Vijesti / Rune i vidovitost

VIDOVITOST

Vidovnjaci

Vidovnjaci
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: LECHEMINVERSARCADIA.COM

vidovnjaci.com27.11.2016

Podvojena su vjerovanja u sposobnost vidovitosti. Dok se neki zalažu u "darovitost" pojedinaca, neki vjeruju da svatko od nas ima sposobnost vidovitosti, koja se može razviti...

Vidovnjaci su ljudi sa posebnim "darom" - oni primaju informacije van-osjetilnom percepcijom, tj. posjeduju tzv. "šesto čulo". Mnogi od njih svoj "dar" koriste kako bi pomogli ljudima oko sebe, i to kroz proricanje budućnosti, čitanje prošlosti, komunikaciju s duhovima, čitanje i tumačenje tarota, astrologijom / horoskopom itd.

Primarno se "vidovitost" naslanja na mentalnu moć odnosno moć uma, iz kojeg proizlaze sve moći vidovnjaka.

Vidovitost je kao pojam među prvima uveo u korištenje francuski spiritualist Camille Flammarion na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Međutim, vidovitost odnosno proricanje kao korištenje dara vidovitosti kako bi nekome pomogli javila se u davna vremena. Najpoznatije područje proricanja je astrologija, odnosno korištenje relativnog položaja nebeskih tijela radi uvida u živote ljudi, proricanje njihove budućnosti i budućih okolnosti. Dok su se neki koristili položajem planeta, neki su bili u mogućnosti predviđati i bez upotrebe razrađenih sustava, prilagođeno individualnim osobama i njihovim životima.

FOTOGRAFIJA: CLAIRVOYANTMEANING.COM

Vidovnjaci su tijekom povijesti najčešće služili kao savjetnici, svećenici ili suci, pa se tako spominju i u brojnim povijesnim i religijskim knjigama i zapisima, kao primjerice u Bibliji. Najpoznatiji vidovnjak definitivno je Michel de Nostredame (najčešće nazivan Nostradamus), francuski vidovnjak iz doba renesanse (16. stoljeće). Bavio se ljekarništvom i služio kao savjetnik francuskih kraljeva. Najvažnije njegovo djelo je pisana zbirka proročanstava, gdje je među ostalim predvidio i oba svjetska rata, ubojstva tri člana obitelji Kennedy, teroristički napad na World Trade Center u New Yorku i mnogo drugih katastrofa i nesreća.

Sredinom devetnaestog stoljeća moderni spiritizam postao je popularan u SAD-u i Velikoj Britaniji, sa velikim naglaskom na komunikaciju sa preminulima. Time je nastao i temelj za razvoj jednog od trenutno najjačeg spiritualnog pokreta najšire poznatog kroz glazbu - New Age-a.

Podvojena su vjerovanja u sposobnost vidovitosti. Dok se neki zalažu u "darovitost" pojedinaca, neki vjeruju da svatko od nas ima sposobnost vidovitosti, koja se može razviti vježbama i meditacijom.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Proročanstvo Vangelije Gušterove

RUNE I VIDOVITOST

Proročanstvo Vangelije Gušterove

Bugarka Vangelija Gušterova, koja je mnogo poznatija pod imenom baba Vanga, izrekla je mnoga previđanja koja su se još za njenog života ostvarila. Među događajima koji tek trebaju da se obistine jeste i to da će Evropom zavladati muslimani.

Nevjerovatna predskazanja ruskog astrologa

PREDSKAZANJA

Nevjerovatna predskazanja ruskog astrologa

Pavel Globa ruski astrolog je prvi put je objavio svoja predskazanja početkom 80-tih godina prošlog veka, tada je najavio da će se SSSR uskoro raspasti i da će u leto 1991. na ulicama Moskve biti tenkovi pa i ono da će se Ukrajina raspasti tokom 2014. godine.

Proricanje po magičnom krugu Nostradamusa

PRORICANJE

Proricanje po magičnom krugu Nostradamusa

Michelle de Notre Dame, poznatiji kao Nostradamus; Astrolog, liječnik, alkemičar i prorok. A evo i samo nekih od njegovih proročanstava i što sto je predvidio;

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se