Vijesti / Kristali i talismani

SVAKI KAMEN JE ŽIVO BIĆE

Kristali

Kristali
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: SUGGESTKEYWORD.COM

Judy Hall "Enciklopedija Kristala"24.8.2015

Kristali upijaju, pohranjuju, usmjeravaju i emitiraju energiju. Vrlo su dekorativni, posebno kada su oblikovani i ispolirani, iako je neko kamenje očaravajuće i u svojoj prirodnoj formi.

Kristali su čvrsta tijela geometrijski pravilnog oblika. Nastali su dok se Zemlja formirala i nastavili su se preobražavati dok se i sama planeta mijenjala. Kristali su minijaturna skladišta, koja sadrže zapise o razvoju zemlje kroz milijune godina i nose neizbrisiva sjećanja o moćnim silama koje su je oblikovale. Neki su bili izloženi ogromnom pritisku, neki su nastali u odajama duboko pod zemljom, neki su se nataložili u slojevima, neki su nastali kapljanjem - sve to utječe na njihove osobine i na način na koji funkcioniraju.

Kojeg god oblika bili, njihova kristalna struktura im omogućava da upijaju, pohranjuju, usmjeravaju i emitiraju energiju. Kristali su vrlo dekorativni, posebno kada su oblikovani i ispolirani, iako je neko kamenje očaravajuće i u svojoj prirodnoj formi. Na tržištu su dostupni ukrasni predmeti napravljeni od širokog spektra dragog kamenja i kristala koji u velikoj mjeri oplemenjuju svoje okruženje, naročito ako ih birate, pored ostalog i zbog njihovih ezoterijskih osobina.

FOTOGRAFIJA: FALLOUT99.DEVIANTART.COM

Još u kameno doba, muškarci i žene su nosili kristalni nakit i amajlije. Oni su imali dekorativnu, ali i zaštitnu ulogu, čuvajući svoje nosioce od zla. Danas kristali nose istu moć i nakit se ne mora birati samo na osnovu vanjske privlačnosti. Nošenje kristala ili samo posjedovanje nekog u neposrednoj blizini može povećati vašu energiju (narančasti karneol), pročistitii vaš prostor (jantar) ili privući bogatstvo (citrin). Pažljivo raspoređeni, knstali mogu promijeniti vaš život.

Možete izabrati kamenje da biste pojačali svoju intuiciju (apofilit), povećali svoje mentalne sposobnosti (zeleni turmalin) i popravili samopouzdanje (hematit). Možete izabrati izobilje (tigrovo oko), iscjeljenje (smitsonit) ili privlačenje ljubavi (rodonit). Neki kristali, poput dimnog kvarca i crnog turmalina, imaju sposobnost upijanja negativnosti i elektromagnetnog smoga. Nošenjem crnog turmalina oko vrata štitite se od negativnih zračenja, uključujući i zračenja mobilnih telefona i računala, jer odbijate psihičke napade. Veliki dimni kvarc, grozd ili oblikovani šiljak, može izgledati fantastično kao ukrasni predmet, istovremeno ispunjavajući svoju praktičnu svrhu pročišćavanja.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Tirkiz

KRISTALI

Tirkiz

Tirkiz je mineral koji su cijenile sve civilizacije. Ime nosi iz francuske riječi za državu Tursku. U Europu su ga donijeli križari upravo iz Turske. U Osmanskom Carstvu ili Orijentu tirkiz je kamen sreće. Arapi tirkiz nazivaju fajruz ili firuzaj što znači "sretni kamen".

Ahat - Boje i tipovi

KRISTALI

Ahat - Boje i tipovi

Uzemljujući kamen koji donosi emocionalnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Opuštajući i smirujući, djeluje polako, ali donosi veliku snagu. Olakšava prihvaćanje samoga sebe, gradi samopouzdanje. Poboljšava koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmjeravajući nas ka praktičnim rješenjima.

Orgoniti u svakodnevnom životu

KRISTALOTERAPIJA

Orgoniti u svakodnevnom životu

Orgonit Vas štiti od elektro-smoga u vašoj okolici, kao i od negativne energije ljudi i predmeta koji Vas okružuju. Poboljšava kvalitetu spavanja, pomaže pri uravnoteženju emocija,...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se