Vijesti / Karma i Bioenergija

SMRT

Tri koncepta smrti po vedima

Tri koncepta smrti po vedima
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: VIJESTI.RTL.HR

atma.hr5.4.2016

Duša se može izbaviti iz paklenog stanja samo ako njeni potomci na planeti zemlji prinose Pindu, ponude za iskupljenje svojih predaka. Nakon što provede određeno vrijeme u ovom stanju,...

Rani vedski pogled

Griješna duša nakon smrti odmah biva prenesena na planet Pluton gdje se nalazi Yamaraja, polubog koji nadgleda pravdu u ovom svemiru i koji kažnjava griješne duše. Duša se može izbaviti iz paklenog stanja samo ako njeni potomci na planeti zemlji prinose Pindu, ponude za iskupljenje svojih predaka. Nakon što provede određeno vrijeme u ovom stanju, duša se ponovno uzdiže evolucijom kroz 8.400.000 različitih vrsta.

Purane

Neke Purane govore o bezbrojnom broju paklova i rajeva gdje mrtvi odlaze kako bi bili nagrađeni ili kažnjeni za svoje pobožne ili bezbožne djelatnosti. Purane govore kako duša luta kroz ove suptilne predjele egzistencije prije nego li ponovno biva rođena u novom tijelu dobivši novu priliku da prihvati duhovni život.

Samsara

Samsara nas uči da odmah nakon smrti duša biva rođena u materijalnom svijetu te nastavlja svoje putovanje u krugu rađanja i umiranja sve dok ne pročisti svoju svjesnost od materijalnih želja. U trenutku kada postigne potpuno pročišćenje, duša se vraća u duhovni svijet u mjesto s kojeg je jednom davno otišla. Ovo učenje zagovaraju mnogi sveci i općenito je prihvaćeno od strane mnogih vedskih autoriteta.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Principi akupunkture

BIOENERGIJA

Principi akupunkture

Fenomen akupunkture objašnjava se istočnjačkim filozofijama kao što su yin i yang, tao i zen. Yin princip je ženski, negativan, hladan, mekan, mesečev. Yang princip je muški, pozitivan, topao, tvrd, sunčev. Yin i yang su povezani i stalno se smenjuju. Fizičke manifestacije su odraz yin i yanga.

Karizma

NOVI ZAVJET

Karizma

Većina ljudi misli da je karizma nešto mistično, gotovo nemoguće objasniti. Misle da je to kvaliteta koja se stječe samo rođenjem. No nije tako. Naime, vremena i društva mijenjaju se, a karizma i karizmatičnost imaju neprolaznu moć.

Pomoć bioenergijom na daljinu

BIOENERGIJA

Pomoć bioenergijom na daljinu

Ovde smo kako bismo i Vama pomogli. Dugogodišnjim radom i iskustvom naša Bioenergetičarka Tamara, može Vam pomoći u svakodnevnici.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se