Vijesti / Rune i vidovitost

ČITANJE MISLI

Telepatija

Telepatija
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: DUHOVITI.COM

vidovnjaci.com, wikipedija16.2.2016

Latentna telepatija - prijenos informacija uz vremenski raskorak između slanja i primanja poruke, retrokognitivna telepatija -prijenos informacija o prošlom, sadašnjem ili budućem stanju uma pojedinca...

Riječ "telepatija" dolazi od starogrčkih riječi "tele" koja označava daljinu i "pathos" koja znači osjećaj, percepciju, iskustvo. Sam pojam "telepatija" skovan je krajem 19. stoljeća i odnosi se na slanje informacija između dvije ili više osoba bez ikakve fizičke interakcije ili uporabe poznatih osjetilnih kanala (primjerice zvuka).

Poznato je nekoliko glavnih oblika telepatije, od kojih su najčešći oblici: latentna telepatija (prijenos informacija uz vremenski raskorak između slanja i primanja poruke), retrokognitivna telepatija (prijenos informacija o prošlom, sadašnjem ili budućem stanju uma pojedinca drugom pojedincu) te emotivna telepatija (prijenos emocija kroz izmjenjenu svijest).

Pojam je skovao britanac Frederic Myers u prosincu 1882. u Londonu

Iako su postojala istraživanja, nije utvrđeno njeno postojanje stoga nije priznata od strane znanosti.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Proročanstvo Vangelije Gušterove

RUNE I VIDOVITOST

Proročanstvo Vangelije Gušterove

Bugarka Vangelija Gušterova, koja je mnogo poznatija pod imenom baba Vanga, izrekla je mnoga previđanja koja su se još za njenog života ostvarila. Među događajima koji tek trebaju da se obistine jeste i to da će Evropom zavladati muslimani.

Nevjerovatna predskazanja ruskog astrologa

PREDSKAZANJA

Nevjerovatna predskazanja ruskog astrologa

Pavel Globa ruski astrolog je prvi put je objavio svoja predskazanja početkom 80-tih godina prošlog veka, tada je najavio da će se SSSR uskoro raspasti i da će u leto 1991. na ulicama Moskve biti tenkovi pa i ono da će se Ukrajina raspasti tokom 2014. godine.

Proricanje po magičnom krugu Nostradamusa

PRORICANJE

Proricanje po magičnom krugu Nostradamusa

Michelle de Notre Dame, poznatiji kao Nostradamus; Astrolog, liječnik, alkemičar i prorok. A evo i samo nekih od njegovih proročanstava i što sto je predvidio;

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se