Vijesti / Grah i Kava

PASIVNI

Tumačenje kave G -K

Tumačenje kave G -K
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: JUTARNJI.HR

Ocultu25.8.2015

Jaje: Povoljan znak, znak napretka. Nagovještava period koji ce donijeti uspjeh u svakom pogledu. Vrijeme je da se bavite novim projektima. Vaše zamisli, mogle bi ...

Gljiva: Ako je pri rubu šoljice, nagovještaj je neke promjene u životu. Moguća promjena sredine, selidba, dobitak. Ako je pri dnu šoljice, uspjet ćete se izvući iz neke neprijatene situacije ili nevolje. Budite u narednom periodu oprezni.

Gondola: ako je gondola pri vrhu šoljice, simbol je koji nagovještava nezaboravno putovanja; ako je u sredini šoljice, stiže romantična ljubavna veza, emotivna sreća. Ako je pri dnu šoljice, moguća je svađa s voljenom osobom.

Harfa (muzički instrument): Pozitivan znak, simbolizira harmoniju u porodici, emotivnu stabilnost, sreću u ljubavi, zadovoljstvo u obitelji i opću životnu harmoniju, koja će potrajati narednih dana.

Insekt: Nepovoljan simbol. Najavljuje neraspoloženje i moguće brige. Možda vas očekuju dani neizvjesnosti i manjih briga koje ćete uspješno prebroditi. Ipak, budite oprezni. Svaka briga i svaka nevolja, ako se zapusti, može prerasti u životni problem.

Jaje: Povoljan znak, znak napretka. Nagovještava period koji ce donijeti uspjeh u svakom pogledu. Vrijeme je da se bavite novim projektima. Vaše zamisli, mogle bi se realizirati u ovom periodu. Zbog toga ne budite pasivni.

Jahta (jedrenjak): Nepovoljan simbol. On govori da ste možda okruženi zlobom, neprijateljskim aktivnostima i zavišću. To može prouzrokovati iznenadni neuspjeh u nećemu i uticati da skrenete s uobičajnog puta. Budite oprezni!

Jastreb, orao (ptica grabljivica): Vrijeme je da budete oprezni. Moguć sukob sa pretpostavljenim. Moglo bi doći do suđenja, koje ste željeli izbjeći. Moguć sukob sa predstavnicima vlasti. Novčana kazna ili nepredviđeni izdaci.

FOTOGRAFIJA: PTICICA.COM

Jela, bor: Budite optimist. Pred vama je povoljan period, koji treba iskoristiti za realizaciju korisnih zamisli i planova. Uspjeh u radu, u poslu, na stvaralačkom polju. Što je vise jela ili borova, to će vaš uspjeh biti veći.

Jednorog: Osvrnite se oko sebe. Neko vas potajno voli ili je zaljubljen u vas, a vi se ponašate ravnodušno. Razmislite o osobama s kojima se viđate ili često razgovarate telefonom. One prema vama gaje skrivene osjećaje!

Kišobran: Simbol koji ima višestruko značenje. U svakom slučaju, bit će vam potrebno neko sklonište, neka zaštita, nečija pomoć. Ako je kišobran otvoren, ne sekirajte se, naći ćete zaštitu, a ako je zatvoren ostat ćete nezaštićeni!

Kit: Afirmacija na osobnom i profesionalnom planu. Veoma povoljan simbol. On vam signalizira da biste narednih dana mogli doživjeti neko priznanje ili uspjeh u poslu, financijama, kreativnom radu, nauci, umjetnosti.

Ključ: Uspješno ćete razriješiti neku situaciju ili problem koji će vam otvoriti značajne šanse i mogućnosti. Ako su dva ključa ili ako se jedan nalazi pri dnu šoljice, budite oprezni, prijeti vam neka opasnost, razbojništvo ili pljačka.

Knjiga: Simbol koji upozorava! Ako je knjiga otvorena imat ćete neprijatnosti sa vlastima, sudski proces, kazna, parničenje. Ako je knjiga zatvorena, predstoji vam težak put da dokažete svoju nevinost ili neku istinu.

Kufer: Pred vama je zanimljivo putovanje, moguć odlazak u drugu sredinu, posao na određeno vrijeme u drugom ambijentu (gradu, državi, kontinentu). Budite odlučni, jer ovo bi putovanje moglo da bude veoma značajno za vas daljni život.

Komet: Nova saznanja, vijest, pismo. Saznat ćete za neku važnu novost ili će vas neko iznenada posjetiti i saopćiti vam nešto važno, što do sada niste znali. Dobro bi bilo da se pametno postavite prema toj novosti.

Konj: Konj je jedan od najugodniji i najboljih simbola i predznaka. On nagovještava dobitak, prijateljstvo, iskrenu vezu, vjernost. Ako je u galopu predstoje Vam dobre vijesti. Konjska glava signalizira novu sentimentalnu vezu, skladnu ljubav.

Kornjača: Budite oprezni narednih dana. Netko će pokušati da vam radi iza leda, protiv vaših interesa. Moguća javna kritika. Poteškoće na poslu ili u porodici. Nepovoljan period. Dug put do cilja.

FOTOGRAFIJA: PP-KOPACKI-RIT.HR

Korpa: Pozitivan znak. Pri vrhu znači prinovu u porodici, uspjeh u poslu, uspješno okončanje neke želje, projekta ili plana. Cvijeće u korpi znači priznanje, svećanost, društveni uspjeh. Ako je okružena točkicama, budite oprezni, jer je moguć novčani gubitak!

Koza: Budite oprezni. Okružuju vas neiskreni i nedobronamjerni ljudi. Ako se bavite financijama, čuvajte se gubitka ili manjka. Nagovještaj problema financijske prirode. Otvorite oči. Ne vjerujte nikome.

Krila: Opustite se. Pred vama je veoma povoljan period za sve zamisli i aktivnosti. Moguće dobre vijesti, uspjeh na poslu, u životu ili sreća u odnosima sa onima koje volite. Moguće javno priznanje, pohvala, afirmacija.

Križ: Ako je križ pri vrhu šoljice, pun i ispunjen znači uspjeh u nekom pothvatu, projektu, ispunjenje želje, dobar i unosan posao. Ako je križ na dnu šoljice, prazan i bijel, to je loš predznak, moguća teška bolest, smrt u porodici.

Kandža: Budite oprezni narednih dana. Ovo je znak velike opasnosti. Vodite računa gdje i sta pričate, kakve planove započinjete i s kim se viđate i družite. Izbjegavajte urotničke priče i ne učestvujte u ogovaranjima drugih. Okruženi ste neprijateljstvima.

Krug: Veoma povoljan znak. On nagovještava da ćete uspješno okončati neki posao ili neke aktivnosti. Ostvarit ćete neku želju, koja vam nije dala mira. Ako se upustite u realizaciju bilo kakvog plana, s uspjehom ćete ga realizirati.

Kruna: Veova pozitivan znak koji simbolizira uspjeh u svakom pogledu. Moguća javna afirmacija, pohvale i priznanja. Sredina u kojoj zivite, o vama će početi pozitivnije prosuđivati. Moguć bolji posao.

Krokodil: Budite oprezni u narednom periodu. Možda vas vreba neka opasnost ili nezgoda, saobraćajni udes, ozljeda na poslu, neprijatno iznenađenje. Nije vrijeme za bilo kakve planove, jer biste mogli da doživite krah.

FOTOGRAFIJA: 6YKA.COM

Kruška: Dobar znak za dobitak, financijski uspjeh, nasljedstvo. Ako imate neke planove, sada ih pokušajte ostvariti. Ako želite da putujete, sada je prilika. Ako želite da promijenite posao, učinte to sada!

Kuća: Simbol koji ima dvostruko značenje. Ako je pri vrhu šoljice, znači uspjeh na sentimentalnom planu, povoljno vrijeme za nove planove i poduhvate. Ako je na dnu šoljice znači nesporazumi u braku, raskid veze, moguć razvod.

Kupus: Oprez. Vodite računa s kim se družite i s kim provodite svoje slobodno vrijeme. Ovaj simbol vas upozorava da ste okruženi neiskrenim poznanicima, prijateljima i zavidljivcima. Možda biste morali okreniti ploču.

Kunić, zec: Ovaj simbol upozorava da vam nije čista savjest. Nesto vas pritišće. Imate nedoumice i strahove. Dobro razmislite o svojim potezima koje ste činili posljednjih mjeseci. Možda ste prema nekome bili nepravedni i nekorektni.

Kvadrat: Ovo je sve skupa loš znak. On simbolizira sputanost, bezvoljnost, depresivnost, melanholiju. Počnite pozitvno razmišljati. Nije u vasem životu sve crno. Trznite se iz letargije i krenite prema svjetlosti!

Labud: Prolazite kroz veoma povoljan vremenski period u kojem ćete biti uspješni na svim poljima aktivnosti. Sklad u porodici, sloga, ljubav i sreca. Opće blagostanje. Pokušajte zadržati ove trendove!

Lakardijaš, lud: Simbol naivnosti, lakoumnosti, neozbiljnosti. Pokušajte da ne shvaćate stvari olako. Pogrešan potez mogao bi da vas unazadi i da vas učini neraspoloženim i nesretnim!

OSTALI ČLANCI

Tumačenje kave L - P

PIŠTOLJ

Tumačenje kave L - P

Ako u kavi vidite lastavicu, nije dobro što prebrzo presuđujete i donosite važne odluke. Moguce iznenadno putovanje sa sretnim ishodom. U narednim danima budite oprezni i izbjegavajte dnošenje prebrzih odluka.

Tumačenje kave R - S

REPTIL

Tumačenje kave R - S

Riba: Sad je prilika da uživate u svojim uspjesima. Afirmacija, sreća i uspjeh u svakom pogledu. Uspjesi na emotivnom planu. Pogodan period za nove projekte.

Tumačenje kave A - E

BODEŽ

Tumačenje kave A - E

Avion: Očekuje vas nenadano dugo putovanje. Ako je lik aviona presječen, moguća je neka nezgoda. Kakva? To ovisi od simbola koji okružuju lik aviona.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se