Vijesti / Karma i Bioenergija

LIJEČENJE

Primjena akupresure

Primjena akupresure
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: RUHEPOL-LICHTENSTEIN.DE

sensaklub.hr17.2.2016

Akupresuru možete primjenjivati kad god poželite (na putu do posla, dok čekate prijateljicu, gledate televiziju). Preporučljivo bi bilo ujutro aktivirati najvažnije točke na dlanovima i...

Akupresuru možete primjenjivati kad god poželite (na putu do posla, dok čekate prijateljicu, gledate televiziju). Preporučljivo bi bilo ujutro aktivirati najvažnije točke na dlanovima i stopalima kako bismo tijekom dana bili puni energije, a uvečer kako bismo pripremili tijelo na potpunu obnovu u snu. Kad vam se javi bol ili nelagoda u tijelu, bez odgađanja pritišćite točke koje pomažu u njihovu uklanjanju.

Imajući na umu da je akupresura potpuno neškodljiva i da brzo daje rezultate, već danas počnite redovito pritiskati točke. Uz duboko disanje, željenu točku stišćite vrškom palca svaku sekundu tijekom jedne minute (stisni-opusti-stisni-opusti...). Jedna minuta je dovoljna za aktivaciju točke. Podulje tiskanje moglo bi dovesti do neželjenih nuspojava, poput gubitka povezanosti između te točke i pripadajućeg organa. Zatim krenite na sljedeću točku.

Bol u određenoj točki je normalna, znači blokadu energije. Znajte da se ništa loše neće dogoditi čak i ako stisnete točke organa koji su u savršenom stanju. Kada tijekom pritiskanja ne osjećate bol, a pod pretpostavkom da stišćete pravilno, znači da je s određenim organom sve u redu. Bol pak upozorava na moguće blokade (poput oslabljene cirkulacije, nataloženih toksina i sl.) u određenom organu ili sustavu. Ne treba odmah pomisliti na najgore, nego pokušati shvatiti što nije u redu s određenim organom te zašto i kako možemo, osim akupresurom, steći optimalno zdravlje.

Akupresuru nikad nemojte izvoditi na mjestima gdje su otvorene rane, masnice, otekline, opekline, proširene vene. Trudnicama se ne smiju stiskati točke po abdomenu i određene točke po nogama i za njih je bolje da se najprije konzultiraju s iskusnim akupresurnim terapeutom.

Iznad svega, akupresura je tehnika koja će nam obogatiti život dugotrajnim zdravljem, ali se nipošto prema njoj ne smijemo odnositi kao da može ukloniti sve zdravstvene probleme. Ona može, uz ostale tehnike, ubrzati ozdravljenje, ali se za sva ozbiljnija stanja uvijek potrebno konzultirati s liječnikom.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Principi akupunkture

BIOENERGIJA

Principi akupunkture

Fenomen akupunkture objašnjava se istočnjačkim filozofijama kao što su yin i yang, tao i zen. Yin princip je ženski, negativan, hladan, mekan, mesečev. Yang princip je muški, pozitivan, topao, tvrd, sunčev. Yin i yang su povezani i stalno se smenjuju. Fizičke manifestacije su odraz yin i yanga.

Karizma

NOVI ZAVJET

Karizma

Većina ljudi misli da je karizma nešto mistično, gotovo nemoguće objasniti. Misle da je to kvaliteta koja se stječe samo rođenjem. No nije tako. Naime, vremena i društva mijenjaju se, a karizma i karizmatičnost imaju neprolaznu moć.

Pomoć bioenergijom na daljinu

BIOENERGIJA

Pomoć bioenergijom na daljinu

Ovde smo kako bismo i Vama pomogli. Dugogodišnjim radom i iskustvom naša Bioenergetičarka Tamara, može Vam pomoći u svakodnevnici.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se