Vijesti / Kristali i talismani

KRISTALI

Tigrovo oko - Boje i oblici

Tigrovo oko - Boje i oblici
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: SKYWALKER.COCHISE.EDU

skywalker.cochise.edu2.8.2016

Tigrovo oko preventivno pomaže kod liječenja teških duševnih bolesti kao što je šizofrenija, paranoja ili nekontrolirano ponašanje. Dokaže zagrijati cijeli organizam, probudit ga iz letargije i unijeti u njega vitalnost. Najdjelotvorniji je na čakrama pupka ili pleksusa solarisa.

ODREĐENE BOJE - Pored općih svojstava, slijedeće boje imaju dodatna svojstva:
Plavo tigrovo oko je umirujući kamen koji otpušta stres. Pomaže pretjerano anksioznima, eksplozivnima i fobičnima. U liječenju, plavo tigrovo oko usporava metabolizam, smiruje previše aktivan seksualni nagon i razgraduje seksualne frustracije.
Zlatno tigrovo oko potiče obraćanje pažnje na detalje i upozorava na popustljivost. Podržava djelovanje iz razuma, radije nego iz emocije. Zlatno tigrovo oko je odličan pratilac na testovima i važnim sastancima.
Crveno tigrovo oko je kamen koji stimulira, doprinosi prevazilaženju letargije i pruža motivaciju. U liječenju ubrzava spor metabolizam i potiče pasivan seksualni nagon.

ODREĐENI OBLICI - Pored općih svojstava, određeni oblici tigrovog oka imaju dodatna svojstva:
Sokolovo Oko - Oblik tigrovog oka "nalik sokolu'', na pruge, je odličan kamen za iscjeljivanje zemljine energije i za uzemljivanje energije. Stimulira i osnažuje fizičko tijelo lebdeći iznad svijeta, sokolovo oko potpomaže vid i uvide, potiče natčulne sposobnosti poput vidovitosti. Sokolovo oko pročišćava i puni energijom zemaljsku čakru. Kad se stavi u kut bogatstva u prostoriji, sokolovo oko privlači izobilje. Sokolovo oko je naročito dobro za razgraničavanje ograničavajućih i negativnih modela razmišljanja i ukorjenjenog ponašanja. Stavlja slvari u perspektivu, ublažava pesimizam i želju da krivite druge za probleme koje sami stvarate. Ovaj kamen će takoder izvući na površinu potisnute emocije i bolesti iz prethodnih i sadašnjeg života. Kad se stavi na treće oko, sokolovo oko pomaže kod putovanja unazad, do izvora emotivne blokade. Sokolovo oko potiče vaskularni sustav, probavu i noge.

FOTOGRAFIJA: SKYWALKER.COCHISE.EDU

Duhovno značenje : tigrovo oko ima fascinirajuće utjecaje. Njegov svileno-promjenljivi sjaj stvara igru tamnih i zlatno-smeđih tonova. Zbog svojih boja to je kristal koji simbolizira meditaciju i transformator je prema višoj razini svijesti. Očarava svojim bojama. Aktivira duhovno shvaćanje života i usađuje nam volju za duhovnom realizacijom. Balansira našu svijest i duhovne potrebe. Probuđuje u nama životnu vitalnost, energičnost i fantaziju. Pokazuje nam da je cijeli život neprestalni pokret i promjena. Uz volju pojačava koncentraciju i pamćenje, umiruje živce, otklanja negativne misli i osjećaj nemoći te razvija samostalnost. U grčkoj antici bio je cijenjen kao kamen radosti i duševne ravnoteže.

Duhovno značenje: tigrovo oko crveno zbog svojih fascinantnih boja simbolizira vitalnu životnu energiju. Na čakri trećeg oka pojačava samopovjerenje, pamćenje i koncentraciju. Donosi dobro raspoloženje i suzbija strah. Bikovo oko tradicionalno se koristilo kao amalija koja odbija "urokljive" oči i daje nositelju hrabrost i nepovrijedivost. U grčkoj mitologiji bikovo oko je Hefestov kamen (kamen grčkog boga vatre i kovačkog zanata), koji je u podnožju vulkanske planine Etne bogovima kovao oklope, oružje i nakit.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Tirkiz

KRISTALI

Tirkiz

Tirkiz je mineral koji su cijenile sve civilizacije. Ime nosi iz francuske riječi za državu Tursku. U Europu su ga donijeli križari upravo iz Turske. U Osmanskom Carstvu ili Orijentu tirkiz je kamen sreće. Arapi tirkiz nazivaju fajruz ili firuzaj što znači "sretni kamen".

Ahat - Boje i tipovi

KRISTALI

Ahat - Boje i tipovi

Uzemljujući kamen koji donosi emocionalnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Opuštajući i smirujući, djeluje polako, ali donosi veliku snagu. Olakšava prihvaćanje samoga sebe, gradi samopouzdanje. Poboljšava koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmjeravajući nas ka praktičnim rješenjima.

Orgoniti u svakodnevnom životu

KRISTALOTERAPIJA

Orgoniti u svakodnevnom životu

Orgonit Vas štiti od elektro-smoga u vašoj okolici, kao i od negativne energije ljudi i predmeta koji Vas okružuju. Poboljšava kvalitetu spavanja, pomaže pri uravnoteženju emocija,...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se