Vijesti / Kristali i talismani

KRISTALI

Mjesečev kamen

Mjesečev kamen
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: COMMONS.WIKIMEDIA

Judy Hall "Enciklopedija Kristala"24.4.2016

Mjesečev kamen je "kamen novih početaka". Kako njegovo ime govori, snažno je povezan s mjesecom i intuicijom. Njegovo najefikasnije djelovanje je umirivanje emocija. Mjesečev kamen osvješćuje nesvjesno i potiče intuiciju i empatiju.

Izaziva lucidne snove, posebno za vrijeme punog mjeseca. Mjesečev kamen se tradicionalno koristio da pojača natčulne sposobnosti i da razvije vidovitost. Može se nositi kao privjesak da potpomogne prihvaćanju vaših natčulnih sposobnosti. Psihološki, mjesečev kamen stišava prenagle reakcije na situacije i na emotivne okidače.

Mjesečev kamen je ispunjen prijemčivom, pasivnom, ženskom energijom. Dovodi u ravnotežu mušku i žensku energiju i pomaže muškarcima koji pokušavaju doprijeti do ženske strane svoje osobnosti. Savršen je antidot za pretjerano mačo muškarce ili pretjerano agresivne žene. Mentalno, mjesečev kamen otvara um prema iznenadnim i iracionalnim impulsima.

Treba dobro paziti da ne izazove halucinacije kao odgovor na jaku želju. Emotivno, mjesečev kamen smiruje emotivnu nestabilnost i stres, stabilizira emocije. Poboljšava emotivnu inteligenciju. Položen na solarni pleksus, izvlači i razgrađuje stare emotivne modele. Mjesečev kamen pruža duboko emotivno iscjeljenje i liječi poremećaje višeg probavnog trakta, koji se povezuju s emotivnim stresom.

Fizički, Mjesečev kamen snažno utječe na ženski reproduktivni ciklus i smanjuje napetost i nezdravosti izazvane menstruacijom. Povezuje se s pinealnom žlijezdom i usklađuje hormonalni sustav, stabilizira disbalans tekućina. Dobar je u slučajevima šoka i može se koristiti da umiri hiperaktivnu djecu.

FOTOGRAFIJA: ETSY.COM

IZGLED - Mliječan, proziran, svih veličina

BOJA - Bijela, krem, žuta, plava, zelena

UČESTALOST - Lako dostupan

IZVOR - Indija, Šri Lanka, Australija

LIJEČENJE - Mjesečev kamen pomaže probavnom i reproduktivnom sustavu, asimilira hranljive tvari, eliminira toksine i zadržavanje tekućine, ublažava degenerativna stanja kože, kose, očiju i mesnatih organa, poput jetre i gušterače. Odličan je za PMS, začeće, trudnoću, porođaj i dojenje. Eliksir mjesečevog kamena je tradicionalno korišten za nesanicu, a može spriječiti i mjesečarenje.

POLOŽAJ - Nositi kao prsten ili staviti na odgovarajući dio tijela, na čelo za spiritualna iskustva, a na solarni pleksus ili srce za emocije. Žene trebaju maknuti mjesečev kamen za vrijeme punog mjeseca.

OSTALI ČLANCI

Tirkiz

KRISTALI

Tirkiz

Tirkiz je mineral koji su cijenile sve civilizacije. Ime nosi iz francuske riječi za državu Tursku. U Europu su ga donijeli križari upravo iz Turske. U Osmanskom Carstvu ili Orijentu tirkiz je kamen sreće. Arapi tirkiz nazivaju fajruz ili firuzaj što znači "sretni kamen".

Ahat - Boje i tipovi

KRISTALI

Ahat - Boje i tipovi

Uzemljujući kamen koji donosi emocionalnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Opuštajući i smirujući, djeluje polako, ali donosi veliku snagu. Olakšava prihvaćanje samoga sebe, gradi samopouzdanje. Poboljšava koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmjeravajući nas ka praktičnim rješenjima.

Orgoniti u svakodnevnom životu

KRISTALOTERAPIJA

Orgoniti u svakodnevnom životu

Orgonit Vas štiti od elektro-smoga u vašoj okolici, kao i od negativne energije ljudi i predmeta koji Vas okružuju. Poboljšava kvalitetu spavanja, pomaže pri uravnoteženju emocija,...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se