Vijesti / Kristali i talismani

RAVNOTEŽA

Ahat

Ahat
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: LOTOS-NAKIT.COM

Judy Hall "Enciklopedija Kristala"24.8.2015

Duhovno, ahat podiže svjesnost i povezuje se s kolektivnom sviješću i spoznajom o jedinstvu života. Podstiče tihu kontemplaciju i asimilaciju životnih iskustava.

Voštan i mek, uglavnom prugast, ponekad proziran s malim kristalima, različitih veličina. Boja je prozirna ili mlječnobijela, siva, plava, zelena, roza, smeđa, često umjetno obojen. Učestalost: Uobičajen. Izvor - SAD, Maroko, Češka, Brazil, Afrika. Njegove osobine su: Sačinjen od mikroskopskih kristala kvarca naslaganih u trakama, jako stabilan kristal.

Ahati su uzemljujuće kamenje koje donosi emotivnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Oni pomažu pri usmjeravanju i stabiliziranju tjelesne energije. Opuštajući i smirujući kamen, ahat deluje polako, ali donosi veliku snagu. Njegovi višestruki slojevi mogu iznijeti na vidjelo skrivene informacije. Psihološki nježno olakšava prihvaćanje sebe samog. To gradi samopouzdanje.

Pomaže pri samoanalizi i spoznaji skrivenih okolnosti, skrećući vam pažnju na bilo kakvu nezdravost, koja ometa vaše blagostanje. Ahati podstiču mentalne funkcije, pošto poboljšavaju koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmeravajući k praktičnim rješenjima. Emotivno, ovaj kristal prevazilazi negativnost i gorčinu srca. Liječi unutrašnji bijes, pothranjujući ljubav i hrabrost da se počne iznova. Koristan je za bilo kakvu emotivnu traumu. Stvara osećaj sigurnosti, rastvarajući unutrašnju napetost.

FOTOGRAFIJA: LOTOS-NAKIT.COM

Duhovno, ahat podiže svjesnost i povezuje se s kolektivnom sviješću i spoznajom o jedinstvu života. Podstiče tihu kontemplaciju i asimilaciju životnih iskustava, vodeći duhovnom uzrastanju i unutrašnjoj stabilnosti.

Ahat stabilizira auru, odstranjujući i transformirajući negativne energije. Njegov pročišćavajući utjecaj je moćan na fizičkom i emotivnom nivou. Stavljen na srce, izliječit će emotivnu nezdravost koja sprečava prihvaćanje ljubavi. Ako se stavi na abdomen ili ako se uzme kao eliksir, ahat stimulira probavu, oslobađa od gastritisa. Lijeci oči, želudac i maternicu, pročišćava limfni sustav i gušteraču, ojačava krvne sudove i liječi bolesti kože.

Držati ili staviti na odgovarajući dio tijela.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Tirkiz

KRISTALI

Tirkiz

Tirkiz je mineral koji su cijenile sve civilizacije. Ime nosi iz francuske riječi za državu Tursku. U Europu su ga donijeli križari upravo iz Turske. U Osmanskom Carstvu ili Orijentu tirkiz je kamen sreće. Arapi tirkiz nazivaju fajruz ili firuzaj što znači "sretni kamen".

Ahat - Boje i tipovi

KRISTALI

Ahat - Boje i tipovi

Uzemljujući kamen koji donosi emocionalnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Opuštajući i smirujući, djeluje polako, ali donosi veliku snagu. Olakšava prihvaćanje samoga sebe, gradi samopouzdanje. Poboljšava koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmjeravajući nas ka praktičnim rješenjima.

Orgoniti u svakodnevnom životu

KRISTALOTERAPIJA

Orgoniti u svakodnevnom životu

Orgonit Vas štiti od elektro-smoga u vašoj okolici, kao i od negativne energije ljudi i predmeta koji Vas okružuju. Poboljšava kvalitetu spavanja, pomaže pri uravnoteženju emocija,...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se