, na svježem zraku, pored vode, kao i da se intenzivnije bavite sportom.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

HOROSKOP

Znakovi kojima februar donosi luđački seks

Požuda i divlje strasti su ono što će obilježiti život nekim znacima tokom najkraćeg mjeseca u godini i biće im toliko dobro da će poželjeti da februar zauvijek traje.

Cvjetni horoskop

HOROSKOP

Cvjetni horoskop

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do...

PremiumLav 2017

GODIŠNJI HOROSKOP

Lav 2017

U periodu do proljeća nalazit ćete se pod vibracijom broja 5. Ovo je vrijeme, kada ćete rješavati sve što je u prošlosti ostalo nedovršeno, a stoji Vam na putu do potpunog ispunjenja. Sreća i radost su tu u Vama, ili nadomak Vas. Možda ste ih već ostvarili, a da niste ni svjesni toga. Detaljno smo obradili sva polja ovog znaka za cijelu 2017. godinu, detalji Vas čekaju u tekstu, potpuno besplatno za sve korisnike sa statusom SUPERUSER-a.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se