Vijesti / Grah i Kava

ISPUNJENJE ŽELJA

Bacanje graha

Bacanje graha
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: JUTARNJI.HR

Ocultu25.8.2015

U našim krajevima dosta je rasprostranjeno proricanje budučosti bacanjem graha. Za tu metodu nisu vam potrebni gotovo nikakvi izdaci. Potrena su vam 42 zrna graha, malo prostora i malo slobodnog vremena.

Kao i u slučaju “I chinga”, ni u slučaju bacanja graha nije sasvim jaso zašto se uzima jedno zrno više, kada se bacanje izvodi isključivo sa - četrdest i jedim zrnom. Ono četrdeset i drugo zrno uvijek učestvuje u miješanju, ali se izdvaja prije bacanja. Njegovo učešće obavljeno je tajnom.

Svih 42 zrna stavljaju se u desnu šaku, koja se zatim drži na ustima, kao da želite u nju da huknete. Za to vrijeme intenzivno mislite na određenu želju, problem ili situaciju, čiji ishod želite da odgonetnete. Potom grah spuštate na stol ili na neku ravnu plohu i nasumice ga dijelite na – tri hrpe – prvo krajnju desnu, pa srednju, a ono što vam ostane predstavlja treću gomilicu.

Dok intenzivno mislite na postavljeno pitanje, gomilicu od 41 zrna graha, podijelite na dvije hrpe, zatim desnu hrpu podijelite na manje hrpe od po pet zrna. Ako se iz prve izdvoji, na primjer, četiri puta po pet zrna plus jedno, u drugoj ostaje četiri puta po pet zrna. Odgovor: želja će vam se ispuniti! Nepovoljno je kada poslije dijeljenja na kućice od po pet zrna u prvom redu ostane dva, tri ili četiri zrna.To je znak da vam se želja nece ispuniti.

Kada ste to učinili, desnu hrpu raščinite na po četiri zrna. Ako vam neko zrno ostane viška, stavite ga dvadesetak centrimetara ispred. Ako pak ne ostane, onda ćete ispred staviti četiri zrna. To isto ponovite sa srednjom i krajnje lijevom hrpom. Tako ćete, zdesna na lijevo, formirati tri hrpe, koje nisu brojnije od četiri zrna. Ponovo ćete potom ostatak graha pomiješati, pa ponovo nasumice podijelite na tri gomile i istim redom ponovo podijeliti na četiri zrna, a što vam ostane oformirti drugi vodoravni red.

Tako još jednom: što ostane graha, pomiješati u jednu hrpu, pa podijeli na tri, a onda te tri, zdesna na lijevo, dijeliti na po četiri zrna. Što ostane formirati treći horizontalni (vodoravno) red. Četvrti horizontalni red sačinjavaju uvijek - četiri kućice sa po četiri zrna.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Tumačenje kave L - P

PIŠTOLJ

Tumačenje kave L - P

Ako u kavi vidite lastavicu, nije dobro što prebrzo presuđujete i donosite važne odluke. Moguce iznenadno putovanje sa sretnim ishodom. U narednim danima budite oprezni i izbjegavajte dnošenje prebrzih odluka.

Tumačenje kave R - S

REPTIL

Tumačenje kave R - S

Riba: Sad je prilika da uživate u svojim uspjesima. Afirmacija, sreća i uspjeh u svakom pogledu. Uspjesi na emotivnom planu. Pogodan period za nove projekte.

Tumačenje kave G -K

PASIVNI

Tumačenje kave G -K

Jaje: Povoljan znak, znak napretka. Nagovještava period koji ce donijeti uspjeh u svakom pogledu. Vrijeme je da se bavite novim projektima. Vaše zamisli, mogle bi ...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se