Vijesti / Tarot

INTUICIJA

Ciganski tarot

Ciganski tarot
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: PINTEREST.COM

Ocultu3.8.2015

Što trebate imati da biste imali moć čitanja prošlosti, sadašnjosti, budućnosti kroz Ciganice?

Što trebate imati da biste otkrivali informacije o osobama, vidjeli događanja kroz cijeli život,od rođenja do smrti? Odgovor je jednostavan i yove se intuicija. Samo intuitivne moći koje slijedite daju sposobnost proricanja kroz Ciganske karte.

Vrlo je malo spoznaja o porijeklu i nastanku Ciganskih karata! Samo porijeklo je nepoznato. Neki izvori govore da postoji duga povijest proricanja Ciganskim kartama, još iz drevnog Egipta, Indije pa i Kine. Prve zabilježene spoznaje sežu u 19. stoljeće, pa su i same karte, špil, nazvane po eri u kojoj su nastale.

Bidermajer špil je špil koji sadrži 32 karte, prvi špil Ciganskih karata za proricanje, nastao u eri Bidermajer u 19. stoljeću. Drugi špil je Mađarski špil. To su klasične ciganske karte sastavljene od 36 karata. Nastale su početkom 20. stoljeća. Treći špil su Art deko karte. Sadrže 52 karte, nastale 20-tih godina prošlog stoljeća kao razbibriga damama iz elitnog društva.

Ciganske karte su toliko jednostavne i čiste da govore same za sebe i samim tim su najomiljenije. Nemaju oznaka ni brojeva, samo slike iz svakodnevnog života.

FOTOGRAFIJA: INVALIRUS.RU

Dva su načina gledanja i to sa tri ili devet karata. Karta koja simbolizira osobu kojoj se gleda, je karta Ljubavnice ako je osoba žensko ili Ljubavnika ako je osoba kojoj se gleda muško. Izuzetak čine osobe koje su udovac ili udovica, njima karte Udovca ili Udovice predstavljaju njih.

Karte se promiješaju, zatim sijeku „neradnom“ rukom, redaju s desna na lijevo. Zatim se poklope jedna na drugu ali obrnutim redom. Izvuče se jedna karta (ili tri), po jedna za proslost, sadašnjost i budućnost.

Otvaraju li se karte na 12 mjeseci otvaranje, radi se na isti način. Jedina je razlika što se karte redaju s lijeva na desno, 12 karata u 3 reda. Karte koje su poredane, su karte posebnog značaja. Ostatak karata se tumači kao nešto „sa strane“, nešto što nema veliki utjecaj na događanja.

Prilikom tumačenja treba obratiti pažnju na vrstu izvučenih karata i da li one simboliziraju osjećaje ili događaje. Što je više karata s pozitivnim značenjem, to je bolja prognoza da će odgovor biti pozitivan.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Vrste tarota

LIKOVI SVEĆENIKA NA KARTAMA

Vrste tarota

Postoji više različitih stilova karata, a najrašireniji su egipatski, francuski i ciganski, jer su najbliži izvornim kartama. Pogledajte koji tarot se Vama osobno najviše sviđa i koji bi odgovarao najviše Vašim potrebama.

Život Anne Marie Lenormand

NADNARAVNE MOĆI

Život Anne Marie Lenormand

Predviđala je budućnost mnogim poznatim osobama, među kojima su carica Josephine, Marat, Robespierre, St-Just Zar i Aleksandar.

Tarot i mogućnosti

POEZIJA

Tarot i mogućnosti

Proricanje sudbine podrazumijeva postavljanje pitanja i dobivanje odgovora o događajima u budućnosti.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se