Vijesti / Karma i Bioenergija

KARMA

Bog je nedužan

Bog je nedužan
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: ATMA.HR

atma.hr2.9.2015

Reinkarnacija zajedno s karmom predstavlja i tvori oblik koji otklanja sve sumnje o svemiru koji pruža živim bićima pouke i postupan napredak na...

U svojoj Republici (617e) Platon govori o istom načelu: “Bog je nedužan; čovjek je sam odabrao svojim djelovanjem svoju vlastitu sudbinu.” Naravno, sada se postavlja pitanja je li u zakonu karme već unaprijed sadržan strogo određeni determinizam? Vede govore da naša djela određuju način našeg rađanja, ali ne i djelovanja na buduće situacije u našem životu. Dakle, karma pruža određene situacije, ali ne i odgovore na te situacije. Živa bića imaju i dalje svoju slobodnu volju. Reinkarnacija zajedno s karmom predstavlja i tvori oblik koji otklanja sve sumnje o svemiru koji pruža živim bićima pouke i postupan napredak na ljestvici spiritualne evolucije. Dakle, Vede ne govore o fatalističkom, depresivnom i kaotičnom pogledu na svemir, već o tome kako je svako živo biće tvorac i krojač vlastite sudbine, tj. budućnosti.

Ali više od toga, reinkarnacija nam govori neposredno o milosti Boga koji nam svesrdno pruža ponovno i ponovno nove prilike da se popravimo. Božja se uloga ogleda u tome da nam on olakšava, daje uvjete i sredstva kako da se što prije izgradimo i napustimo svoje pogrešno poimanje o životu i Njemu samome. On to čini dajući nam svete spise i šalje nam svete osobe koje nam pomažu u našem duhovnom napredovanju.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Principi akupunkture

BIOENERGIJA

Principi akupunkture

Fenomen akupunkture objašnjava se istočnjačkim filozofijama kao što su yin i yang, tao i zen. Yin princip je ženski, negativan, hladan, mekan, mesečev. Yang princip je muški, pozitivan, topao, tvrd, sunčev. Yin i yang su povezani i stalno se smenjuju. Fizičke manifestacije su odraz yin i yanga.

Karizma

NOVI ZAVJET

Karizma

Većina ljudi misli da je karizma nešto mistično, gotovo nemoguće objasniti. Misle da je to kvaliteta koja se stječe samo rođenjem. No nije tako. Naime, vremena i društva mijenjaju se, a karizma i karizmatičnost imaju neprolaznu moć.

Pomoć bioenergijom na daljinu

BIOENERGIJA

Pomoć bioenergijom na daljinu

Ovde smo kako bismo i Vama pomogli. Dugogodišnjim radom i iskustvom naša Bioenergetičarka Tamara, može Vam pomoći u svakodnevnici.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se