Vijesti / Kristali i talismani

KRISTALOTERAPIJA

Sunčev kamen

Sunčev kamen
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: GOGLASI.COM

Judy Hall "Enciklopedija Kristala"2.4.2016

Sunčev kamen s ljubavlju vraća kontakt onoj drugoj osobi i izvanredno je korisan za presjecanje veza. Ako vam je teško reći "ne" i ako se zbog toga konstantno žrtvujete za druge...

Sunčev kamen je radostan, lakoinspirativan kamen. Daje dobru prirodu i pojačava intuiciju. Kad život izgubi svoju slast, sunčev kamen je obnavlja i pomaže vam da njegujete sebe. Ovaj kamen pročišćava sve čakre i unosi svjetlost i energiju, te dozvoljava istinskom ja da sretno isijava. Ovo je alkemičarski kamen koji kroz meditaciju i u svakodnevni život donosi duboku vezu sa svjetlošću i s regenerativnim moćima sunca. Sunčev kamen s ljubavlju vraća kontakt onoj drugoj osobi i izvanredno je korisan za presjecanje veza.

Ako vam je teško reći "ne" i ako se zbog toga konstantno žrtvujete za druge, trebate imati sunčev kamen uvijek pri sebi. Kad je otklonjena uzajamna ovisnost, kamen olakšava unapređivanje sebe, nezavisnost i vitalnost. Ako vas zadržava oklijevanje, sunčev kamen će ga prevazići. Emotivno, sunčev kamen djeluje kao antidepresiv i otklanja mračna raspoloženja. Naročito je djelotvoran kod sezonske depresije, osvjetljavajući tamu zime. Odvaja od osjećaja diskriminiranosti, oštećenosti i napuštenosti. Uklanjajući inhibicije i emotivne probleme, sunčev kamen preokreće osjećaj neuspjeha i pojačava samouvažavanje i samopouzdanje.

Pošto podržava optimizam i entuzijazam, sunčev kamen preusmjerava na pozitivan razvoj stvari. Čak i najnepopravljiviji pesimist reagira na sunčev kamen. Kad se stavi na solarni pleksus, sunčev kamen izvlači teške ili potisnute emocije i transformira ih.

FOTOGRAFIJA: WIKIMEDIA.ORG

LIJEČENJE - Sunčev kamen stimulira samoiscjeljujuće moći, regulira autonomni nervni sustav i uravnotežuje sve organe. Djeluje na kronično bolno grlo i čireve na želucu. Izuzetno dobar za sezonsku depresiju, sunčev kamen ublažava svaku depresiju. Sunčev kamen otklanja probleme s hrskavicama, reumatizam i bolove svih vrsta.

POLOŽAJ - Staviti, nositi ili držati gdje god odgovara. Sunčev kamen ima pojačano djelovanje kad se koristi na suncu.

IZGLED - Čist prozračan ili mat kristal koji se presijava u preljevima, često mali, koltrljan.

BOJA - žuta, narančasta, crvenosmeđa

UČESTALOST - Lako dostupan

IZVOR - Kanada, SAD, Norveška, Grčka, Indija

OSTALI ČLANCI

Tirkiz

KRISTALI

Tirkiz

Tirkiz je mineral koji su cijenile sve civilizacije. Ime nosi iz francuske riječi za državu Tursku. U Europu su ga donijeli križari upravo iz Turske. U Osmanskom Carstvu ili Orijentu tirkiz je kamen sreće. Arapi tirkiz nazivaju fajruz ili firuzaj što znači "sretni kamen".

Ahat - Boje i tipovi

KRISTALI

Ahat - Boje i tipovi

Uzemljujući kamen koji donosi emocionalnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Opuštajući i smirujući, djeluje polako, ali donosi veliku snagu. Olakšava prihvaćanje samoga sebe, gradi samopouzdanje. Poboljšava koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmjeravajući nas ka praktičnim rješenjima.

Orgoniti u svakodnevnom životu

KRISTALOTERAPIJA

Orgoniti u svakodnevnom životu

Orgonit Vas štiti od elektro-smoga u vašoj okolici, kao i od negativne energije ljudi i predmeta koji Vas okružuju. Poboljšava kvalitetu spavanja, pomaže pri uravnoteženju emocija,...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se