Vijesti / Karma i Bioenergija

NAPETOSTI

Akupresura

Akupresura
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: LIFELINE.DE

sensaklub.hr2.9.2015

Riječ akupresura dolazi od latinskih riječi acus – igla i pressus – pritisak. Potječe iz kineske tradicionalne medicine, a naziva se još točkasta masaža. Sastoji se od pritiskanja i lagane masaže prstima ili šakama na određene točke na tijelu.

Akupresurne točke za probavne smetnje

Između kostiju palca i kažiprsta, s unutarnje strane dlana, nalazi se područje povezano sa želucem. Lako ga je odrediti i na stopalu - budući da se želudac nalazi u sredini trupa i točka za njega nalazi se na sredini stopala. Redovitim tretiranjem ovih točaka riješit ćete se svih želučanih tegoba, poput pojačanog lučenja želučane kiseline, plinova, spore probave. No kako bi učinak bio maksimalan, zapamtite da ne biste trebali stiskati odmah nakon obroka.

Točke koje ublažavaju napetost i išijas

Koliko često ste napeti i želite da postoji magična točka na tijelu čijim bi pritiskom ta napetost nestala? Radosna vijest za vas - ta točka uistinu postoji! Nalazi se na korijenu srednjeg nožnog prsta. Često je zanemaruju i oni kojima je navika izmasirati cijelo stopalo. Važna je jer, osim što uklanja mentalnu napetost, njezinom aktivacijom poboljšavamo i rad išijasnog živca koji je često slabije prokrvljen, uglavnom zbog slabog kretanja.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Principi akupunkture

BIOENERGIJA

Principi akupunkture

Fenomen akupunkture objašnjava se istočnjačkim filozofijama kao što su yin i yang, tao i zen. Yin princip je ženski, negativan, hladan, mekan, mesečev. Yang princip je muški, pozitivan, topao, tvrd, sunčev. Yin i yang su povezani i stalno se smenjuju. Fizičke manifestacije su odraz yin i yanga.

Karizma

NOVI ZAVJET

Karizma

Većina ljudi misli da je karizma nešto mistično, gotovo nemoguće objasniti. Misle da je to kvaliteta koja se stječe samo rođenjem. No nije tako. Naime, vremena i društva mijenjaju se, a karizma i karizmatičnost imaju neprolaznu moć.

Pomoć bioenergijom na daljinu

BIOENERGIJA

Pomoć bioenergijom na daljinu

Ovde smo kako bismo i Vama pomogli. Dugogodišnjim radom i iskustvom naša Bioenergetičarka Tamara, može Vam pomoći u svakodnevnici.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se