Vijesti / Feng Shui

BEŽ

Feng shui za uređenje kuhinje

Feng shui za uređenje kuhinje
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: FENGSHUI.ABOUT.COM

sensaklub.hr29.3.2016

Budući da je hrana primarni izvor naše snage, uređenje kuhinje u skladu s principima feng shuija važno je za zdravlje svih ukućana. Osim zdravlja, kuhinja predstavlja i financije, a od financijskih mogućnosti ukućana ovisi i kvaliteta hrane koja se u kuhinji sprema

Položaj utječe na kvalitetu hrane i zdravlje ukućana. Najbolja lokacija za kuhinju je u stražnjem dijelu doma. Nikako je nije dobro planirati u samom centru jer taj položaj narušava ljubav i slogu među ukućanima. Ako je smještena pored ulaznih vrata, izaziva pohlepu a nasuprot ulaznih vrata može donijeti probleme s alkoholom. Kuhinja mora biti čista i prozračna, nikako pretrpana elementima. Osoba koja kuha mora zauzimati takav položaj da vidi svakog tko ulazi u kuhinju; u suprotnom prenosi nesigurnost i lošu energiju na hranu.

Položaj štednjaka vrlo važan. U Kini se štednjak u uglu smatra nepovoljnom pozicijom za onog koji kuha, kao i štednjak pored sudopera ili hladnjaka, jer se tako vatreni i vodeni element poništavaju. Ako imate takav raspored, preporučuje se da ga promijenite ili stavite nešto zeleno između štednjaka i sudopera/hladnjaka kako bi se stvorio produktivni ciklus voda-drvo-vatra. Štednjak ne bi trebao biti ispod prozora jer to stvara financijsku nestabilnost. To mjesto je najbolje za sudoper jer pranjem suđa kroz prozor na njega prelazi pozitivna jang energija.

FOTOGRAFIJA: REIKODESIGN.COM

Evo još nekih važnih feng shui savjeta za kuhinju

Boja kuhinje trebala bi biti u skladu s položajem kuhinje u odnosu na strane svijeta, s tim da su ipak najpovoljnije boje svijetlozelena, bež, smeđa (boja drveta).

Treba izbjegavati crvenu kuhinju jer izaziva svađe u braku, ali ako je kuhinja u južnom sektoru onda treba koristiti purpurnu, koja predstavlja jin vatru.

Plava kuhinja donosi financijske probleme.

Narančasta kuhinja nije loša, s tim da može donijeti probleme s kilogramima jer ta boja naglašava element Zemlje koji nagovješta da će se u toj kuhinji mahom spremati tradicionalna i kalorijski bogata hrana.

Što se dekora tiče, u kuhinji trebaju biti svijetle keramičke pločice u istoj ili sličnoj boji kuhinje, drveni elementi trebaju biti svjetlijih vrsta drveta, a kuhinja općenito dobro osvijetljena. Iznad štednjaka je dobro staviti manje ogledalo u kome se ogleda posuđe, jer time se simbolički udvostručava sve što je na štednjaku, a to vodi do poboljšanja financija. Ovaj feng shui lijek koristi se i kada osoba koja kuha ne vidi osobe koje ulaze u kuhinju jer je okrenuta zidu, a drugačiji raspored ni je moguć.

Ne treba napominjati da svaka vrsta nereda u kuhinji (prljavo posuđe, pećnica, hladnjak) dovodi do financijskih gubitaka.

Pribor za jelo treba držati u ladici, posebno noževe, jer ako se noževi drže zabodeni u drveni stalak, to može izazvati svađe u obitelji. Također, tupi noževi po kineskom vjerovanju prizivaju nesreću.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Proljetni detox na Feng shui način

FENG SHUI

Proljetni detox na Feng shui način

Vjerojatno ste se znali zapitati: Zbog čega se proljetno čišćenje događa baš u proljeće? Zar ne možemo jednako djelotvorno čistiti u ljeto ili jesen? Evo u čemu je stvar...

Kako da u proljeće sreća pokuca na Vaša vrata

FENG SHUI

Kako da u proljeće sreća pokuca na Vaša vrata

Feng shui ima jednostavan odgovor: S proljećem dolazi mnogo toga lijepog, pa unesite stvari u kuću koje će Vam donijeti samo lijepo, i sreća će pokucati na Vaša vrata!

Stvari koje donose novac u Novoj godini

FENG SHUI

Stvari koje donose novac u Novoj godini

Dobar Feng shui za dobru Novu godinu podrazumijeva da sebe opremite stvarima i bojama koje će vam donijeti sreću i blagostanje, ali i više novca...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se