Vijesti / Rune i vidovitost

MJERAČ ZA DUŠU

Psihometrija

Psihometrija
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: ASTRO-PORTAL.HR

vidovnjaci.com, wikipedija23.8.2015

Ova metoda se koristi za komunikaciju sa preminulima kroz njima drage predmete, ili se očitavaju razni događaji i okolnosti kojima je predmet svjedočio.

Psihometrija, često zvana i psihoskopija, sposobnost je primanja informacija kroz predmete koji su došli u fizički doticaj sa određenim osobama ili događajima. Vjeruje se da svaki predmet ima energetsko polje koje prima i prenosi informacije, a vidovnjaci sa ovom sposobnošću mogu čitati te informacije.

Često se ova metoda koristi za komunikaciju sa preminulima kroz njima drage predmete, ili se očitavaju razni događaji i okolnosti kojima je predmet svjedočio. Iako službeno to gotovo nikada nije potvrđeno, nerijetko za ovom uslugom vidovnjaka posežu i policijske sužbe i druge službene osobe prilikom razotkrivanja raznih slučajeva.

Baš kao što termometar mjeri temperaturu, barometar mjeri tlak, tako psihometar mjeri dušu odnosno psihu.

Sa znanstvene strane gledajući, psihometrija (grč. psiho... + metron- mjera) je znanost o mjerenju mentalnih sposobnosti i procesa, tj. nastojanje da se duševne pojave predoče matematičkim sredstvima. To uključuje mjerenja znanja, mogućnosti i osobnosti. Velika pažnja se posvjećuje pojedincu, odnosno razlikama između pojedinaca te razlikama između pojedinaca u grupi.

Teorija psihometrije uključuje nekoliko različitih podučja. Psihometričari su razvili veliki broj teorija korištenih za razvoj mentalnih testova i analiziranje podataka prikupljenih tim testovima.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Proročanstvo Vangelije Gušterove

RUNE I VIDOVITOST

Proročanstvo Vangelije Gušterove

Bugarka Vangelija Gušterova, koja je mnogo poznatija pod imenom baba Vanga, izrekla je mnoga previđanja koja su se još za njenog života ostvarila. Među događajima koji tek trebaju da se obistine jeste i to da će Evropom zavladati muslimani.

Nevjerovatna predskazanja ruskog astrologa

PREDSKAZANJA

Nevjerovatna predskazanja ruskog astrologa

Pavel Globa ruski astrolog je prvi put je objavio svoja predskazanja početkom 80-tih godina prošlog veka, tada je najavio da će se SSSR uskoro raspasti i da će u leto 1991. na ulicama Moskve biti tenkovi pa i ono da će se Ukrajina raspasti tokom 2014. godine.

Proricanje po magičnom krugu Nostradamusa

PRORICANJE

Proricanje po magičnom krugu Nostradamusa

Michelle de Notre Dame, poznatiji kao Nostradamus; Astrolog, liječnik, alkemičar i prorok. A evo i samo nekih od njegovih proročanstava i što sto je predvidio;

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se