Vijesti / Rune i vidovitost

LIJEČENJE, SKIDANJE I BACANJE UROKA

Rune za proricanje budučnosti

Rune za proricanje budučnosti
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: DEVIANTART.NET

Ocultu31.7.2015

Talismani sa runama za zaštitu - koristili su ih svi, do pojave Krščanstva koje ih je oblatilo te se na njih počelo gledati kao zla djelatnost.

FOTOGRAFIJA: FUTHARKRUNES.COM

Proricanje bacanjem Runa ima dugu tradiciju koja seže još od četvrtog stoljeća. Sa dolaskom Kršćanstva počinje se gledati kao paganska i zla djelatnost te se samim time sve više sputava i zabranjuje. U današnje vrijeme tehnika ponovno doživljava veliku popularnost zbog jedinstvenih uvida u ljudsku prirodu i svijet oko nas.

Rune predstavljaju različite Germanske, Skandinavske ili Anglosaksonske alfabete i korištenje njihovih slova u svrhu proricanja, skidanja i bacanja uroka te čak liječenja. Riječ rune znači nešto skriveno, neka tajna. One također imaju moč oživljavanja neživih tvari. Talismani sa runama pravilno aktivirani, vrlo su snažna zaštita.

Runska abeceda postoji u nekoliko inačica, primjerice: najstarije rune iz Švedske, Danske i Germanije, mlađi futhark (skandinavska inačica), futhorc (anglosaska inačica), srednjovjekovni futhark i suvremeni futhark.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Proročanstvo Vangelije Gušterove

RUNE I VIDOVITOST

Proročanstvo Vangelije Gušterove

Bugarka Vangelija Gušterova, koja je mnogo poznatija pod imenom baba Vanga, izrekla je mnoga previđanja koja su se još za njenog života ostvarila. Među događajima koji tek trebaju da se obistine jeste i to da će Evropom zavladati muslimani.

Nevjerovatna predskazanja ruskog astrologa

PREDSKAZANJA

Nevjerovatna predskazanja ruskog astrologa

Pavel Globa ruski astrolog je prvi put je objavio svoja predskazanja početkom 80-tih godina prošlog veka, tada je najavio da će se SSSR uskoro raspasti i da će u leto 1991. na ulicama Moskve biti tenkovi pa i ono da će se Ukrajina raspasti tokom 2014. godine.

Proricanje po magičnom krugu Nostradamusa

PRORICANJE

Proricanje po magičnom krugu Nostradamusa

Michelle de Notre Dame, poznatiji kao Nostradamus; Astrolog, liječnik, alkemičar i prorok. A evo i samo nekih od njegovih proročanstava i što sto je predvidio;

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se