Vijesti / Kristali i talismani

VEZA

Talismani i veza sa duhovnim svijetom

Talismani i veza sa duhovnim svijetom
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter
drevnamagija.com20.5.2016

Talismani se izradjuju u evokaciji, ritualnim putem, da se moč energije neba utisne na medij prenosa, tj. kontakta. Papir je jedan od nosioca kontakta duhovnog i materijalnog, tj. sigil ili pečat.

Talismani se izradjuju u evokaciji, ritualnim putem, da se moč energije neba utisne na medij prenosa, tj. kontakta. Papir je jedan od nosioca kontakta duhovnog i materijalnog, tj. sigil ili pečat. U nekim tradicijama, talismani se ucrtavaju u kožu, urezuju u metalne ploče, zlatne, čelične ili srebrne, ili talisman može biti neki poludragi kamen u koji se inicira naboj sile i upisuje program. To je osobni izbor onoga koji radi talismane.

Talismani su drugim riječima, vrata nevidljivog svijeta ili sigil, tj pečat. Tu naime postoje male razlike, sigil se upotrebljava za evokaciju, dok je smisao talismana podsvjesna zaštita energije.

Radi tog razloga, popularnost talismana je velika, pošto talismani vezuju čovjeka uz njegove duhove zaštitnike i djeluju podsvjesno. Da bi talisman djelovao, mora biti napravljen u evokaciji, dok osoba koja nosi talisman mora vjerovati u njegovu moč i moč duhova koje talismani prenose.

U vezi talismana važno je napomenuti slijedeće.

Talisman mora biti ručno urađen i nacrtan, te ispisan. Štampani, serijski proizvedeni talismani imaju daleko manju vrijednost, neko onaj kroz koji je prošla ruka inicijanta.
Talisman se mora sastojati od tri djela, pošto je 3 tvorac oblika. Sva tri djela se postavljaju određenoj udaljenosti.

Talisman djeluje neprekidano, pošto duhovne sile "nemaju potrebe za spavanjem", i čuva svoje štićenike. No, sa druge strane, svaki talisman ima naboj izrade, i obično traje neko vrijeme, dok se ne potroši energija ili realizira cilj izrade talismana.

OSTALI ČLANCI

Tirkiz

KRISTALI

Tirkiz

Tirkiz je mineral koji su cijenile sve civilizacije. Ime nosi iz francuske riječi za državu Tursku. U Europu su ga donijeli križari upravo iz Turske. U Osmanskom Carstvu ili Orijentu tirkiz je kamen sreće. Arapi tirkiz nazivaju fajruz ili firuzaj što znači "sretni kamen".

Ahat - Boje i tipovi

KRISTALI

Ahat - Boje i tipovi

Uzemljujući kamen koji donosi emocionalnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Opuštajući i smirujući, djeluje polako, ali donosi veliku snagu. Olakšava prihvaćanje samoga sebe, gradi samopouzdanje. Poboljšava koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmjeravajući nas ka praktičnim rješenjima.

Orgoniti u svakodnevnom životu

KRISTALOTERAPIJA

Orgoniti u svakodnevnom životu

Orgonit Vas štiti od elektro-smoga u vašoj okolici, kao i od negativne energije ljudi i predmeta koji Vas okružuju. Poboljšava kvalitetu spavanja, pomaže pri uravnoteženju emocija,...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se