Vijesti / Karma i Bioenergija

SAMOISCJELJENJE

Akupresura

Akupresura
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: ZENSKIMAGAZIN.RS

sensaklub.hr16.5.2016

Za ovu drevnu metodu iscjeljenja potrebni su vam samo prsti i malo truda. Jednom kad savladate njezine osnove, pomoći će vam da imate više energije tijekom dana, da pripremite...

Za ovu drevnu metodu iscjeljenja potrebni su vam samo prsti i malo truda. Jednom kad savladate njezine osnove, pomoći će vam da imate više energije tijekom dana, da pripremite tijelo na obnovu tijekom noći te da sami uklonite najčešće zdravstvene tegobe. Predstavljamo vam i točke koje ublažavaju probavne smetnje, napetost i išijas

Kao što na tjelesnoj razini krv kola krvožilnim sustavom, na energetskoj razini sastavljeni smo od mnoštva kanalića (tzv. nadija ili meridijana) kojima kola energija koja nam daje život (znana kao prana, chi, qi). I, primjerice, kao što u slučaju povišenog kolesterola dolazi do stvaranja blokada u cirkulaciji krvi (jer se kolesterol lijepi za stijenke krvožilnog sustava te tako taloži), jednako tako na energetskoj razini, zbog suvremenog načina življenja (smanjenog kretanja, nepravilne prehrane, stresa), dolazi do blokada koje onemogućuju normalan protok energije meridijanima.

Na tom se principu temelji većina istočnjačkih tehnika liječenja. Tijekom nekoliko tisućljeća njihova prakticiranja istočnjački su učenjaci otkrili da duž meridijana postoje određene točke čijim pritiskanjem možemo ukloniti blokade određenih organa. To isto je sa svojim kolegama dokazao slavni ortopedski kirurg Robert O. Becker, koji je dvaput bio nominiran za Nobelovu nagradu. Uz pomoć preciznih elektroničkih mjernih naprava njegov je tim pokazao da tijelo ima složenu mrežu elektromagnetske energije te da tradicionalni akupresurni meridijani i točke sadržavaju više energije nego ne-akupresurne točke.

Kad počnete primjenjivati ovu metodu, nemajte straha jer akupresura je nadasve jednostavna i sigurna dok je izvodite i na sebi i drugima, čak i ako ste potpuni početnik. Nema nikakvih nuspojava i jedina oprema koja vam uistinu treba su prsti. Stišćući prstima ili pomagalima (primjerice nenašiljenim krajem obične drvene olovke) određene točke na dlanovima, stopalima i ostatku tijela, uklanjaju se blokade protoka energije u organima ili sustavima na koje ta točka djeluje.

Kao što se kada želimo upaliti svjetlo pritiskom na određenu električnu sklopku struja počne kretati prema željenoj žarulji i ona zasvijetli, pritiskom na određenu točku na tijelu aktiviramo živce koji prenose signale do ciljanog organa. Pritom se uklanjaju energetske blokade u određenom meridijanu, poboljšava cirkulacija, a time i sveukupan rad organa na koji djelujemo. Svrha je izbaciti toksine, poboljšati dotok kisika i hranjivih tvari do svake stanice te time tijelo potaknuti na samoiscjeljenje.

OSTALI ČLANCI

Principi akupunkture

BIOENERGIJA

Principi akupunkture

Fenomen akupunkture objašnjava se istočnjačkim filozofijama kao što su yin i yang, tao i zen. Yin princip je ženski, negativan, hladan, mekan, mesečev. Yang princip je muški, pozitivan, topao, tvrd, sunčev. Yin i yang su povezani i stalno se smenjuju. Fizičke manifestacije su odraz yin i yanga.

Karizma

NOVI ZAVJET

Karizma

Većina ljudi misli da je karizma nešto mistično, gotovo nemoguće objasniti. Misle da je to kvaliteta koja se stječe samo rođenjem. No nije tako. Naime, vremena i društva mijenjaju se, a karizma i karizmatičnost imaju neprolaznu moć.

Pomoć bioenergijom na daljinu

BIOENERGIJA

Pomoć bioenergijom na daljinu

Ovde smo kako bismo i Vama pomogli. Dugogodišnjim radom i iskustvom naša Bioenergetičarka Tamara, može Vam pomoći u svakodnevnici.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se