Vijesti / Tarot

EGIPAT

Kako je nastao tarot?

Kako je nastao tarot?
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: MEDITERRAHOLIDAYS.COM

tarot-horoskop.com2.8.2015

mit je da su tarot karte u zemlju donijeli Cigani, međutim to nije istina, budući da su prvi Cigani došli dugo nakon što je proricanje izumljeno.

Tarot čitanje je drevna umjetnost i mnogi ljudi su upoznati s tim što bi moglo biti uključeno u tarot čitanje. Tarot čitatelji - majstori su ovdje stoljećima, a tarot karte se izvorno temelje na jednostavnim, svakodnevnim igraćim kartama.

Mit je da su tarot karte nastale u Egiptu, ali to je nešto što je izmišljeno od strane pisca 18. stoljeća, te karte su zapravo igraće karte sa špilom sličnim tarot kartama. Prvi poznati špil, koji je sačuvan, stvoren je za talijansku obitelj po imenu Visconti-Sforza i potječe iz godine 1450.

Najraniji tarot špilovi ručno su oslikani i iz tog razloga nisu bili široko dostupni ili pristupačni prosječnim osobama, te su bili privilegija više klase u društvu. Tako je bilo sve do izuma tiskarskog stroja kada je masovna proizvodnja tarot karata postala dostupna. S obzirom na činjenicu da su tarot karte izvorno oslikane rukom, samo mali broj karti je proizveden na početku.

FOTOGRAFIJA: AUNTIETAROT.WORDPRESS.COM

Tarot karte nisu izvorno koristile za proricanje, izvorni cilj su karte za igranje igara. Igre su varirale između kultura, iako je najpopularnija bila francuska tarot igra poznata kao “tarock”.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Vrste tarota

LIKOVI SVEĆENIKA NA KARTAMA

Vrste tarota

Postoji više različitih stilova karata, a najrašireniji su egipatski, francuski i ciganski, jer su najbliži izvornim kartama. Pogledajte koji tarot se Vama osobno najviše sviđa i koji bi odgovarao najviše Vašim potrebama.

Život Anne Marie Lenormand

NADNARAVNE MOĆI

Život Anne Marie Lenormand

Predviđala je budućnost mnogim poznatim osobama, među kojima su carica Josephine, Marat, Robespierre, St-Just Zar i Aleksandar.

Tarot i mogućnosti

POEZIJA

Tarot i mogućnosti

Proricanje sudbine podrazumijeva postavljanje pitanja i dobivanje odgovora o događajima u budućnosti.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se