Vijesti / Kristali i talismani

LJUBAV I ČISTOĆA

Safir

Safir
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: IDZSN.COM

Judy Hall "Enciklopedija Kristala"24.8.2015

Usmjerava i umiruje um, otpušta neželjene misli i mentalnu napetost. Donoseći mir i staloženost uma, safir usklađuje fizičku, mentalnu i duhovnu ravan i uspostavlja ravnotežu unutar tijela.

Bistar, prozračan kad je ispoliran, često mali ili veći mutan komad. Može biti plavi, žuti, zeleni, crni, purpurni. Neke boje safira su rijetke, ali je većina lako dostupna u obliku neobrađenog kamena. Izvor: Mijanmar, Češka, Brazil, Kenija, Indija, Australija, Šri Lanka. Safir je poznat kao kamen mudrosti i svaka boja ima svoju određenu mudrost. Usmjerava i umiruje um, otpušta neželjene misli i mentalnu napetost. Donoseći mir i staloženost uma, safir usklađuje fizičku, mentalnu i duhovnu ravan i uspostavlja ravnotežu unutar tijela.

Ovaj kamen otpušta depresiju, duhovnu konfuziju i stimulira koncentraciju. Donosi napredak i privlači darove svih vrsta. Položen na grlo, safir otpušta frustraciju i olakšava izražavanje svojeg mišljenja.

Safir umiruje previše aktivne sustave u tijelu i regulira rad žlijezda. Liječi bolesti krvi i smanjuje obilno krvarenje, jača vene i poboljšava njihovu elastičnost.

Treba ga nositi u dodiru s tijelom. Nositi na prstu ili gdje god odgovara.

Pored općih svojstava, slijedeće boje imaju dodatna svojstva: Crni safir štiti i usmjerava. Ulijeva povjerenje u osobnu intuiciju nosioca. Ovaj kamen povećava izglede: za zaposlenje i pomaže da se posao zadrži.

Plavi safir traga za duhovnom istinom i tradicionalno se povezuje s ljubavlju i čistoćom. Ekstremno je djelotvoran za iscjeljivanje zemlje i čakri. Ovaj mirni kamen vam pomaže da ostanete na duhovnom putu, a koristi se i u šamanskim ceremonijama da transformira negativne energije. Otvara i liječi grlenu čakru i olakšava izražavanje vlastitih stavova i osobne istine.

FOTOGRAFIJA: BILGIUSTAM.COM

Zeleni safir poboljšava vid, unutarnji i vanjski, pomaže sjećanju na snove. Stimulira srčanu čakru, donosi odanost, vjernost i čestitost, pojačava suosećanje i razumijevanje drugih, ističe povjerenje i poštovanje prema drugima.

FOTOGRAFIJA: POLUDRAGOIDRAGOKAMENJE.WEEBLY.COM

Ružičasti safir djeluje kao magnet koji u vaš život uvlači sve što vam je potrebno da biste napredovali. To je kamen koji djeluje brzo i koji vas uči kako da ovladate emocijama, čisteći emotivne blokade i integrirajući transformirane energije.

Purpurni safir budi. Koristan je za meditaciju, zato što stimulira porast kundalini energije i krunsku čakru te otvara duhovnost. Ovaj kamen aktivira pinealnu žlijezdu i njenu vezu s natčulnim sposobnostima. Na emotivno nestabilne djeluje izuzetno umirujuće.

FOTOGRAFIJA: LANGANTIQUES.COM

Kraljevski safir eliminira negativne energije iz čakri i stimulira treće oko da bi se pristupilo informacijama potrebnim za razvoj. Ovaj kamen podučava odgovornosti za vlastite misli i osjećaje. Djeluje na poremećaje mozga, uključujući disleksiju.

Zvjezdasti safir u svojim dubinama ima petokraku formaciju u obliku zvijezde. Ovaj rijedak kamen vas vuče u svoje dubine i otvara intuiciju. Usredotočuje vaše misli i pomaže da naslutite namjere drugih ljudi. Vjeruje se da kontaktira sa vanzemaljskim bićima.

FOTOGRAFIJA: ASTROMASTER.JIMDO.COM

Bijeli safir ima izvanredno čistu energiju. Otvara krunsku čakru, duhovnu svjesnost uznosi u vrlo velike visine, otvara kozmičku svijest. Ovaj kamen pruža izuzetnu zaštitu i uklanja prepreke s duhovnog puta. Pomaže vam i pri pristupanju vašim potencijalima i životnoj svrsi.

Žuti safir privlači bogatstvo u kuću i može se držati u kasici za povećanje napretka i zarade. Ako se nosi, trebalo bi da dodiruje tijelo. Žuti safir stimulira intelekt i poboljšava fokus. U obliku eliksira uklanja toksine iz tijela.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Tirkiz

KRISTALI

Tirkiz

Tirkiz je mineral koji su cijenile sve civilizacije. Ime nosi iz francuske riječi za državu Tursku. U Europu su ga donijeli križari upravo iz Turske. U Osmanskom Carstvu ili Orijentu tirkiz je kamen sreće. Arapi tirkiz nazivaju fajruz ili firuzaj što znači "sretni kamen".

Ahat - Boje i tipovi

KRISTALI

Ahat - Boje i tipovi

Uzemljujući kamen koji donosi emocionalnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Opuštajući i smirujući, djeluje polako, ali donosi veliku snagu. Olakšava prihvaćanje samoga sebe, gradi samopouzdanje. Poboljšava koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmjeravajući nas ka praktičnim rješenjima.

Orgoniti u svakodnevnom životu

KRISTALOTERAPIJA

Orgoniti u svakodnevnom životu

Orgonit Vas štiti od elektro-smoga u vašoj okolici, kao i od negativne energije ljudi i predmeta koji Vas okružuju. Poboljšava kvalitetu spavanja, pomaže pri uravnoteženju emocija,...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se