Vijesti / Tarot

KONKRETNI ODGOVORI NA KOMPLICIRANA PITANJA

Keltski križ

Keltski križ
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: ASTRO-TAROT.RS

Ocultu31.7.2015

Zadnja karta predstavlja rasplet, rješenje pitačevog problema u budućnosti i ishod situacije.

Keltski križ, jedna je od najstarijih, najpoznatijih i najčešće korištenih metoda za čitanje tarot karata. Sastoji se od 2 dijela. Prvi dio, koji čini centralni križ od 6 karata postavljenih u krug, a drugi dio štap sa desne strane od 4 karte. Prvi dio simbolizira jedinstvo tijela i duha, materijalnog i duhovnog, a drugi dio prikazuje vanjske utjecaje.

Keltski križ posjeduje veliku moć te je otvaranje dosta komplicirano. Koristi za konkretne odgovore na neka konkretna pitanja ili za pokazivanje pravoga puta osobi koja traži pomoć. Keltski križ povezuje stvari na duhovnoj, materijalnoj i intelektualnoj razini, oslikava aktivnu i pasivnu stranu. Pomoću 10 karata složenih u obliku keltskog križa možete dobiti snažnu poruku o svakoj životnoj situaciji kada se nađete na pola puta i ne znate kamo dalje.

FOTOGRAFIJA: BIDDYTAROT.COM

Prva karta predstavlja temelj, pitačev trenutni psihički potencijal usmjeren na traženje rješenja. Druga karta predstavlja protivni utjecaj, energija unutar samog pitača ili iz njegove okoline (koja predstavlja zapreku za rješenje pitačevog problema ili ostvarivanje cilja). Treća karta postavlja pitačev cilj, najbolji rezultat koji se može postići u sukobu temelja (1.) i protivnog utjecaja (2.). Četvrta karta predstavlja stav pitača o problemu koji se razmatra, mišljenje i želja sa stajališta njegovog ega (ako se značenje ove karte ne može povezati sa kartama na poziciji (1.) i (2.), daljnje tumačenje neće imati nikakvog smisla – cijeli sistem tumačenja je ništavan i potrebno je postaviti drugi, iz početka).

Karta na poziciji broj pet je vezana za prošlost i uzrok problema. Šesta karta simobilizira blisku budućnost, prvi događaji ili utjecaji vezani uz moguće rješenje problema (ako je kontekst karte negativan u odnosu na 3. – cilj, to znači da pitač neće moći shvatiti bit svog problema tako dugo dok ego vlada svim njegovim postupcima). Pozicija sedme karte predstavlja pitačevu najdublju bit (ono što pitač priznaje samo sebi, što osjeća, a ne želi da bude otkriveno drugim ljudima – područje iza ega, početak duhovne razine).

Karta na poziciji broj osam stoji na utjecaje okoline (na pitačev konkretan problem, ali i na njegov život u širem smislu). Deveta karta vezana je uz pitačeve nade ili strahovi vezani uz potrebu rješavanja konkretnog problema (rezultat sabiranja iskustva iz pozicija 4, 5, 6, 7. i 8. – pitačev budući stav o sadašnjem problemu). Karta na poziciji broj deset je rasplet, rješenje pitačevog problema u budućnosti i ishod situacije.

FOTOGRAFIJA: PSYCHICTAROTREADINGS.NET

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Vrste tarota

LIKOVI SVEĆENIKA NA KARTAMA

Vrste tarota

Postoji više različitih stilova karata, a najrašireniji su egipatski, francuski i ciganski, jer su najbliži izvornim kartama. Pogledajte koji tarot se Vama osobno najviše sviđa i koji bi odgovarao najviše Vašim potrebama.

Život Anne Marie Lenormand

NADNARAVNE MOĆI

Život Anne Marie Lenormand

Predviđala je budućnost mnogim poznatim osobama, među kojima su carica Josephine, Marat, Robespierre, St-Just Zar i Aleksandar.

Tarot i mogućnosti

POEZIJA

Tarot i mogućnosti

Proricanje sudbine podrazumijeva postavljanje pitanja i dobivanje odgovora o događajima u budućnosti.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se